Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nadmiar prolaktyny.

Polecane posty

Gość gość

Hej, Od pół roku stosuję kurację bromergonem na nadmiar prolaktyny. Tabletka rano i tabletka wieczorem. Mój wynik prolaktyny to 1135,00 mIU/L. Wiele wątków czytałam na ten temat, ale zwykle to były o wiele mniejsze wyniki. Jaka jest szansa, że w najbliższym czasie będę mogła zakończyć leczenie? Kiedy ewentualnie będę mogła powtórzyć badania? Z góry dziękuję za pomoc.

Gość gość
Witam ja miałam znacznie mniejszy wynik niż ty ,ale zupełnie nie działał na mnie bromergon .Za to norprolag od razu podziałał i obniżył .Czy robiłaś może badanie w kierunku sprawdzenia czy nie masz gdzieś gruczolaka.Bo to jest wysoki wynik i sprawdziłabym czy nie masz małego guzka w przysadce .

Gość gość
moj kolega wlasnie zdiagnozowal u siebie gruczolaka mial wynik 110...

Gość gość
Też właśnie wydaje mi sie, że to bardzo dużo w porównaniu do przypadków o jakich czytałam w internecie. Nie robiłam żadnych badań, mój ginekolog nie zlecił mi nic, oprócz stosowania własnie bromergonu, a na pytanie ile czasu muszę go brać, odpowiedział, że za jakiś rok, mogę powtórzyć badania, w co wątpi, ze będzie widać efekty. Do tego biorę końską dawkę, bo aż dwie tabletki na dobę. Myślę o odstawieniu na miesiąc leków i powtórzenie badań. Jeśli nie będzie poprawy, chyba poprostu zmienie lekarza..

Gość gość
Do jakiego lekarza powinnam się udać w dokonaniu takiego badania?