Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co Wam pomogło na pękające pięty ?

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie ;-(

Gość gość
Na zaleczenie balsam szostakowskiego, a potem hasceral na same piety plus krem z mocznikiem 10% na cale stopy co wieczor. NIE SCINAC, scierac tarka mak raz na tydzien i nie za mocno (podraznianie mechaniczne nasila keratynizacje).

Gość gość
Dowolny krem z mocznikiem. Uzywany regularnie.

Gość gość
Skarpetki złuszczające przerabiałam w zeszłym roku były ok,fajnie odświeżyły stopy ale na pięty nie pomogły ,nie poradziły sobie z tak silnym zrogowaceniem. Walczę z tymi piętami już kilka lat. Gdy pięta pęknie-wtedy ratuję się kremem Scholl na pękające pięty,zaleczam je. Ale i tak twardy naskórek pozostaje a chciałabym wyprowadzićje do gładkości-czy to w ogóle możliwe jeśli cierpimy na taką przypadłość ?

Gość gość
Tak, możliwe, osoba z podała bardzo dobry zestaw. Od siebie mogę dodać, że hasceral można zastąpić kremem Rekord łuszczy, który jest śmiesznie wręcz tani (maks 3 zł) a na pęknięcia niezastąpiony jest alantan.

Gość gość
Dziękuję Wam za wpisy :-) Teraz musze jeszcze tylko zastosować się do wskazówek.

Gość gość
Ja ostatnio, chyba nawet 3 dni temu, kupilam sobie krem z Lirene Stop szorstkosci. Jestem zadowolona. I cena przystepna, ale ja wydalam okolo 5 zl, bo promocja byla. Nie wiem, ile kosztuje normalnie. Fajnie nawilza piety, juz po pierwszym uzyciu, ale zeby efekt sie utrzymal, to oczywiscie trzeba stosowac regularnie.

Gość gość
Do Autorki postu powyżej : Zależy w jakim stanie są teraz Twoje pięty-twarde jak kamień,suche,spękane ? Ja potrzebuję naprawdę czegoś skutecznego,super zmiękczającego ;-) bo moje pięty są w opłakanym stanie.

Gość gość
Facet. Skarpetki zluszczajace 2 godziny na całe stopy plus extra godzinę na pięty. 2 razy dluzej niz na opakowaniu. Skóra schodziła przez tydzień. Z pięt całymi platami.

Gość gość
Kupiłam Hasceral....stosuję..czekam na efekty ;-)

Gość gość
Schrunden maść firmy GEHWOL polecam,rewalacja

Gość gość
Cerkoderm z apteki.

Gość gość
Maść z witaminą A . Tania i rewelacyjna,odkąd używam,zero pęknięć. Polecam .

Gość gość
Krem z mocznikiem. Moze byc dowolny za 5 zl, byle mocznika bylo ok. 10-15%. Masc Gehwol, ktora ktos wymienil, ma ten sam sklad, ale kosztuje prawie 40 zl. Bez sensu. Chodzi o mocznik, nic wiecej, trzeba regularnie stosowac , gruby naskorek DELIKATNIE scierac tarka do piet. Pekajace piety robia sie m.in. z powodu nadmiernego scierania lub co gorsza scicania nozykami do piet.

Gość gość
No właśnie, jakie są przyczyny pękających ,suchych pięt ? Są kobiety dojrzałe które mają pięty delikatne jak pupa niemowlaka i są młode dziewczyny które mają pięty pękające, suche,twarde... Jak to jest z tymi piętami ? Od czego to zależy ?

Gość gość
Ja mam gładkie piety, nie używam żadnych kremów. Może to dlatego, ze ogólnie nogi mi sie dość mocno pocą i nie wysychają. Moja mama ma strasznie popękane. Ostatnio mój mąż trochę "wyleczył" piety kremem z Avon planet spa. Krem do rak stop i łokci z masłem shea. Miał suche i trochę skórki odchodzily, a po tym kremie aplikowanym gruba warstwa na noc ma mięciutkie

Gość gość
Ja polecam krem Scholl na pękające pięty (regeneruje w kilka dni). 🌼

Gość Caputo
Fajnie działa krem Dr Stopa od Floslek. Jedyne co mi na razie pomogło.

Gość gość
Eveline z mocznikiem spróbuj

Gość gość
Najlepsze były kiedyś globulki"ZET" zapobiegające ciązy.

Chyba oszalałyście... Nie ma co za dużo kombinować, najlepsze są oleje, świetnie natłuszczają i pięty są później mięciutkie :) Ja stosuje olej kokosowy bo jest w wygodnym słoiczku i w dodatku pięknie pachnie kokosem.

ja też używałam maści z witaminą A jest tania i naprawdę skuteczna

Najlepszy jest pilnik elektryczny Scholla Wet&Dry, można go używać na sucho i mokro. Potem opiłować paznokcie i wklepać krem z dużą zawartością mocznika. Na niektóre produkty Scholla do stóp teraz jest promocja i dostaje się kosmetyczkę Batycki http://www.rossmann.pl/wyszukaj?search=scholl%20velvet%20smooth&type=Product&page=1&pageSize=24&sort=2&priceFrom=90&view=2