Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy opłaca się wydać 600zł na badanie genetyczne by określić talent dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Nie pamiętam jak się nazywa to badanie ale łatwo wygooglować sobie. Zastanawiam się czy w to nie zainwestować... Naprawdę! Nie jestem pewna czy to w ogóle idzie określić z taką precyzją w wieku w którym jeszcze wszystko się kształtuje? Czy to jest realna pomoc w określeniu życiowego kierunku czy zwyczajna ściema marketingowy chwyt itp.?

Gość gość
A po co ci to? Jeżeli dziecko będzie miało talent w jakimś kierunku, to sama to wyłapiesz. Szkoda pieniędzy. Dla mnie jako laika trudne do uwierzenia jest, że badanie genetyczne wyłapie np. talent do pływania na plecach. No, ale nie jestem genetykiem, więc zakładam, że mogę się mylić.

Gość gość
Serio są takie badania? Jeśli to by była prawda, a masz kasę to warto.

Gość gość
10:38 No właśnie bo widzisz moje dziecko często uczestniczy w różnych zajęciach(ma 7lat) i potem się zniechęca-co oczywiście uzależnione jest ściśle od tego czy prowadzący bije jej brawo czy nie -jednym słowem łase jest na pochwały więc może jakiś kierunek artystyczny-aktorka? Nie wiem próbuję się tego dowiedzieć, być może takie badanie genetyczne wykaże czy ma predyspozycje... Jak sądzicie?

Gość gość
jeśli Cię stać to czemu nie :)

Gość gość
badania genetyczne wykrywające talenty dziecka?

Gość gość
10:49 Tak są i to funkcjonują już od ładnych paru lat. Trochę kaski mogłabym wydać pod warunkiem że warto.

Gość gość
Hahahahahahahahahahaha 600 zł by określić talent dziecka buahahahahahahahaha

Gość gość
nie ma takich badań

Gość gość
Lepiej byś genetykę pod kątem chorób zrobiła i wydała porządnie tę kasę.

Gość gość
Ostatnio przeprowadzanie badania naukowe wykazały, że osobowość każdego z nas jest determinowana przez geny w co najmniej w 40%, a są grupy osób, u których wskaźnik ten wynosi nawet 60%. W pozostałej części nasze cechy charakteru kształtuje tzw. środowisko, a więc wpływ innych osób, styl życia, edukacja, a nawet dieta. Rozpoczynając pracę nad rozwojem osobistym, warto mieć świadomość swojego genetycznego potencjału i posiadanych zasobów. Podoba mi się powyższy teks bo ja 3lata temu zmieniłam dietę i zmieniła się moja osobowość-sama siebie zaskakuję

Gość gość
Skoro człowiek tak wiele wie już o genach to może stworzyć super-człowieka lub niewolnika-to drugie bardziej prawdopodobne. Wiemy już jak dieta wpływa na naszą osobowość-a więc mamy oręż w ręku która pozwala tymi ludźmi manipulować.

Gość gość
Lepiej wydaj tą kasę na terapię dla siebie u psychologa, bo z takim podejściem (szukanie na siłę talentów u dziecka) możesz mu bardziej szkodzić niż pomagać.

Gość gość
A po co ona ma robić sobie badania genetyczne skoro i tak nie zapobiegnie temu co ją czeka? Przecież nie ucieknie przed gmo i zatrutym środowiskiem które w większości jak i ona sama składa się z tej samej od początku wiata ilości wody- z tą tylko różnicą że obecnie wody pełnej chemikaliów pestycydów z gleby którą zatruwa mosanto. Nie uniknie niczego kochana Za to może rozwijać talenty dziecka by w ten sposób zoptymalizować przyszłe pokolenie-przynajmniej tyle może i na to ma wpływ.

Gość gość
11:11 O jajajaj ale ty dużo wiesz ! Wiesz co z takim jak twoje podejściem idź i ugotuj mężowi obiad bo jak wróci będzie wołał od progu,,KORYTO JEST?"

Gość gość
A po jaką cholerę ci to? Nawet,jeśli będzie miała jakiś wyjątkowy talent,nie znaczy to,że go wykorzysta. Poza tym nie wierzę w skuteczność takich badań,dla mnie to zwyczajna ściema, może trochę lepiej "podrasowana" niż wizyta u wróżki. :/ Weź te 600 zł i wydaj na dziecko albo na jakąś wycieczkę. Badania na talent dziecka,Boże,co za kretynizm...

Gość gość
gość dziś 11:11 O jajajaj ale ty dużo wiesz ! Wiesz co z takim jak twoje podejściem idź i ugotuj mężowi obiad bo jak wróci będzie wołał od progu,,KORYTO JEST?" X Akurat mąż gotuje, nie ja:P A tak poza tym widać, że jesteś zbyt głupia, żeby zrozumieć sens mojej wcześniejszej wypowiedzi do której się odwołujesz. Tym bardziej w psychologa zainwestuj, może poukłada Ci w głowie, będziesz lepszą matką i będzie to najlepsza inwestycja w rozwój dziecka.

Gość gość
Ledwo co sekwencję za KONKRETNE choroby znajduja a maja miec na "talent"? :D prosilabym o jakas prace naukowa na ten temat z osrodka uniwersyteckiego a nie szarlatanoe. Bo moze jestem laikiem,ale gdyby to bylo takie proste i REALNE to dawno by to wykorzystywano.

Gość gość
A jak sie okaze ze jest beztaleciem to co? Szkoda 6stowek

Gość gość
gość dziś Ledwo co sekwencję za KONKRETNE choroby znajduja a maja miec na "talent"? smiech.gif prosilabym o jakas prace naukowa na ten temat z osrodka uniwersyteckiego a nie szarlatanoe. Bo moze jestem laikiem,ale gdyby to bylo takie proste i REALNE to dawno by to wykorzystywano. X Też widzę ta badania:) Ma długie palce to niech zostanie pianistą. Jest wysoki to niech gra w kosza;) I nawiedzona mamuśka będzie pchała biedne dziecko w dziedzinę, która go wcale nie interesuje":P

Gość gość
Ale bzdura! Co to nie wymyślą, żeby z ludzi wyciągnąć kasę

chyba biedne dziecko, potem rodzice mają nie wiadomo jakie wymagania i od małego cisną do nauki. Zero dzieciństwa.