Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wasza opinia czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Mam nieregularne cykle,zawsze trwają powyżej 32 dni. Czasem dochodziło do 40kilku dni, jednak w ostatnich miesiacach było to między 33-37 dni. Nie mam typowych objawów owulacji, brak płodnego sluzu. Ostatnio taki typowy książkowy płodny sluz zaobserwowałam 1,5 roku temu. Oprocz tego mam problemy z hormonami oraz hirsutyzm. Był seks bez zabezpieczenia z finałem na zewnatrz 4 i 6 czerwca. Wg kalendarzyka powinny byc wtedy płodne dni (oczywiscie około), tyle ze ja nie zaobserwowałam owulacji. Dzis 19 a ja dalej nie mam okresu. Czuję od 3 dni takie skurcze na dole, nie mam ich zazwyczaj, pamietam ze kiedys chyba miałam cos takiego. Do tego mam inne objawy PMS, ale rownoznacznie mogą to być objawy ciąży :( nie wiem to byłby chyba cud gdybym zaszła w ciaze z moimi problemami hormonalnymi, ale jednak strach jest. Stresuje sie juz tym okolo 2 tygodni czy przez to moze "spozniac"mi sie okres ??(choć tak naprawde nigdy nie moge wyznaczyc dnia planowanej miesiaczki, jednak biorac pod uwage ostatnie 3 cykle powinna juz byc) bojeee sie!!!

Gość gość
możesz być w ciąży jeśli z kimś sypiasz. zaskoczona? no urwa, kobito, ogarnij się, to żadna nowość

Gość gość
mój cykl trwa juz 36 dni ;/

Gość gość
No ja pierdziele, bzykasz się bez zabezpieczenia a potem lament czy możesz być w ciąży ;/ weź się ogarnij i nie bądź jak malolata

Gość gość
nie potrzebuje pouczeń, tak wyszło...nie chce nawet komentowac mojego zachowania.

Gość gość
Nikt Ci tutaj do środka nie zajrzy. Możesz być albo nie. Zrób test albo idź do gina

Gość gość
moze ktos ma problemy hormonalne i orientuje się jak to jest z zachodzeniem w ciaze w takim przypadku? ;/

Gość wróżbita maciejjjjjjjjjj
rozłożyłem karty i widzę wyraźnie, że jesteś w ciąży. urodzisz w lutym piekną córeczkę

Gość gość
Ja mam problemy hormonalne, z tym że u mnie okresy są zawsze regularne. Lekarz mi kiedyś powiedział, że nie będę mieć problemu z zajściem. To już chyba zależy jakie są te problemy jeśli chodzi o zajście w ciążę...

Gość gość
a jakie to problemy jesli mozna wiedziec? ja mam nadmiar androgenów

Gość gość
Również nadmiar androgenow, przerost kory nadnerczy

Gość gość
a masz owulacje co miesiac? jakie masz jej objawy??

Gość gość
co miesiac, pobolewa mnie podbrzusze i duza ilosc sluzu. Czasem pojawi sie kilka kropel krwi.

Gość gość
a sluz przezroczysty?

Gość gość
no tak, jest go tak duzo, że jak wstane rano z łozka to leci mi po nogach :P po tym odrazu wiem ze szykuje sie owulka.. A Ty nie masz zadnych objawow?

Gość gość
Nie, ja nie mam nigdy takiego sluzu. Miewam tylko biały i ma wodnistą konsystencje, przed okresem go mam. Teraz własnie tez taki mam. Po okresie tez mam taki sluz, reszta cyklu sucho.

Gość gość
nie stresuj sie na darmo, zrob test, choc watpie zebys była w ciazy :)

Gość gość
zrobie jutro lub pojutrze. mam takie schizy ze szok :(

Gość gość
gość dziś a jakie są Twoje miesiaczki? obfite czy normalne? Ból występuje? Bo ja mam obfite i w dodatku bardzo bolesne

Gość gość
rozumiem Cie, tez kiedys przez to przechodziłam. trzymam kciuki

Gość gość
ja juz rok i dwa lata temu przez to przechodziłam. Okresy spozniały mi sie 10-14 dni i to zawsze po tym niebezpiecznym stosunku, nie wiem moze to wynik stresu ?

Gość gość
stres na pewno robi swoje...

Gość gość
na przyszłosc sie po prostu zabiezpieczaj i nie bedzie takich dylematów

Gość gość
wszystko sie moze zdarzyc

Gość gość
okresu nadal brak :(

Gość gość
A test robilas? Na co czekasz?

Gość szczerosc szczerosc i prawda
Ile dni minelo od danego dnia okresu ? ( ktory sie nie pojawil) Okres moze tez sie spozniac przez stres... nie chcesz pouczania ale nie spodziewaj sie nic innego. Po co uprawiasz seks bez zabezpieczenia skoro nie chcesz dziecka? organizm kobiety to nie robot owulacja moze byc w kazdej chwili a szczegolnie u kobiet, ktore maja problemy z hormonami i nieregularne miesiaczki. Jezeli minal juz tydzien od spodziewanej miesiaczki zrob czuly test juz powinien pokazac.

Koleżanko, przy zaburzeniach hormonalnych również można zajść w ciążę!! To, że są cykle nieregularne, oznacza to mniej więcej tyle, że twój organizm planuję owulacje w różnym czasie co cykl i że prawdopodobnie masz problemy z 1 fazą cyklu, być może i z 2 również... ale warto było by się udać do ginekologa, odebrać skierowanie i zrobić sobie przede wszystkim monitoring cyklu, czy Ty w ogóle masz owulacje, gdy zaburzone są hormony kory nadnerczy, często również prolaktyna, TSH powoduje, że cykle są bezowulacyjne- byc może tzw PCO czyli zespół Policystycznych Jajników, ma to mnie więcej konsekwencje wtedy, że gdy ułożysz sobie życie i będziesz chciała mieć dzieci i będzie lament bo wszystko będzie rozchwiane, póżniej miesiące leczenia na unormowanie cyklu wiesz ile stracisz czasu ? Takie rzeczy trzeba od razu leczyć... zrobić kompletne badania i mieć świadomość, że w każdym cyklu możesz mieć owulację, bez objawów, jak i brak owulacji z jej pełnymi objawami... Sama obserwacja śluzu na nic się zdaję, jeśli nie wykonujesz pomiarów tempratury, na tej podstawie nie można nic wnioskować, bo to jak wróżenie z fusów. Wracając, chcesz moją opinię, czy możesz być w ciąży ? Oczywiście, każdy stosunek, nawet przerywany niesie za sobą ryzyko ciąży. Narazie nie panikował bym na Twoim miejscu, jeśli do tych 37 dni dodasz sobie tydzień , a miesiączka nie przyjdzie to po takim czasie test sikany powinien wyjść, a jeśli nie możesz wytrzymać to leć na beta HCG z krwi, wynik za 2 godziny i wszystko będziesz miała jasne... Dziewczyno dbaj o siebie, zaburzeń hormonalnych nie można lekceważyć nie tylko z powodu na przyszłą ciąże, ale i również nowotwory... macicy, jajników i piersi, to ważne

Gość gość
Witam. Ostatnią @ miałam 22.05. Do tej pory nie dostałam @ a juz jest 31 dc. Miesiączki mam nieregularne. 18-22 dc miałam brązowo-różowe upławy. Nie wiem co juz mysleć o tym- jedno dziecko już mamy a o nastepne planujemy się starać za pół roku. Mam bóle brzucha i białą wydzieline. wydaje mi się to dziwne bo w poprzedniej ciąży tak nie miałam..żadnych bóli itp. Dzisiaj już robiłam test ciązowy rano i wyszedł negatywny. Czy któraś z was miała podobnie i okazało się że jest w ciąży ?? Myślałam żeby zrobić hcg z krwi za 2-3 dni jak dalej nic nie bedzie wiadomo.

Gość gość
jeeeeee dostalam okres !