Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 20

Polecane posty

Gość gość
"Gnidy, zanim znowu pojedziecie z nabożną pielgrzymką lub wykładem do kolejnego świętego miejsca walnijcie się w czoło (bo na szczery rachunek sumienia nie liczę, za dobrze znam niektórych z was). " x to kapłan sowa tak powiedział? i to niby rydzyk jest ten "nietolerancyjny siewca nienawiści"? ciekawy sposób ma ksiądz sowa na realizację "nowego przykazania" o "miłowaniu bliźniego jak siebie samego".

Gość gość
"Tolerancja nie polega na tym, że nie można nazywac kogoś czy czegoś zgodnie ze swoją ocena." x to ciekawe bo mi mówiono że jak ja nazywam tych z LGBT zboczeńcami "zgodnie z moją oceną" to jestem nietolerancyjny ciemnogród. no ale widać inną miarę "tolerancji" macie dla siebie a inną dla, jak to uroczo ująłeś: "wyznawców pisiowych".

Miłowanie kogoś nie zwalnia od surowej oceny działalności tej osoby. No chyba, ze chodzi o Jarosława K. i miłujących go pislamistów.

to ciekawe bo mi mówiono że jak ja nazywam tych z LGBT zboczeńcami "zgodnie z moją oceną" to jestem nietolerancyjny ciemnogród. x x Bo nie mówisz prawdy, dlatego, że LGBT wg ocen fachowców nie są zboczeńcami.

Gość gość
"Miłowanie kogoś nie zwalnia od surowej oceny. " x księdzu sowie jak widać pozwala nawet używać słowa "gnidy" zamiast "bliźni". tak bardzo ich miłuje.

no ale widać inną miarę "tolerancji" macie dla siebie a inną dla, jak to uroczo ująłeś: "wyznawców pisiowych". x x Dokładnie taką samą. tylko ty nie pojmujesz tego, że nie mozna kłamać i pomawiać. Dla ciebie czyli dla p[islamisty to normalka. Dla normalnych ludzi nie.

księdzu sowie jak widać pozwala nawet używać słowa "gnidy" zamiast "bliźni". tak bardzo ich miłuje. x x Bo nie mówil o bliźnich tylko o gnidach.

Gość gość
"Bo nie mówisz prawdy, dlatego, że LGBT wg ocen fachowców nie są zboczeńcami. " x a kościół wg ocen fachowców nie jest sektą. ale jak już wspominałem "co wolno pieczyńskiemu to nie wyznawcy pisiowemu" i miara tolerancji jaką dla siebie stosuje "obóz postępu i oświecenia" jest radykalnie inna od tej jaką stosuje dla "ciemnoty i zaścianku".

Gość gość
"dlaczego Frasyniuk nie był internowany":o:o Temu idiocie wypada jedynie ufundować 500+ za problemy z głową..

To może zacytujesz opinie na temat kk jakiegoś bezstronnego fachowca? A co to sekta? Prosze... x Sekta (od łac. secta – kierunek, droga, postępowanie, zasady, stronnictwo, nauka, od sequi – iść za kimś, postępować, towarzyszyć lub łac. seco, secare – odcinać, odrąbywać, odcinać się od czegoś) – pierwotnie grupa społeczna powstała na skutek rozłamu (schizmy) wśród wyznawców jakiejś ideologii lub grupa kultowa powołana po doświadczeniu religijnym jej założyciela. x Wypisz, wymaluj kk...:D

Sekta (CULT) - jest to grupa ludzi, która posiada strukturę typu piramidowego i autorytarne kierownictwo. Charakterystyczne dla niej jest nauczanie i przewodnictwo pochodzące od osoby lub osób znajdujących się na szczycie tej hierarchii. Grupa tego typu zazwyczaj uzurpuje sobie prawo do posiadania wiedzy na temat jedynej drogi do Boga, Nirwany, Raju, Ostatecznej Rzeczywistości, Pełnego potencjału, Drogi do szczęścia, Raju, itd. Celem takiego oddziaływania jest uzyskanie pełnego panowania nad swoimi członkami i zatrzymanie ich na stałe wewnątrz grupy. x x Jakby na to nie patrzeć, to kościół katolicki...:D

Gość gość
troszkę kłamczuszku pominąłeś w tej twojej "definicji sekty", a mianowicie: Jeden z trzech typów organizacji religijnej (obok kościoła i denominacji religijnej).

Bo to rozwinecie. A wystarczy przeczytac podstawową definicję i wyraźnie widac , że kk jej odpowiada w całym zakresie. Widze, ze zabolało... I dobrze. Głupota powinna cie boleć.

Sondaże wskazują na wzrost liczby zwolenników wyjścia Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej przed przyszłotygodniowym referendum w tej sprawie. Według opublikowanego we wtorek badania TNS przewaga zwolenników Brexitu wynosi już siedem punktów procentowych. x Jak wynika z badania, gdyby referendum odbyło się dzisiaj, spośród zamierzających głosować 47 proc. opowiedziałoby się za Brexitem, a przeciwko byłoby 40 proc.; 13 proc. wciąż nie ma wyrobionego zdania, mimo że do referendum pozostało zaledwie dziewięć dni. (http://www.tvn24.pl) x x Będą jaja...:O

Gość gość
Frasyniuk nie był internowany , ponieważ ukrywali go księża wrocławscy

Gość gość
nie sądzę żeby udowodnienie ci kolejnego kłamstwa było dowodem że cokolwiek mnie "zabolało". bo niby dlaczego miały by mnie twoje kłamstwa "boleć"? taka świnia jak ty z rozpowszechniania kłamstw żyje i mimo że sama definicja odróżnia kościół od sekty to świnia będzie kłamała że nie, manipulując definicją.

Gość gość
co ciekawe to właśnie rozmaite LGBT są przez wielu fachowców uznawane za "zboczenia" czyli parafilie i leczone a sama WHO skreśliła homoseksualizm z listy chorób na skutek głosowania, bynajmniej nie jednogłośnego.

gość dziś nie sądzę żeby udowodnienie ci kolejnego kłamstwa było dowodem że cokolwiek mnie "zabolało". bo niby dlaczego miały by mnie twoje kłamstwa "boleć"? taka świnia jak ty z rozpowszechniania kłamstw żyje i mimo że sama definicja odróżnia kościół od sekty to świnia będzie kłamała że nie, manipulując definicją. x x Jak do tej pory nie udało ci się udowodnić mi "kolejnego" kłamstwa. Ale rozumiem, że nie masz argumentów i dlatego stosujesz inwektywy, które wg twojego maciupkiego rozumku, maja mnie obrazić...:D:D:D

gość dziś co ciekawe to właśnie rozmaite LGBT są przez wielu fachowców uznawane za "zboczenia" czyli parafilie i leczone a sama WHO skreśliła homoseksualizm z listy chorób na skutek głosowania, bynajmniej nie jednogłośnego. x x No własnie. A WHO to są ci specjaliści o których wspominałem. I wg nich to nie jest zboczenie. Ale rozumiem, że ci specjaliści sa na pasku PO, homoseksualistów, cyklistów, wrogów kk, Komisji Weneckiej, Kongresu USA, Komisji Europejskiej itp, itd....:D:D:D

Gość gość
i tu wracamy do istoty sprawy - antyreligijnego fanatyka pieczyńskiego. gdzie jest ta wasza słynna "tolerancja" skoro tak się podniecacie jego fanatyzmem antykatolickim? piejecie o tej tolerancji gdy w grę wchodzą jacyś geje czy inni zboczeńcy a gdy rzecz dotyczy katolików to wam wyraźnie tolerancji brakuje, hipokryci.

Bo antykatolickość nie kasuje tolerancji. Można być przeciwnikiem kk i równocześnie osobą tolerancyjną. Tak jak można być przeciwnikiem nazizmu i osoba tolerancyjną. Domyślam się, że to w waszych zakodowanych, oszołomionych głowkach się nie mieści. I niestety nic na to poradzić nie mogę. Może lekarz dałby rade???:O

Gość gość
"I wg nich to nie jest zboczenie." x wg NIEKTÓRYCH Z NICH. nawet wg większości. ale nie jest to bynajmniej opinia zgodna i jedyna wbrew temu co próbujesz nam tu wmówić. wręcz przeciwnie. są na świecie specjaliści którzy homoseksualizm leczą.

piejecie o tej tolerancji gdy w grę wchodzą jacyś geje czy inni zboczeńcy a gdy rzecz dotyczy katolików to wam wyraźnie tolerancji brakuje, hipokryci. x x A czy my wam zabraniamy czegokolwiek? Nie. Możecie sobie wierzyć we wszystko co chcecie nawet w cegłę. To wasza sprawa. I wy powinniście w ramach tolerancji mieć takie samo zdanie na temat gejów, lesbijek, innowierców itp, itd. A nie macie i dlatego jesteście ludźmi nietolerancyjnymi.

Gość gość
"Jak do tej pory nie udało ci się udowodnić mi "kolejnego" kłamstwa." x no jeżeli ty przytoczyłeś zmanipulowaną, okrojoną definicję i stwierdziłeś że "KK jest sektą" choć definicja w pełnej wersji wyraźnie odróżnia sektę od kościoła. i po udowodnieniu ci tego ciągle uważasz że "nie udowodniłem ci kłamstwa" to jesteś już tak żenującym błaznem że doprawdy trudno to skomentować.

gość dziś Wracamy do pytania bo zamiast odpowiedzi były inwektywy. Dlaczego Frasyniuk nie był internowany ? Dlaczego walczący z komuną Celiński zapisał się do postkomunistycznej partii ? x x Nie mam zamiaru tłumaczyć ci tego co powinieneś wiedzieć. Bo to taka sama wiedza jak to, że Pana Tadeusza napisał Mickiewicz czy że Bitwa pod Grunwaldem byłą w 1410 roku. I twoje pytanie jest mniej więcej tej samej miary co pytanie, kto napisał Pana Tadeusza czy Balladynę.