Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przed chwilą pokazywali w Panoramie dziecko kalekę z

Polecane posty

Gość gość2529
Padniecie jak coś napiszę... Moja kumpelka ma taką znajomą co ma dziecko z autyzmem. Facet ją zostawił, ma alimenty. Ogólnie u niej w domu patologia. Matka ma rentę na kręgosłup od wielu lat, chleje razem ze swoim synem nierobem, który nigdy nie pracował. I ta znajoma też ani jednego dnia nie przepracowała. Dostają węgiel na zimę, dary z mopsu i kościołów, darmowe przedszkole integracyjne + darmowy dojazdy na terenie miasta dla tej chorej małej, do tego zasiłki. Ta znajoma dostaje w sumie od państwa 2000zł i chwali się że nie musi pracować. Ale na tym się nie kończy. Ona się cieszy, że ma chore dziecko, bo ma wymówkę żeby nie pracować. Dziecko jest karmione zupkami chińskimi, przecież się nie poskarży nikomu bo nie mówi. Teraz szuka nowego sponsora, bo powiedziała wprost że chce sobie zęby zrobić. Zamiast kupić coś temu dziecku to sama sobie ciuchy za tę kasę kupuje. I jeszcze podobno pochwaliła się, że jak złapie sponsora to ma zamiar ponownie zajść w ciążę i wyłudzić jak największe, alimenty, a jakby drugie dziecko było też z autyzmem to byłaby szczęśliwa, bo znów dostałaby na to drugie większą kasę, niż jakby normalne urodziła. To nie żart, nie jestem złośliwa, ale proponowałam kumpeli, żeby to do mopsu zgłosiła, co tam się dzieje.Nie chodzi o profity ( dla niej to złote góry bo w patologii i biedzie chowana, więc za ponad 2000zł wydaje jej się, że szaleje, dla mnie to jałmużna ) tylko o cwaniactwo, za które my wszyscy płacimy, a takich cwaniaczków jest znacznie więcej.

Gość gość
Należy to podkablowac ale po pierwsze mieć dowody a po drugie urzedasy i tak nic z tym nie zrobią bo ich nie obchodzi przewalanie kasy

Gość gość
A co oni niby z tym zrobią? Jak będą sprawdzać na co ona kasę wydaje? :o

Gość gość
niektóre kobiety wolą mieć dziecko niepełnosprawne i dostawać zasiłek na nie i następne na przykład niż pracować.Wiadomo jakie prace są teraz, u mnie w mieście montownie typu bosch , indesit zatrudniają ludzi za 1200 albo 1500zl i jeszcze przez firmy pośredniczące, tak że przy pierwszej wypłacie zabierają ci za strój roboczy pieniądze, za tiszert, za buty i zostaje po miesiącu ciężkiej harówy na 3 zmiany jakieś 600 albo 800 zł.Już mało kto tam chce pracować i zwożą ludzi ze wsi do pracy autokarami, jakiś spod Łęczycy,Strykowa, Zgierza żeby robili przy taśmie.

Gość gość
a rząd się dziwi, że przy takich warunkach mamy niż demograficzny :o

Gość gość
Wg mnie nie powinni takich rzeczy pokazywać przed 22! To mogą oglądać dzieci a nie życzyłabym im takich widoków :c

Gość gość
Ja nie jestem dzieckiem a też sobie nie życzyłam takich widoków :o

Gość gość
Powinni to pokazywać w wieczorynce zamiast bajki o bazyliszku na ktorego społeczeństwo będzie bulic i Z********ac zeby tylko podtrzymać przy życiu taki ludzki odpad który w naturalnych warunkach nie miałby szans na przetrwanie. Tak to sie dzieje jak człowiek walczy z naturą

Gość gość
Szczepionki to walczenie z naturą. Nowoczesne leki to walczenie z naturą. Nawet dentysta, antykoncepcja i cesarskie cięcia to walczenie z naturą. I co, z tego też mamy zrezygnować? Najlepiej to maczuga w łapę i wróćmy na drzewa, po co nam nauka, technika, cywilizacja? :D

Gość gość
O co chodzi w tej całej dyskusji? Dzieciak jest chory, można mu pomóc, to co, rodzice mają patrzeć jak umiera? :o Ja takich rodziców podziwiam że mają siłę walczyć, ja bym się w takiej sytuacji chyba załamała i trafiła do psychiatryka, gdyby mi się urodziło tak chore dziecko :(