Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lukas20

Osłabienie a następnie ból brzucha. Wcześniej przed tym pół roku na antybiotyku.

Polecane posty

Gość Lukas20

Witam! Mam 20 lat i jestem mężczyzną. Zgłaszam sie do Was z pytaniem co jest nie tak. Przez pol roku brałem antybiotyki na trądzik (dwa tygodnie brałem probiotyki a potem przestałem). Jakoś 2/3 miesiące po odstawieniu leków czułem się bardzo ospały, bezsilny (trwało to około 2 tygodnie ) następnie przyszedł straszny ból brzucha który też trwał 2/3 tygodnie. Do bólu brzucha po tych 2/3 tygodniach dołączyła biegunka. Wieczorami czuje jak mi się coś przelewa w brzuchu i puszczam bąki nie do zniesienia. Zdarza mi się palić papierosy. Jem często na mieście (czyli cos szybkiego i nie do końca zdrowego). Prowadzę sportowy tryb życia (dużo ruchu). Schudłem też troche. Co mam zrobić ? Jutro idę do lekarza rodzinnego ale chciałbym wiedzieć czy może wiecie co mi dolega ? Przez długi czas byłem na diecie, która sam sobie ustaliłem czyli nie jadłem słodycz i unikałem nabiału (bo wydawało mi sie, że to powoduje wysyp pryszczy). Mam tylko nadzieje, ze to nie ma związku rakiem. Pomocy ?!

Gość Teresa Koszalin
Probiotyk raczej powinno się brać cały czas osłonowo a nawet czasem po antybiotyku, każdy kto stosuje antybiotyk powinien to ustalić z lekarzem. Nie powinno się odstawiać samemu probiotyku bo można sobie bardzo zaszkodzić. Ja stosowałam do antybiotyku probiotyk trilac plus i wszystko było ok. Na tak długi czas brania antybiotyku to faktycznie moga być problemy i zaburzenia przewodu pokarmowego koniecznie trzeba iść do lekarza.