Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćoskrzelik

zapalenie oskrzeli i mały kaszel czy wasze dzieci tez

Polecane posty

Gość gośćoskrzelik

Przestawaly kaszlec na drugi dzień po antybiotyku? Mam wrażenie że ona nie może tego śluzu odkaszlnąć.Co robić? Wczoraj kaszlała jak oszalała tak że powietrza nie mogła złapać a dzisiaj prawie wogóle tak ma być? Proszę o radę,pierwszy raz ma zapalenie oskrzeli.

Gość gość
Powinna kaszleć jeszcze długo po chorobie, żeby na płuca nie zeszło. Zgłoś to lekarzowi, może jej coś da wykrztuśnego.

Gość gośćoskrzelik
Ok dzięki wczoraj byłam własnie u lekarza adzisiaj taka zmiana ok zaraz pojdziemy dzięki za rade chyba ze moge jej sama inhalacje z mucosolwanu zrobić?

Gość gość
Moja córka, jak byłam z nią u lekarza (http://pediatralublin.com.pl/) to oczywiście nie kasłała na zawołanie, tylko jak wyszłyśmy od niego było piekło. Ale dostała leki wykrztuśne, żeby nie spłynęła ta flegma do płuc, bo wtedy stan zapalny gotowy. Na szczęście lekarz zaproponował leczenie zachowawcze, a nie antybiotyk i udało nam się jakoś opanować te jej ataki kaszlu.

Gość gość
A czy lekarz powiedział że to choroba bakteryjna? Z tego co wiem 95% zapaleń oskrzeli to wirówka, a na to antybiotyk nie pomoże. Mój syn ostatnio przechodził i pediatra przepisała mu tylko dicotuss z prawoślazu i miodu na kaszel i czopki na gorączkę.

Gość milexica
A nie myślałaś o inhalacjach dla dzieci? W leczeniu antybiotykami nie powinny przeszkadzać - wprost przeciwnie, pomogą drogom oddechowym szybciej się oczyścić. Wiem z doświadczenia. Co do inhalacji dla dzieci polecam zajrzeć na stronę http://www.kaszeludzieci.pl/inhalacje-dziecka.html można się tam sporo dowiedzieć :)