Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość12dd

Nie chce mi się już odchudzać...ciągle jestem głodna

Polecane posty

Gość gość12dd

Odchudzam się od dwóch tygodni. Jem około 1100 kcal i na razie schudłam 3 kg ale ta moja konsekwencja ma pewien minus-jestem ciągle głodna. Zwłaszcza pod wieczór i najchętniej to bym się rzuciła na jedzenie i marzę o tym, że nadejdzie następny dzień kiedy coś zjem. Nie przyzwyczajona jestem do takich małych porcji bo normalnie jem bez tycia dość dużo. nawet z 2500 bez ruchu a 3000 z ćwiczeniami a takie porcje to są dla mnie porcje głodowe. zostały mi 3 kg do zrzucenia i marzę o tym, żebym wreszcie jadła jak wczesnie bo już mam dość. podziwiam dziewczyny, które są na diecie i się w miarę najadają. gdyby nie to, że tak mało mi zostało do upragnionego celu to rzuciłabym to dietę od zaraz. ciągle mam przez nią problemy żołądkowe i biegam ciągle do toalet. z rana już mi się wymiotować chce i mi słabo.

Spoko.. ja odchudzam sie od kilku miesiecy, walcze z checia na zarcie, a efektow nie widac... nic nie schudlam... :o

Gość gość
nic tak nie odchudza jak jakas choroba przy ktorej traci sie apetyt i kg. potem wychudniety jak szkieletor cieszy sie ze pokonal chorobe i wraca do normalnej wagi :)

Gość gość12dd
Tylko jeszcze trzeba być chorym. Chociaż kiedyś byłam miałam zapalenie wątroby i i.in. choroby z gorączką kilka miesięcy a i tak dużo jadłam więc u mnie to nie działa. teraz jestem po operacji nogi i myślałam, że nie będę mieć apetytu a go mam. chciałam wykorzystać to siedzenie w domu do schudnięcia bo przy wychodzeniu na dwór i jedzeniu na mieście mi się to nie uda.

Gość gość
Nie jest tak, że dośc mocno obcięłaś kalorie? Do niedawna jadłaś bardzo dużo, twój organizm do takich posiłków jest przyzwyczajony i dlatego ci ciężko. Zastanów się czy to dobra droga. Schudniesz szybko, wrócisz do starych nawyków i wszystko wróci z nawiązką.

Gość gość
1100 to głodówka, twój organizm jest totalnie niedożywiony i niedługo zacznie magazynować każdą zjedzoną kalorię (JOJO) i zjadać własne mięśnie. Pominę już wypadające włosy itp. Zacznij wychodzić z tej głupiej diety, policz sobie podstawową przemianę materii i zacznij dodawać po 100 kcal, co 2-3 dni. Trzymaj się poziomu podstawowej przemiany materii i rusz tyłek i powinnaś schudnąć powoli, ale na stale.

Gość gość12dd
Właśnie nie mogę się za bardzo ruszać bo chodzę teraz na jednej nodze o kulach. Jeszcze mi zostało 1,5 miesiąca. Po pierwszej operacji zaczęłam stosować dietę i schudłam 8 kg pierwszego miesiąca przy 950 kcal, a drugiego-4kg. Następnie jeszcze 2 kg, a potem przytyłam 1kg w kilka miesięcy ale już jadłam ponad te 2500. Mam problemy z tarczycą i jak normalnie funkcjonowałam bez kontuzji to jak nie zjadłam wystarczająco to mi się trzęsły nawet ręce. W sumie już nie wyrobiłam i zjadłam dzisiaj te 2200 kcal. Chciałam się jeszcze odchudzić ale to jest chyba bez sensu. Ja po tych 950 kcal od razu weszłam na 1400 a potem na okolo 2500 i nie przytyłam. jestem dość wysoka i nawet jak leżę to na tylu kaloriach nie tyję. Może powinnam ewentualnie zacząć stosować dietę 1500? Biorę oczywiście witaminy, tardyferon czyli żelazo i witd3 bo mam niedobory, ale je miałam nawet jak jadłam ponad 3000 kcal.

Jeśli twierdzisz, że normalnie funkcjonując i wychodząc do miasta nie utrzymasz diety, to już możesz ją sobie wsadzić wiadomo gdzie. Jeśli nie masz tej odrobiny silnej woli, żeby w knajpie wybrać sałatkę zamiast steka, to nie będziesz jej miała kiedy wyzdrowiejesz, wyjdziesz z domu i zaczniesz normalnie funkcjonować. Wszystkie kilogramy wrócą w mgnieniu oka. Dieta ma być przede wszystkim zbilansowana i łatwa do utrzymania. Ma pomóc ci w zmianie niezdrowych nawyków. Jedzeniem przez dwa miesiące 1000 kcal i leżeniem na tyłku na pewno nic długoterminowo nie ugrasz.

Gość oszszi
1100 kcal to nie wime kto ma takie zapotrzebowanie.. poszukaj sobie na stronkach tam można obliczyć, uwzględniając tryb pracy i inne czynniki. ja tak zrobiłam i jem teraz 1600 kcal, ćwicze parę razy w tygodniu ale żadna wyczynówka :P i biorę tabsy iqgreen z zieloną kawą i tak po miesiącu 6kg na minusie więc trzeba się troszkę postarać i da się wszystko osiągnąć :)

Gość gość
U mnie po tym jak zaczęłam stosować Foreverslim waga zaczeła faktycznie spadać w sposób zauważalny, w końcu uzyskałam zadowalające mnie 15 kg oczywiście w miniusie

Gość ulka465
Hej miałam ten sam problem odchudzałam się z dietą i suplementem lecz ciągle czułam uczucie głodu mimo regularnego spożywania posiłków, poddałam się i przez jakiś czas nie miałam chęci znowu spróbować lecz przy wsparciu narzeczonego stanęłam na nogi i zaczęłam od nowa z dietą i suplementem które poleciła mi znajoma m.in. afrykańskie mango http://szczupla-kobieta.pl powiem Wam że ciągłe uczucie głodu minęło, moje samopoczucie się polepszyło a co najważniejsze waga spada rewelacyjnie.

Gość gość
dlatego lepiej chudnac cwiczac a nie dieta. kiedyś nie chciało mi się cwiczyc wiec stosowalm diety i efektow albo nie było wcale albo na krotko. Było tu kiedyś o diecie baletnicy - schudłam na niej prawie 10 kg ale co z tego, jak zaczelam jesc normalnie (zdrowo, bez słodyczy i fast foodow) wrocilo mi 15kg, to jest bledne kolo. Bez cwiczen to albo będziesz cale zycie na diecie, albo będzie w kolko tyc i chudnac i za każdym kolejnym razem będzie coraz więcej kg wracalo.

Gość gość
A w końcu skończy się taka otyloscia ze bez pomocy specjalisty już sobie nie poradzisz.

Posłuchaj, ta dieta nie jest dla Ciebie dobra. Skoro biegasz do toalety i jest Ci słabo, zmień dietę bo diabła się nabawisz. Jeśli człowiek przechodzi na dietę, powinien wybrać taką, która będzie mu odpowiadała, ponieważ dieta to nowy styl życia. Jeśli będziesz fit, miała dietę przez np. miesiąc, a później będziesz jadła normalnie, tak jak miesiąc temu, to wystąpi efekt jojo. Przytyjesz i całe Twoje poświęcenie pójdzie na marne. Nie polecam. Tak więc zastanów się nad wprowadzeniem pewnych zasad. Ja np. jem ostatni posiłek trzy godziny przed snem, odsunęłam słodycze (może zjem raz w tygodniu ;p) i jem mniejsze porcje i staram się jeść regularnie oraz piję dużo wody. Po tygodniu takiej diety żołądek mi się zmniejszył i nie potrzebuję jeść tyle, ile jadłam kiedyś (a jadłam dużo). Oprócz tego nie zapomnij o ćwiczeniach. Wiemy, że 60% zdrowego stylu życia stanowi dieta, a 30% ćwiczenia. Mimo wszystko warto podreperować swój metabolizm. Najlepsze na początek są ćwiczenia cardio, których jest multum na youtube. Osobiście preferuję bieganie. Uwielbiam rześkie powietrze z rana. Masz źle dobraną dietę. Zmień ją albo wprowadź tylko ograniczenia, które opisałam powyżej. Krzywdzisz się tylko... Gorąco polecam tego bloga. Ona wie, o czym pisze - www.codzienniefit.pl

Gość katpio123
Nie obraź się, ale odchudzasz się głupio i dlatego jesteś głodna. Nie powinnaś tak mocno ograniczać bilansu kalorycznego. Jeśli chcesz utrzymać dietę długo i nie mieć efektu jojo, to musisz się najadać ale zdrowo. Jeśli nie potrafisz sama ułożyć takiej diety to skorzystaj z usług dietetyka, albo firmy takiej jak ta: http://www.food2door.pl . Sami przygotują Ci wszystkie posiłki i dostarczą do domu.

Gość grazka189
Ja jadam 5 posiłków dziennie w regularnych odstępach do tego biorę suplement African Mango http://szczupla-kobieta.pl i chudnę może nie ćwiczę za specjalnie,bo tylko chodzę 3x w tygodniu na spacer. 2 miesiące 14kg mniej;)

Gość pola789
Ja jestem już 2 tygodnie na Afrykańskim Mango http://szczupla-kobieta.pl zamówiłam z tej stronki, schudłam już 4kg ;) to dopiero początek bo do celu mam jeszcze 36kg wiem to dużo ale dam radę;)

Gość mojamam933
Mi apetyt zmniejszył się gdy zaczęłam przyjmować właśnie African Mango http://afrikanmango.pl dzięki niemu oraz regularnym posiłkom plus bieganiu 3x w tygodniu zrzuciłam 24kg w 3 miesiące!

Gość belp13
Tak African Mango http://afrikanmango.pl bardzo skuteczny suplement ;) Mój apetyt zmniejszył się co spowodowało,że już nie myślałam ciągle o jedzeniu i mogłam zająć się innymi sprawami;)

Gość ZdrowiePrzedeWszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Colominal, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex, Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne normalne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2014 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość AnkaAkran
Najłatwiej schudnać z cateringiem dietetycznym. Wybór odpowiedniego boxa i po sprawie - sprawdz na CateringPortal.pl

Gość gość
ten cateringportal to jakis zart, 2 firmy? z czego tu wybierac? Zerknijcie na cateromarket - to sie nazywa wybór.

Gość SamaIsama
Zgodzę się z opinią, że wytrwałość podczas odchudzania jest mega ważna, ale nie tylko wytrwałość uważam, że najważniejszą sprawą związaną z odchudzaniem jest odpowiednie z balansowanie diety, ćwiczeń i trybu życia. Odchudzanie nie może wiązać się z utratą zdrowia, nie tędy droga do bycia fit. Jeśli ktoś chce mieć efekty, musi zadbać o to wszystko, zgłosić się do dietetyka on nam podpowie jaka dieta będzie najlepsza. Jeśli samemu nie możemy zadbać o dietę, pomoże nam w tym catering dietetyczny www.zdrowyty.eu Ćwiczenia może nam rozpisać trener, a na zakończenie musimy dodać tę wytrwałość, żeby konsekwentnie to realizować i cel się uda osiągnąć!

Gość Dietetyk VITAGENUM
Uzupełnieniem diety oraz aktywności fizycznej są badania genetyczne. To w naszym DNA jest zapisane, m.in. czy mamy wrodzoną skłonność do otyłości oraz jakie geny odpowiadają za nasz apetyt. Wyniki badań pokażą, m.in. jak skomponować właściwą dietę, ile powinieneś jeść białek, tłuszczów i węglowodanów, z jakich produktów zrezygnować, a które są dla Ciebie wskazane, jaki rodzaj aktywności fizycznej ułatwi Ci zrzucenie kilogramów. Zalecam skorzystanie z badania „Otyłość” laboratorium Vitagenum. Zachęcam również do przeprowadzenia badania „Fit On” lub „Fit Ona”. Dzięki nim dowiesz się jak maksymalnie wykorzystać tkwiący w organizmie potencjał oraz jakie czynniki w największym stopniu wpływają na zachowanie prawidłowej masy ciała, jaki rodzaj diety i aktywności fizycznej jest wskazany właśnie dla Ciebie. Przeprowadzenie badań jest bardzo proste. Zestawy zamawia się przez internet do domu, pobiera próbkę materiału genetycznego, a następnie odsyła się do laboratorium, gdzie analizują je specjaliści. Wyniki otrzymuje się drogą elektroniczną. Dietetyk Vitagenum.

Gość gość
Może dieta pudełkowa ? ja tyle razy byłam na diecie, że to szkoda nawet gadać.... Zdecydowałam sie na dietę pudełkową z www.salmix.pl i te posiłki sa tak super ułożone, że nie jestem głodna po miedzy posiłkami.

Gość gość
Na moje oko spowolnisz sobie metabolizm i już niedługo będziesz mogła zapomnieć o 2000 kalorii dziennie bo będziesz tyć od samego patrzenia na ciastko. Poza tym po powrocie do dawnych nawyków przytyjesz do większej wagii niż przed "dietą". Jedz więcej ale zdrowo. Zamiast głodować zjedz gotowane warzywa lub ryż z jabłkiem, kanapkę z pieczywa vasa i chudej wędliny. Zamiast glodować i paść ofiarą jojo albo pogódź się z wagą i z tym że jesz co Ci się podoba albo stopniowo zmieniaj nawyki żywieniowe na zdrowsze.

Gość gość
Ja od dwóch miesięcy stosuję dietę pudełkową z dietbox-a. Pięć razy w tygodniu mam pyszne jedzonko odpowiedni zbilansowane. Co do dan to są smaczne, odpowiednio przyprawione, jest w zestawie zawsze coś słodkiego na przekąskę.

Gość monika z 67 na 52
do pani , która mówi , że pieczywo was jest wskazane.. matko, skąd sie takie pseudo " dietetyczki" biorą :( chleb pełnoziarnisty- bez polepszaczy i inne dobre węgle: kasze, ciemne makarony. do tego białko, dużo warzyw, a nie jakieś tekturki posypane chemią. schudłam na takiej diecie 15 kilo. od lutego, więc trochę mi to zajęło. ważyłam 67, teraz 52- mam 164 cm. chcę zrzucić jeszcze 3 kg. i ćwiczenia! koniecznie! tak więc kobiety, nie głodujcie! szkoda zdrowia