Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 20

Polecane posty

Gość gość
"A nie macie i dlatego jesteście ludźmi nietolerancyjnymi." x ja nigdy się nie uważałem za osobę "tolerancyjną" bo to jest osoba śmieszna. zła tolerować nie wolno. natomiast za tolerancyjnych macie się wy, dopóki nie natraficie na coś co się wam nie podoba. wtedy okazuje się że jesteście tak samo nietolerancyjni jak i ja. a to już czyni was dodatkowo HIPOKRYTAMI.

no jeżeli ty przytoczyłeś zmanipulowaną, okrojoną definicję i stwierdziłeś że "KK jest sektą" x x Bo jak napisałem, ale powtórzę, przytoczyłem definicję sekty a nie rozwinięcie tej definicji. Zresztą przytoczyłem również inną definicję. I jednej i drugiej odpowiada KK. :D

ja nigdy się nie uważałem za osobę "tolerancyjną" bo to jest osoba śmieszna. zła tolerować nie wolno. x x A kto mówi, o tolerancji dla zła? Gdzie tak ktos napisał?

natomiast za tolerancyjnych macie się wy, dopóki nie natraficie na coś co się wam nie podoba. wtedy okazuje się że jesteście tak samo nietolerancyjni jak i ja. x x No to podaj przykład na własne słowa.

gość dziś Shatyn jak zapytasz kiedyś dlaczego Kaczyński nie był internowany to odpowiem ci twoim cytatem.Ok x x Ja nie zadaje durnych pytań na tematy oczywiste...:D Jarosław K., nie był internowany bo po prostu nic nie znaczył. Gdyby mieli internowac takie cuś to by musieli internowac połowe Polaków.

Gość gość
Psy szczekają, karawana jedzie dalej. Często rozmawiam z młodszymi od siebie ludźmi i tam popieranie PO, Nowoczesnej czy KODu jest zwyczajnie ,,obciachem''. Szatynowe dziadki nie są w stanie w demokratyczny sposób cofnąć zmiany, która dokonała się na całe lata (8, 12 czy więcej) i zostaje im tylko bezsilne ujadanie. ;)

Szatynowe dziadki nie są w stanie w demokratyczny sposób cofnąć zmiany, która dokonała się na całe lata (8, 12 czy więcej) i zostaje im tylko bezsilne ujadanie. x x A kto wg ciebie usiłuje cofnąć demokratyczne zmiany? Nikt. To tylko bajki.

Często rozmawiam z młodszymi od siebie ludźmi i tam popieranie PO, Nowoczesnej czy KODu jest zwyczajnie ,,obciachem''. x x To pewnie zależy od towrzystwa. Czesto spotykam się z młodymi ludźmi, artystami w różnych dziedzinach i nigdy czegoś takiego nie usłyszałem. Może dlatego, ze ci ludzie są wykształceni, wolni, tolerancyjni, liberalni itp, itd

Gość gość
"No to podaj przykład na własne słowa. " x czy ty jesteś jakiś ułomny? nasza dyskusja właśnie toczy się wokół przykładu - wokół tego jak pieczyński, uznający się zapewne za osobę "tolerancyjną" i wyraźnie podobający się tobie który też się pewnie za "tolerancyjnego" masz, nazywa katolików. zresztą, w tej wypowiedzi tego wprawdzie nie ma, jest tylko jego pogarda dla kościoła katolickiego, ale skoro inne religie też mu nie odpowiadają to pewnie gdyby go przycisnąć to by się okazało że muzułmanów, żydów czy buddystów traktuje podobnie. a to już jest całkiem sporo ludzi. zdecydowanie więcej niż te parę procent zboczeńców z LGBT.

Gość gość
"Może dlatego, ze ci ludzie są wykształceni, wolni, tolerancyjni, liberalni itp, itd" x albo zwyczajnie lubią żyć na koszt "ciemnego motłochu" tyrającego za 1500 w biedronce i nie w smak im to żeby się motłochowi stopa życia podnosiła.

czy ty jesteś jakiś ułomny? nasza dyskusja właśnie toczy się wokół przykładu - wokół tego jak pieczyński, uznający się zapewne za osobę "tolerancyjną" i wyraźnie podobający się tobie który też się pewnie za "tolerancyjnego" masz, nazywa katolików. x x Pieczyński jest osobą tolerancyjną. Wyraża się jak chce ale w imię tolerancji nie domaga się likwidacji tych którzy mu się nie podobaja, tak jak wy chcecie "zlikwidować" np homoseksualistów, wyrzucić ich poza margines życia, nie dania im pełni praw takich jakie maja hetero. Zapoznaj się z terminem "tolerancja" bo jak widac nie masz na ten temat zielonego [pojecia.

albo zwyczajnie lubią żyć na koszt "ciemnego motłochu" tyrającego za 1500 w biedronce i nie w smak im to żeby się motłochowi stopa życia podnosiła. x x Skąd taki wniosek? Posłuż się konkretami...

Jak widze nie potrafisz. Dla ciebie artysta to tylko ktoś kto żeruje na innych, cięzko pracujacych. Stara komusza postawa...:O Na koniec. Tolerancyjna osoba traktuje tak samo homoseksualistę, księdza, kierowcę, kasjerkę, imama, papieża, strażaka itp, itd. Nie chce nikomu odbierac czy też nie blokuje innym praw, tylko dlatego, że są z jakichś powodów inni. To naprawdę tak trudno zrozumieć? Tolerancyjna osoba nie zwalcza i stara się wyrzucić z domu sąsiadów którzy są np homoseksualistami czy Badaczami Pisma Św. Nie usiłuje zablokowac parady równości tak jak nie blokuje pielgrzymek czy innych tego typu imprez religijnych. No to znikam na czas jakiś...

Gość gość
"Wyraża się jak chce ale w imię tolerancji nie domaga się likwidacji tych którzy mu się nie podobaja, tak jak wy chcecie "zlikwidować" np homoseksualistów" x ty jesteś jakiś nienormalny? skąd ci przyszło do pustego łba że ja "chcę likwidować homoseksualistów"? ta dyskusja przechodzi na jakiś nieznany mi wcześniej poziom absurdu. jeszcze mnie o zatrucie źródeł wody pitnej oskarż.

Gość gość
"Tolerancyjna osoba nie zwalcza i stara się wyrzucić z domu sąsiadów którzy są np homoseksualistami czy Badaczami Pisma Św." x a w tym samym czasie w świecie realnym "tolerancyjny" pieczyński zakłada organizację mającą zwalczać kościół katolicki. tak wygląda ta wasza "tolerancja" w praktyce.

ty jesteś jakiś nienormalny? skąd ci przyszło do pustego łba że ja "chcę likwidować homoseksualistów"? x x Czy zauważyłeś w co ująłem słowo "likwidować"? Czy tego nie zrozumiałeś? Aż mi ciebie żal...:O x x x a w tym samym czasie w świecie realnym "tolerancyjny" pieczyński zakłada organizację mającą zwalczać kościół katolicki. x x Zwalczający firmę która działa na szkodę Polski ale nie zwalczająca katolików. Naprawde tego nie potrafisz rozróżnić? Pogłębił się mój żal z powodu twojej marnej osoby.

A to sobie sam w całości przeczytaj. Może coś zrozumiesz... x Aktor i pisarz Krzysztof Pieczyński od kilku miesięcy głośno wypowiada się w sprawie Kościoła. W ostatnich dniach założył bloga (krzysztofpieczynski.com.pl), na którym promuje hasło "Laicka Polska". Nam opowiada o tym, dlaczego jego zdaniem Kościół jest zły, a polski naród jest przez niego zniewolony. Dlaczego Polska nie ma chrześcijańskich korzeni? Jaki potencjał w niej drzemie? x Całość: http://tnij.org/7dy2ksf

Gość gość
"Nie usiłuje zablokowac parady równości tak jak nie blokuje pielgrzymek czy innych tego typu imprez religijnych." x gdyby antyreligijnych fanatyków było więcej to pewnie byście próbowali blokować. ale póki co stać was tylko na jakieś ekscesy w rodzaju darcia biblii przez nergala czy "człowieka motyla" zakłócającego przebieg procesji. tyle że żadna w tym wasza "dobra wola" tylko za mało was, szuje.

Dlaczego założył pan bloga pod hasłem ”Polska laicka”? Zamierza Pan walczyć z Kościołem? x Można tak powiedzieć. Atakuję zwyrodniałą instytucję, która manipuluje ludźmi. Nie atakuję ludzi, którzy wierzą w nadrzędną siłę tworzącą porządek we Wszechświecie, ich wiary w duszę i Boga. Chodzi mi przede wszystkim o uświadomienie Polaków. O pytanie, które zadaję sobie już od bardzo dawna. Czyli skąd się bierze jałowość w tym narodzie? Jałowość, która paraliżuje wszystko. Nie odkryłem tego w jeden dzień. To był proces.

Gość Myrevin
{Mnie wkurza kiedy w dzisiejszych czasach opluwa się opozycjonistów z czasów PRLu tych przez wielkie O, ktorzy walczyli dla nas i dla przyszlych pokoleń o lepsze jutro, kiedy to odwaga była w cenie, a dzisiaj próbuje się ich marginalizować oraz pisac nową historię nie mającą nic wspólnego z faktami. } <<<>>> Fakt to coś o czym nie ma potrzeby dyskutować, o te niby "fakty" historycy się nadal spierają, o wersję historii. No i ta opozycja jak dziś wiemy nijak się nie da pisać przez duże o. To znaczy nie odbieram nikomu do takiego poglądu prawa, ale upraszam o nie narzucanie jego innym. No i ta "walka" to teraz jest tylko "walką". Choćby dla tego że Jaruzelski został pochowany z honorami wojskowymi. Ten FAKT, pogrzeb Jaruzelskiego pokazuje dla kogo te zmiany zostały dokonane. <<<>>> Frasyniuk i Celiński... nie chce mi się teraz szukać i cytować ich wypowiedzi, przez które w żaden sposób nie mogę szanować tych ludzi. Mam do tego braku szacunku prawo. Ja nikogo nie prosiłem o to by "walczył" o moją przyszłość. Nie prosiłem ich o to więc nie czuję do nich żadnej wdzięczności.

Gość gość
Kościół to instytucja, która zawsze twierdziła, że takich ludzi jak Kopernik trzeba spalić, że oświetlenie gazowe pochodziło od szatana. Tak było w przeszłości. Teraz twierdzi, że in vitro jest grzechem, za który należy karać. Zawsze będzie dążyć do tego, żeby ludzie żyli w ciemnocie, ponieważ ludźmi nieświadomymi można manipulować. Polski naród jest bardzo zmanipulowany i zniewolony. Na świecie są dwa miliardy katolików, ale nigdzie w Europie Kościół nie ma takiej władzy nad ludźmi, jak w Polsce.

Gość gość
Uważam, że państwo watykańskie nie ma prawa istnieć. I Kościół również w takiej formie nie ma prawa istnieć. Państwo watykańskie należy rozwiązać, ponieważ jest organizacją przestępczą wyznającą filozofię charakterystyczną dla sekty. Jej członkowie dokonywali kiedyś aktów ludobójstwa i do dzisiaj ich filozofia się nie zmieniła. Należy również odebrać im to, co zrabowali. Nie wiem, czy pani wie, że bank watykański jest największą pralnią brudnych pieniędzy na świecie? Polecam książkę Geralda Posnera pt. „Bankierzy Boga”.

Gość gość
KOŚCIÓŁ TO LUDZIE, brednie pieczyńskiego że ci ludzie nie mają wolnej woli tylko są "zniewoleni" no to już sorry ale świadczą tylko o nim i nie zasługują na komentarz. kościół w polsce faktycznie kiedyś był wprowadzany siłą. ale obecnie wynika z tradycji, z obyczaju, z domu rodzinnego a nie z żadnego "zniewolenia przez firmę" którą pieczyński zwalcza. x tyle że u was jak zwykle - jak w czasie rewolucji francuskiej, wielkie hasła o "zniewoleniu przez kler" a potem mordowanie chłopów którzy nie chcieli porzucić wiary i pozwolić na palenie kościołów. to nie jest nic nowego.

Gość gość
A wie pani, że Benedykt zrezygnował z bycia papieżem, ponieważ jego kamerdyner udostępnił 300-stronicowy raport prasie włoskiej na temat siatki gejowskiej księży, która regularnie odbywa imprezy seksualne w kurii? Mieszkałem w USA. Dlaczego Polacy są tam tak źle traktowani? Dlatego, że budowali kościoły, gdy inne narody budowały fabryki. Dlatego z nas się śmieją. Wszędzie na świecie jesteśmy obywatelami drugiej klasy, ponieważ zajmujemy się Kościołem, zamiast zajmować się budowaniem przyszłej cywilizacji. Cała nadzieja Polaków i przyszłość leży w geniuszu, który jest w ludziach. Naród bez geniuszów jest narodem, który przestanie istnieć. Jak będziemy mieli ropę, złoto w Polsce i tak zostaniemy okradzeni, bo nie mamy świadomości tego, kim jesteśmy. Nie ma żadnego chrześcijaństwa, które jest naszymi korzeniami. To jest kłamstwo.

Gość gość
Jest dziewięć tomów ”Kryminalnej Historii Chrześcijaństwa” Karlheinza Deschnera, w której są zgromadzone fakty dotyczące przestępczej i zbrodniczej działalności Watykanu, również fałszowania dokumentów. Kościół wychodzi z założenia, że mogą zrobić wszystko w obronie swojej władzy. Słynne jest powiedzenie Loyoli: jeśli Kościół powie, że białe jest czarne to dla dobra Kościoła trzeba powiedzieć, że to jest czarne.

Gość gość
"Kościół to instytucja, która zawsze twierdziła, że takich ludzi jak Kopernik trzeba spalić" x ale jednocześnie wykształciła tego kopernika i pozwalała mu prowadzić swoje obserwacje i dokonywać swoich odkryć. kopernik, debilu, był księdzem tak jak wielu innych uczonych w tamtym okresie. no ale jak ktoś ma antykościelnego p*****lca to widzi tylko samo zło w kościele.

Gość gość
Shatynie Np. idol tzw. obrońców demokracji Petru podczas jednego z marszy udzielił krótkiego wywiadu, w którym otwarcie stwierdził, że ,,na razie demonstrujemy pokojowo, ale może nadejść moment, że do obalenia rządów PiSu będzie potrzebna jakaś rewolucja''. Z takimi ,,artystami'', o których wspominasz miałem kiedyś częsty kontakt. Dzięki nim dowiedziałem się jak za poprzedniej władzy trwoniono publiczny grosz na różne pseudokulturalne inicjatywy tylko dlatego, że tam najłatwiej przytulić coś przy okazji do własnej kieszeni. Tzw. szkolenia i ,,sztuka'' to dwie dziedziny, gdzie bardzo trudno udowodnić zawyżoną wartość na fakturach. Nota bene to ci ,,artyści'' to w większości nadal niebieskie ptaki ; dzisiaj, w wieku 30-35 lat wciąż wyciągają pieniądze od rodziców na wyjazdy na festiwale czy żeby poszlajać się w weekend po centrum miasta. Na marginesie: dla mnie artyści to ludzie tacy jak Fredro, Slowacki, Szopen czy Matejko (dwaj ostatni cenieni np. bardzo przez Nietzschego podobnie zresztą jak Polacy jako naród o czym u nas mało kto wie, bo zamiast Nachlass tzw. elity intelektualne czytują GW i Krytykę Polityczną).

Gość gość
Shatyn napisał: ,,Chodzi mi przede wszystkim o uświadomienie Polaków. O pytanie, które zadaję sobie już od bardzo dawna. Czyli skąd się bierze jałowość w tym narodzie? Jałowość, która paraliżuje wszystko. Nie odkryłem tego w jeden dzień. To był proces.'' xxx Pozwolisz, że i ja w kilku zdaniach uświadomię Polaków skąd się brała ta jałowość. Polacy to dzielny, waleczny i ekspansywny naród - tak nas przynajmniej postrzegało wiele z najwybitniejszych umysłów europejskich różnych epok. Żeby to wiedzieć trzeba jednak znać trochę literaturę. Za ,,jałowość'' odpowiadają tacy jak Shatyn i ich psychologiczni antenaci, którzy czy to w pełni świadomie czy z przyrodzonej głupoty (nasze hasła wolności i tolerancji wyprzedzające o dwa wieki rewolucję francuską wprowadziły takich głupców zbyt wcześnie na scenę polityczną ; w XIX stuleciu byliby może dla Rzeczpospolitej nawet i pożyteczni).

Gość gość
gość dziś Shatyn napisał: ,,Chodzi mi przede wszystkim o uświadomienie Polaków. O pytanie, które zadaję sobie już od bardzo dawna. Czyli skąd się bierze jałowość w tym narodzie? Jałowość, która paraliżuje wszystko. Nie odkryłem tego w jeden dzień. To był proces.'' xxx Pozwolisz, że i ja w kilku zdaniach uświadomię Polaków skąd się brała ta jałowość. Polacy to dzielny, waleczny i ekspansywny naród - tak nas przynajmniej postrzegało wiele z najwybitniejszych umysłów europejskich różnych epok. Żeby to wiedzieć trzeba jednak znać trochę literaturę. Za ,,jałowość'' odpowiadają tacy jak Shatyn i ich psychologiczni antenaci, którzy czy to w pełni świadomie czy z przyrodzonej głupoty (nasze hasła wolności i tolerancji wyprzedzające o dwa wieki rewolucję francuską wprowadziły takich głupców zbyt wcześnie na scenę polityczną ; w XIX stuleciu byliby może dla Rzeczpospolitej nawet i pożyteczni) działają na rzecz naszych sąsiadów czyli dwóch najbardziej barbarzyńskich narodów na zachód od Kaukazu.

Gość gość
Argen dziś ,,Akurat to ich życie, takie sobie wybrali, więc co się o nich martwić?'' xxx W sumie to masz rację - oni już nie zaimponują małolatom, więc nie pozostaje nic innego jak się cieszyć, że wraz z upływającym wiekiem moja wartość na tym bardzo ważnym dla mnie rynku jakim są kobiety wzrasta. ;)