Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Festus

a mnie to dziwi i jednocześnie trochę boli w sercu, że

Polecane posty

Gość Festus

brytyjskie lub włoskie kluby albo hiszpańskie mają własne hymny klubowe , sami zobaczcie i posłuchajcie , że te teksty i wykonanie kibiców na stadionach to jest 'piękne' https://www.youtube.com/watch?v=lpTNjWtaOb0 Hymn Liverpoolu FC You'll never walk alone POLSKIE NAPISY!!! Hymne Bayern München - Himno de Bayern Munich a generalnie NIE MA hymnu polskiej drużyny piłkarskiej i co tam wykrzykujemy w czasie kibicowania ? no właśnie, wykrzykujemy teksty w stylu : albo będzie dobrze albo będzie źle, piłka jest okrągła i bramki są dwie albo do boju, do boju , do boju Polska ! lub tekst : piłka się toczy i albo My wygramy albo Oni , bramki są dwie ! większość kibiców wykrzykuje, Polska, Polska , Polska i wyśpiewuje polski hymn i na tym koniec ! Nie ma tak zwanego polskiego hymnu polskiej drużyny piłkarskiej, która na stadionie zagrzewa do boju , do boju , do boju Polska i na tym koniec ! A w Polsce jest wielu znanych 'tekściarzy' piosenek , jak Jacek Cygan i nie potrafią napisać tekstu dla polskich kibiców , aby napisać taki tekst nie jest łatwo dla kibiców , sam spróbowałem, być może dopiszecie dalej : 'nie grasz sam, podaj piłkę kolego do Błaszczykowskiego lub do Lewego a Lubański opowiada, Górskiego sława że ta gra to nie jest zabawa dla huzara będzie sława gdy gola strzeli milion oklasków zaliczy od obywateli

Gość gość
jaak to nie maja; Legia ma Sen o Warszawie/ Cracovia cos przez Maleńczuka stworzone

Gość Festus
ale HYMNU dla polskiej drużyny narodowej nadal BRAK !

Gość gość
oj koles, dziwic sie dlaczego baby nie chca byc z glabami. najpierw spuszczasz sie nad hymnami klubowymi zagranicznych zespolow, a potem wplatasz w to reprezentacje. nasze kluby tez maja swoje hymny. nie wiem jak z reprezentacjami innych krajów, ale u nas wydaje mi sie to zalosne i trywialne - takie pisanie na sile.

Gość gość
Kocham cię misiu 👄