Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

epixi

jaki wózek dla dziecka???? kolejne zapytanie

Polecane posty

Witam, jestem tu nowa i zdaje sobie sprawę, że pewnie temat był - ale nie umiem znaleźć konkretnej porady :) zatem powielam zapytanie. Pod koniec września będę mieć dzidziusia i potrzebuje lekki wózek/ kamienica 2 piętro/ mieszkam w dużym mieście wiec z reguły będę jeździć po "w miarę dobrych " chodnikach choć pewnie i do parku lasu czasem skocze. Nie wiem czy koła mają być pompowane - słyszałam, że są ciężkie. Zupełnie nie wiem na czym się skupić - dodam jedynie, że jestem osobą praktyczną i nie szukam kosmicznego wózka, super modnego ;) fundusze do 1500 - 2000 pln. Używany - nowy?? Może któraś z Mam mi pomoże :)

Gość gość
jeśli znajdziesz używany w super stanie to bierz! pieniądze się zawsze przydadzą :) jeśli rozważasz też taką opcję to kup sobie samą gondolę a później jakąś spacerówkę dobrej firmy - w to warto zainwestować bo spacerówką pojeździsz do końca wózkowania. Ja miałam 2w1 navington cadet, szukałam wózka miejskiego, lekkiego i zwinnego, używałam go prawie 1,5roku, teraz mam zwykłą spacerówkę. Ogólnie byłam zadowolona, ale ma przednie koła piankowe i one do lasu czy na wieś średnio się nadają, co prawda dawały radę po każdej powierzchni, nawet zimą po śniegu czy lodzie. Polecam Ci też wózek tutek grander (4 koła pompowane) jest leciutki, zwinny i fajny :) jeśli Ci się podobają to możesz popatrzeć też na wózki retro te sprawdzają się wszędzie ale raczej są ciężkie. Polecam Ci grupy sprzedaży wózków na fb, ja swój tam szybko sprzedałam :)

Gość gość
a na czym się skupiać? waga wózka, stelaż z czego zrobiony, czy dobry materiał, koła, czy dobrze wyprofilowane siedzenie w spacerówce co by dziecko nie 'zjeżdżało' i nie wisiało na pasach, dobrze by było gdyby miał regulowany podnóżek i oparcie rozkładające się na płasko, powiększa buda, możliwość montowania siedziska spacerowego w obu kierunkach

Gość gość
zalezy gdzie mieszkasz- my mieszkamy na wsi i nie wyobrazamy sobie zycia bez mury z maxi cosi. a z kolei moja siostra mieszka w bloku i szukala lzejszego mniejszego modelu i wybrala stelle

Gość gość
Tez mi sie wydaje, ze mura to dobre rozwiazanie dla mieszkancow wsi, a stella to taki sportowy wozek, idealny do bloku

Gość gość
Jesli szukacie wózka na tereny podmiejscie to proponuje wózek który ma dobrą amortyzacje . Taki wozkie jest Anex Sport. Sama mieszkam w okolicy gdzie jest terem leśny i własnie używam ten wozek. Idealnie sprawdza sie na tym terenia. Amortyzatory na tylniej osi są regulowane do wagi dziecka a dodatkowa amortyzacja na ramie sprawia że dziecko nie odczuwa nierównoći na takich drogach.

Gość gość
My rownież kupilismy Anexa. Jestem zadowolona z mojego wyboru i napewno nie bede żałowac ;-)

Gość gość
Własnie dziś przyszla paczka z naszym oczekiwanym wózkiem. I my mamy Anex z tym ze model Cross. Mniejsza wersja wozka i bardzo elegancka :-) wiekszośc materiału z eco skóry. Koszy plecak za miast torby rączka pałąk również wykonane z eco skóry. Maly po złożeniu i zgrabny.

Gość gość
Ostatnio odwiedziłam targi dziecięce w jednym ze sklepów i rzeczywiście tak jak piszecie ten Anex Cross jest bardzo ładny, gondolka fajna, duża. Wózek mały po złożeniu jak mi panowie z Anexa pokazali. Wrażenie na mnie zrobił super.

Gość gość
Ja kupiłam Anexa Crossa miesiąc temu i rewelacja. Polecam mamusiom.

Gość gość
Najlepiej duze koła pompowane skrętne. Takie kola ułatwią Ci prowadzenie wózka. I naprwno taki który nie waży 30kg. Proponuję Ci wozke polskiej firmy Anex Spory. Napewno dasz rade go wnosić na 2 piętro bo waży nie całe 13 kg. I cenowo tez odpowiedni do Twojego budżetu. Będziesz zadowolona.

Gość gość
Jak masz taki budżet to śmiało kupuj nówkę. Ja akurat musiałam sprzedać swój wózek bo wyjerzdzam z mężem za granicę ale miałam Anexa sporta. Był super i sprzedałam go prawie po tej cenie co kupiłam. Żałuję, że nie mogłam go zabrać...

Gość gość
W kategori cenowej do 2 tyś smiało kupisz dobry nowy wózek. Ja miałam taki sam budżet i kupiłam Anex Sporta w cenie 1999zł. Dostałam w sklepie jeszcze gratisy ale to inna sprawa. Fotelik miałam po starszym synku wiec tylko dokupiłam adaptery. Anex to polski wózek z kołami skrętnymi oraz z podwujną regulowaną amortyzacją. Duza gondola oraz spacerówka . Obie częsci dobrze zabudowane. Świetne materiały wykończeniowe. Pojemny kosz na.zakupy oraz torba usztywniana na akcesoria. Idealny na każdą pore roku.

Gość gość
Też polecę ci Anexa . Sprawdzony i dobry jakościowo. Jeździmy nim wszędzie i prawie codziennie. Poza smarowaniem kół nic nie robimy.