Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczepionka albo mandat: W Katowicach już karzą rodziców

Polecane posty

Gość gość

Śląski Urząd Wojewódzki wysłał już pierwsze mandaty dla rodziców nieszczepiących dzieci. Twarde prawo, ale prawo. Tylko, czy można wszystkich traktować jednakowo? http://tnij.xyz/5f4 Co o tym sadzicie ?

Gość gość
Odwołanie do sądu i umarzają kary :) szczepienia nie są już obowiązkowe.

Gość gość
Niech mnie w d... pocałują

Gość gość
A jak ja uważam, że psychologowie mówią bzdury o rozwoju dziecka i można współżyć z 12letnim chłopcem to też mnie nie wolno karać bo "mam prawo do własnego zdania, a psychologowie to kretyni"? Żyjemy w społeczeństwie gdzie panują określone zasady, są przyjęte standardy dotyczace wiedzy naukowej i tyle. I nalezy tego przestrzegać, mamy prócz praw także obowiązki. Jak komuś się nie podoba to niech sobie swoje państwo założy. Albo spada do buszu gdzie się szczepić nie trzeba :P

Gość gość
To prawda, są pewne zasady i normy. Akurat w naszym państwie sszczepienia są obowiązkowe, jeszcze nie znam osobu, której by zaszkodzuly. Ja szczepię i uważam, że rodzice któzy nie szczepią robią źle.

Gość gość
A moje dziecko miało NOP po krztuścu, teżcu oraz blonicy. Niestety szkody wyrzadzone przez taki odczyn ciągną sie latami. Moje dziecko ma indywidualny kalendarz szczepień, ale wiem że na przypominajce szczepienia tupu MMR sie absolutnie nie zgodzę. To nieprawda że nop w Polsce nie ma, są. I są na całym świecie, rozumiem że rodzice dziecka które odczynu nie doznało sa przekonani że nie szczepia eko swiry. To nieprawda, gdyby Wasze dziecko miało negatywna reakcje typu neurologicznego lecialaby wam pijana słysząc twierdzenia innych rodziców : do lasu nieszczepiacy, niedouczone świry etc. Tak łatwo oceniać innych nie majac pojęcia na dany temat.

Gość gość
Weźcie pod uwagę, że większość nieszczepiących swoje dzieci to ci, których dziecko (np. starsze) miało problemy po szczepieniu. Moje miało bezdech. A lekarze, gdy im o tym mówię (także w poradni ds szczepień) nawet nie przeglądają dokumentacji medycznej ze szpitala, nie robią wywiadu, tylko natychmiast kwitują "zbieg okoliczności". Skąd tacy pewni, że zbieg okoliczności? I to jest właśnie skandaliczne podejście, które należałoby karać, z tym należałoby zrobić porządek, a wtedy ludzie nie będą się bali szczepić, bo będą wiedzieli, że lekarze podchodzą do sprawy poważnie.