Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

logistyka porodu rodzinnego

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, mój mąż planuje być ze mną przy porodzie. Jestem ciekawa jak wyglądało to u Was logistycznie tzn od momentu przyjechania do szpitala do czasu narodzin dziecka może minąć kilkanaście godzin. I tu pojawia się pytanie -Wasz partner cały czas był z Wami? Czy najpierw był, później pojechał do domu, później wrócił? Proszę o informacje i z góru dziękuję.

Gość gość
Tego nie przewidzisz, wszystko zależy gdzie zamierzasz rodzić, jak daleko mieszkasz od szpitala i jak daleko od miejsca pracy męża. No i przede wszystkim od tego kiedy się zacznie poród;)

Gość gość
Może źle określiłam sytuację - zakladam, że mąż zawozi mnie do szpitala i jest cały czas dostępny. Więc czy był z Wami w sali porodowej te kilka/ kilkanaście godzin, czy wychodził do domu np się odświeżyć, coś zjeść itd?

Gość gość
Moj porod trwal ponad 50 h i maz byl ze mna przez ten czas w szputalu. Wychodzil wiadomo cos zjesc czy do toalety ale poza tym byl caly czas kolo mnie. W sumie ani ja ani on nie pomyslelismy o tym, ze mogloby byc inaczej. Niektore kobiety rodza szybko i co, partner ma po kilku godzinach je zostawic bo zglodnial i chce sie przespac? Ile tez jest takich historii, ze partner zostaje odeslany do domu ze szpitala, bo przeciez niby porod ma jeszcze tyle trwac a dziecko sie rodzi szybko bez obecnosci ojca. Niby nic wielkiego ale jak ktos planowal rodzinny to troche szkoda. Nie martw sie autorko, wszsytko sie ulozy i nei bedziesz podczas porodu o tym myslala, nei bedzie czasu.

Gość gość
Mój mąż był cały czas. Przyjechaliśmy do szpitala ok. 10 na KTG. Zanim mi zrobili zapis, badanie i przyjęli na porodówkę, minęła ponad godzina. Na sali byłam niedługo, rozwarcie szło szybko, mąż cały czas był obok. Niestety pod koniec pojawiły się komplikacje i miałam cesarkę. Przed 14 maluszek był na świecie. Ja dochodziłam do siebie na pooperacyjnej a mąż był przy dziecku w inkubatorze. Potem na oddziale już był ze mną chyba do wieczora.

Gość gość
U mnie wszystko trwało dwie doby. Mąż byl caly czas przy mnie, wyszedł tylko coś zjeść na parter do barku, odbierac ważne tel i do toalety.

Gość gość
O 8 zaczęły sączyć sie wody, o 10 byłam w szpitalu badania, przygotowanie do cesarki itp o 14 mieliśmy juz 2 chłopaków na świecie maz był non stop przy mnie aż do nocy. Wyszedł jak zasnelismy.