Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jutro ma do mnie przyjść paczka za pobraniem a nie mam pieniędzy i co teraz

Polecane posty

Gość gość

sprzedawca bedzie mnie napastował bo nie odbiore paczki nie mam forsy o boże

Gość gość
własnie tez mnie to zawsze ciekawilo. gorzej jest chyba z poczta, bo zostawia awizo i co, jest mus zeby to odebrac czy po 3 dniach odsylaja? a z kurierem jak jest, nie odbierzesz tel, nie odbierzesz paczki, zostawia wezwanie do obioru i co jak nie odbierzesz? czy niektorzy czy wszyscy obciazaja kosztem dostawy i zwrotu?

Gość gość
Poczta Polska zostawia awizo i paczka chyba lezy 7 dni, a listy polecone 14 dni. Kurierzy różnie, wiem ze UPS po nieudanej probie zostawia awizo i moze kurier przyjechac nastepnego dnia albo zostawiają w punkcie partnerskim np sklep spożywczy, salon prasowy albo w oddziale, do mnie kurier od nich zawsze dzwoni i pyta czy ma jechac do mnie czy zostawic w access poincie czy w oddziale. GLS ma jw opcje zostawienia w punkcie albo probują nastepnego dnia, w innych firmach zostawiają awizo z info ze mozna odebrac przez zwykle 7 dni w oddziale firmy A kto płaci ? obciążają zwrotem nadawce paczki za zwrot...a jak to wygląda prawnie, tj czy mozna osobe ktora zamowila a nieodebrala obciązyc kosztami? nie wiem :) Ja sprzedaje sporo na allegro i nigdy nie wysylam za pobraniem, wlasnie z takiego powodu, 3 razy zdarzylo sie ze ktos nie odebral paczki, ja musialam placic za zwrot do mnie

Gość 22LR
po co zamawisz towar jak nie masz kasy? do sklepu na zakupy też bez kasy idziesz? troche logiki człowieku