Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kkiniaa84

IUI IVF komu się udało? Kontynuacja cz. 3

Polecane posty

Gość malamii89
Kinia super:))) 3mam nadal kciuki;*

Gość gość
Kkiniaa super wieści. W końcu musi, któraś z nas przełamać złą passę. Mam nadzieję, że teraz będziesz to Ty. Trzymam mocno kciuki. Martuskaa

Gość gość
Kkinia - to już w pt będziesz w ciąży!!! :) Super.. Niech Cię ta Twoja akupunkturzystka ostro zresetuje ;) Ja za Ciebie ściskam mocno kciuki.. To macie 6 zarodków.. Pięknie!!! Rozumiem, że zabierasz jeden, a 5 mrożą? Swoją drogą pamiętałas o mojej wizycie ;) Moje endo d..py nie urywa.. 7,5 mm.. Nie zwiększył mi gin estrofemu, dalej biorę 2x1, ale zlecił niebieską tabletę ;) Ciekawe czy coś po niej urośnie.. Powiedział, że niby endo może być i jak chcę to w sob możemy zrobić transfer.. A jak nie to poczekamy trochę aż podrośnie.. Dziwnie się poczułam, bo to ja miałam podjąć decyzję.. Chcialam żeby mi doradził, to wymijająco zmienił temat. Dziwne.. Podjęłam decyzję, że jeszcze poczekamy aż trochę podrośnie.. W pn jeszcze wizyta i na wt umówiony transfer.. x Biedrona1979

Gość Felicita81180
Biedrona to faktycznie dziwny ten lekarz... Nie lubię takich. Golf napisz jak u Ciebie? Byłaś już znowu u lekarza i jak się czujesz?. Mnie mndli wieczorami najczęściej pomagają miętowowki. Kinia trzymam kciuki, powodzenia moja droga

Biedronko byla mowa że zabieramy dwa więc przy tym chyba zostaniemy, zastanawiam się jak tam się rozwijają nasze zarodeczki. Jutro będę już wszystko wiedziała. Też nie lubię takich lekarzy pamiętam jak przy iui trafiłam na taka kiedy niedziela wchodziła mi w paradę. Biedronko ja bym zwiększyła ten estrofem , przecież nie zaszkodzi, ja biorę 4 plus plaster. A mnie cmi brzuch jak na okres, lekarz mówił że będzie dobrze więc nie stresuje się.Boże dziewczyny tak gdzieś schowałam kasę w domu że za pioruna nie mogę jej znaleźć,pol nocy nie spałam. Tak to jest jak się ma tyle na głowie Co to za niebieska tabletka?

Gość gość
Kkinia - niezła jesteś z tą kasą ;) hehe.. podpytaj zawodowego złodzieja ;) A mój lekarz pierwszy raz tak postąpił, więc jestem zdziwiona przyznam. Co prawda delikatnie zasugerował, co jego zdaniem powinnam zrobić, ale moim zdaniem powinien stanowczo wyrazić swoje zdanie, a nie mi kazać podejmować decyzję. W końcu to on ma doświadczenie w tym co robi, a nie ja. No ale zobaczymy. Jestem dobrej myśli ;) A estrofemu nie chcę Kkinia zwiększać, bo mi próby wątrobowe źle wyszły i dlatego lekarz zdecydował się na niebieską tabletkę ;) a to jest nic innego jak ekstra wiagra w globulce :D robiona na zamówienie... Kuracja dwudniowa co 6h aplikacja, w sumie 8 tabletek. x Biedrona1979

No co ty mówisz wiagra??? Jestem w szoku , to jest na endo??? Tyle tu jestem i wciąż czegoś nowego się dowiaduje. Z ta kasa to nie przelewki, wrócę po pracy do domu to muszę przekipiszowac całą chatę.

Gość Kkiniaa84
Ostatnio chyba ktoras z dziewczyn coś pisała o niebieskiej tabletce ale nie śmiałam zapytać co to

Gość gość
Biedronko chyba mamy tego samego dr (na pewno ta sama klinika), kilka str wcześniej pisałam, o niebieskiej tabletce na endo. Mi bardzo pomogła, 2 mm po 48h. Trzymam kciuki. Annie84

Gość gość
Kinia pytaj, ja zawsze odpowiem :) Annie84

Gość Cytryna 32
Kinia super! Trzymam kciuki! :-)

Gość Cytryna 32
Czy któraś z Was miała bóle mostkowe po encortonie? Ja biorę tydzień 20 mg i od nd mam bóle w nocy, dzisiaj dzwoniłam do kliniki, kazała mi stopniowo odstawić lek i przejść do innego sterydu.. Ech, teraz nie wiem co będzie z moimi wynikami NK.. Jak zwykle wszystko u mnie idzie nie tak :-(

Gość gość Szmacioszka
Brałam wiagrę przy ineminacjach Pozdrawiam

Cytryną duża dawkę dostałaś tego encortonu, mi max dawali 10 ale nigdy boli nie miałam. Dziś mija 27 dzień jak biorę to gow...no

Gość malamii89
Kinia 3mam kciuki za jutro;***

Gość gość
Jejku dziewczyny ale wy sie chemii najjecie.

Gość gość
Kkinia - trzymam kciuki mega mocno!!! Daj znać jak będziesz po.. I jak tam pozostałe zarodeczki. Biedrona1979

Gość gość
Kkinia - a bierzesz relanium przed i po transferze? Biedrona1979

Kochane takiego wyniku nikt się nie spodziewał, z 6 oocytow, wszystkie się zaplodnily i mamy 5 pięknych zarodków w trzeciej dobie 8 komorkowych( piękne rowniutkie, takie poukładane,pedantyczne( jak ja) a 1-7 komórkowy z fregmantacja( więc gorszy) Jednak zabraliśmy jednego z racji mojej dwuroznej/ łukowatej macicy ( moja dr na urlopie byłam u innej) powiedziała że tak bezpieczniej i dużo większe szanse donoszenia ciąży a skoro mamy tyle zarodków tak dobrych' to lepiej podawać pojedynczo. Biedronko nie brałam tym razem relanium, jestem mega zrelaksowana( rano byłam na iglach). Podeszłam do tego transferu tak na luzie że sama jestem w szoku, było to dla mnie jak poranna kawa, takie normalne. Nie wiem czemu ale jestem mega pewna powodzenia!!!! Obym nie spadła na pysk!!!! Dodatkowy lek jaki dostałam to clexane( nigdy tego nie brałam) jakieś uwagi macie do tego leku jak, gdzie wbijać, czy w lodowce trzymać itd Chatę przewróciłam do góry nogami a kasy nie wzielam od rodziców hihihi A jeszcze jedno, nasz gruchot nie chciał odpalić pod klinika, m musiał go wypchnac hihihi po 10 minutach odpalił ale miałam ubaw po pachy, nie dość że w kasie kliniki powiedziałam płacąc" teraz jesteśmy goli i wesoli" to jeszcze gruchot nam naszwankowal!!!!!hihihi

>Malami z tego co pamiętam to jesteś ze śląska tak? Kochana zadzwoń moze do gamety w Gdyni bo tam koszt adopcji zarodka byl za 1400zł ...moze akurat... >Annie 84 dalej cisza i nic nie wskazuje by było lepiej....

Gość Cytryna 32
Kinia powodzenia! :-)

Gość Cytryna 32
Oby teraz kropek się zanotował na 9 miesięcy

Gość Cytryna 32
Zadomowil * ech słownik... Kinia a do kiedy masz brać encorton i w jakiej dawce? Clexane jaka dawkę dostałaś?

Gość Cytryna 32
Czy komuś encorton zmieniał poziom tsh? Czy zastrzyki na stymulacje podwyższają poziom tsh?

Encorton 5mg póki co do testowania, a clexane 40, kurcze jeden zastrzyk 0,4 na dzień , a można brać inaczej tzn pół strzykawki lub całkiem jeszcze inaczej

Gość gość
Ja powiem coś ze swojego doświadczenia :-) to ze zarodki są dobre nie świadczy o ich potencjale bo prawda jest taka ze oglądane są zarodki z zewnątrz. To co kryją w środku jest wielka tajemnica. Moje ciąże były z najsłabszych zarodków,natomiast te dobre wg lekarzy wogole się nie przyjęły

Gość malamii89
Kinia to 3mam kciuki:** Ja mialam teraz clexana do dzisiaj mam brzuch w siniakach....przykladaj sobie lod przed zrobieniem zastrzyku;)

Gość gość
Cytryna wzrost progesteronu przekłada sie na wzrost tsh. Zażywanie sterydów nie powinno mieć wpływu na poziom tsh. Annie84

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować