Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Szczerze o pieluchach Dada. Czy jest sens kupować? Mówią, że Pampers i tylko to.

Polecane posty

Gość gość

Mój szwagier mówi, żeby się nie wydurniać z Dadą bo to przecieka i jest słabe, że kupić dla noworodka Pampersy Premium 1, najlepsze, nie przemakają. Prawda to?

Gość gość
ja używam dade odkąd syn ma 2miesiące, jakość gorsza niż Pampers, nie są tak chłonne. Dla noworodka kup Pampers Newborn

Gość gość
Ja polecam te z lidla. Prawie w ogóle nie różnią się od pampersa. Są chłonne, cienkie i elastyczne. Sądy są grube, twarde i sztywne, ograniczają dziecku ruchy.

Gość gość
Dla noworodka pampers premium care lub New born ale to moje zdanie co pupa to opinia musisz sama sprawdzic

Gość gość
13:13 zgadzam się, że sądy są sztywne, trzymają się reguł i paragrafów i znacząco utrudniają życie oskarżonemu

Gość gość
Uzywam tylko Dade.PO pampersach moje dziecko mialo uczulenie i wcale nie byly super chlonne.

Gość gość
ja do 6mca uzywalam pampersow bo inne odparzaly, pozniej juz tansze odpowiedniki byly ok.

Gość gość
Dla mnie Dada to nr 1. Pampersy strasznie smierdza jakas chemia

Gość gość
moje dziecko po pampersach miało uczulenie. pieluchy nie trzymały wilgoci tak jak powinny. dada może nie są tak miękkie i elastyczne, ale dobrze trzymały wilgoć i nie uczulały.

Gość gość
Dla noworodka polecam pampers premium care. Masz tam pasek który pokazuje ile dziecko nasikalo co jest bardzo przydatne na poczatku. My od 3 miesiąca dada. Szczerze nie widzę różnicy. Odparzaja go tylko jak ma biegunkę, wtedy używamy pampersow. Te z Lidla dla mnie straszna lipa, nie ryzykowałabym dada od urodzenia bo maluszki lubia sie odparzac, potem juz można jechac na tańszych.

Gość gość
ja używałam i pampersy i dada, z obu firm przeciekały jak siknął sporo. Obecnie tylko dada. Nie uwazam ich za gorsze, wrecz przeciwnie jestem zadowolona.

Gość gość
ja też używam pampersy i dady i co do chlonnosci to nie ma różnicy, dada sa trochę twardze od pamperów

Gość gość
Ja uzywalam i Pampers premium care i Dade i jakos nie zauwazylam roznicy, sa bardzo podobnie zrobione. Zadne nie powodowaly u mojego dziecka odparzen ani nic z tych rzeczy.

Gość gość
Oszukujcie sie dalej... Dady zawsze beda gorsze niz pampers. Uzywalam pampers napierw i byłam zadowolona a pozniej koleżanka kupiła mi dady-tragiczne! Teraz corka jest starsza i używa tylko na noc wiec kupilam dady bo mało sika a jednak pupa mokra w nich co w pampersa sie nie zdarzało.

Gość gość
Pampersy przeokrutnie pachna jakims chemicznym zapachem...ja bym sie bala zawinac w to noworodka

Gość gość
Ja od początku używam dady. Córka nigdy nie była od nich odparzona a ma 8 miesięcy. Wystarczy często zmieniać pieluszkę i wietrzyć pupe. Pampersy też mi dziwnie pachną jak ktoś wyżej napisał. Nie widzę sensu kupowania droższych pieluch skoro te tańsze u mnie się sprawdzają bardzo dobrze, W końcu i tak po dwóch godzinach pampers ląduje w koszu to po co przepłacać.

Gość gość
Używałam dady i pampers (białe i zielone) i pampersy mi bardziej odpowiadały z racji tego ze są cieniutkie. Owszem używam też dady bo jednak sporo zuzywamy ale jak jest promo to biegnę po pampersy.

Gość gość
Pampersy zdecydowanie lepsze niż Dada ale moje ostatnie odkrycie to pieluchy z Lidl. Są świetne i bardzo podobne do Pampersow.

Gość gość
Jak mozecie nie widziec roznicy miedzy pampersami a dada? Najlepsze sa pampers premium care, nie smierdza tak chemia jak zielone i nie przepuszczaja zapachu moczu, u nas to byl straszny problem, mlody raz siknal i juz czulam od niego. W dadzie, babydreamach i innych tanszych ZAWSZE byla mokra pielucha w srodku jak zmienialam i to solidnie. Pampers dosyc szybko wiaze ta wilgoc. Jedynie te nowe z lidla by sie u nas sprawdzily, gdyby nie przepuszczaly tak zapachu siuskow, a poza tym tez sa swietne.

Gość gość
A co ile zmieniacie dziecku pieluchę?

Gość gość
haha. no tak najlepiej kupic pampersy i zmieniac je dziecku raz na 4-6 godzin, bo przeciez "trzymaja" :) :) :) a wystarczy kupic zwykle dada albo babydream i zmieniac kiedy potrzeba. chocbscie zlote pieluszki od prady kupowaly to i tak mocz to mocz i trzeba zmienic. zapytajcie sie ludzi ktorzy mieli dzieci za komuny ile szlo pieluch tetrowych dziennie - ponad 40. wiec zamiast zuzywac 5 pampersow na dobe (bo drogie) to juz wole zuzyc te 8-12 tanszych pieluszek - cenowo wychodzi podobnie ale przynajmniej dziecko nie siedzi godzinami we wlasnym moczu. a czy wam sie wydaje ze te "super chlonne" wklady pampersow sa takie zdrowe?

Gość gość
Ja z 15:13, jak byl glownie na piersi to w dzien co ok 2h, dada co ok godzine byla do zmiany (taka oszczednosc). Pampers zazwyczaj nawet mocno napompowany, byl suchy badz lekko wilgotny w srodku. Dada i babydream mokrusienkie, az dziecko sie denerwowalo. Dlatego dziwi mnie ze innym soe tak sorawdzaja, fakt moj duzo sikal, no ale chyba jego micz nie byl bardziej mokry od innych:)

Gość gość
Ja używam wszystkiego oprócz Pampersa - Dady, Tesco, Toujoursów, Babydream. Pampersy strasznie śmierdzą, zmęczyłam tylko te, które dostałam w prezencie.

Gość gość
Uzywalam dluuugo tylko oryginalnych pampersoq potem zaczelam eksperymentowac z innymi : rossmanna biedry tesco aldi dm i noc do konca mi nie pasowala dopoki nie tradfilam na nowe pampy lidla. Przerzucilam sie na nie bo nie widze roznicy miedzy oryginalnym a lidlowym oprocz wzorkow (i tak nawet podobnych bo w kropki)

Gość gość
ja uzywam pieluszek z dm i uwazam ze sa super

Gość gość
Używam od początku dady,miałam też paczkę new born,córka 10 miesięcy nigdy nie odparzona,nie wiem w czym niektórzy mają problem,z lidla tez są super

Gość gość
Moje dziecko na obecnie 9 miesięcy i od urodzenia używa Dady. Ja polecam, bo są miękkie, nie przemakają i dziecko ani razu nie miało odparzeń. Pampersy miałam ze 3 razy (prezenty) i odrzuca mnie ich chemiczny zapach. Sama bym ich na pewno nie kupiła przez ten zapach właśnie. Natomiast jeśli chodzi o jakość to nie widzę różnicy w porównaniu z Dadą. Te i te przebieram co 2h, więc dla mnie nie ma kompletnie różnicy.. Dady są tańsze i tak nie śmierdzą jak Pampers.

Gość gość
Moje dziecko za 2m skonczy 2l i pieluche nosi tylko na noc i tj pampers ten niebieski, najbardziej chlonny, moje dziecko duzo pije w nocy i sika inne pieluchy w nocy przeciekaly a i sam pampers czasem przeciekl. na dzien uzwyalam pieluch z aldika, dla noworodka polecam pampersy new born bo maja wyciecie na pępek, wiadomo jakis tydzien bedzie sie goil, poetm dady bo taki maluch i tak co chwile roby kupki malutkie i tzreba czesto zmieniac i w nocy i w dzien. generalnie ja probowalam roznych pieluch, z lidla(jak dla mnie przeciekajacy badziew) z aldika sa ok, dady sa ok, z rosmana w miare ok,

Gość gość
Ja dla noworodka kupiłam sobie po paczce Pampersów Premium Care i Damy, bo mnie znajoma namówiła, że to to samo, że z jednej fabryki. Jedne i drugie zmieniałam tak samo często, bo jak to u noworodka co chwilę siku razem z kupią było. Mimo to nie mogę powiedzieć, że są takie same. Jeśli ktoś tak uważa, to chyba nie dotykał zasikanej pieluchy od środka. Zdecydowanie Pampersy są lepsze, bo bardziej suche od strony skóry dziecka. Jednak w nocy i te, i tamte potrafiły przecieknąć, jak maleństwo porządnie nasikało. Przez pierwsze 3 miesiące używałam więc białych Pampersów. Nie jestem mamą,która wymienia pieluszkę, jak ta jest już napompowana jak balon, więc i odparzeń nigdy nie było. Potem zaczęłam eksperymentować z innymi. Były Babydream, Tesco, Bella. Żadne nie zachwycały, ale i nie były złe. Najgorsze były zielone Pampersy. Potwornie śmierdzą chemią, coś okropnego, strach dziecku na tyłek założyć. Zupełna odwrotność białych. Obecnie zaczęłam używać pieluszek z Lidla i są ok, choć ustępują Pampersom. Używam ich w dzień, kiedy częściej zmieniam pieluchy, bo bywają wilgotne a na noc jednak zakładam Pampersa.

Gość SuperKoszyk_pl
Zaletą pieluszek Dada jest to, że są tanie. Jednak, gdy w grę wchodzi zdrowie Twojego maluszka, ten argument zapewne nie ma dla Ciebie aż dużego znaczenia. Szeroko polecane i często kupowane przez Mamy są pieluszki Pampers Premium Care ze względu na wysoką chłonność i elastyczność w porównaniu do innych marek. Tańszą alternatywą dla nich są pieluszki Happy Flexi System. Obie marki z rabatem znajdziesz w naszej e-drogerii.