Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak uwierzyc w boga ? jak przekonac samą siebie ze on istnieje ?

Polecane posty

Gość gość

Mój umysł nie potrafi tego zrobić , czasami mowie sobie ok..uwierze, ide do kosciola, modle sie, ale to nic nie zmienia bo i tak nie wierze .. :O

Gość gość
wiara jest łaską. poproś Boga o łaskę wiary. Módl się do Ducha świętego o to żeby wypełnił Twoje serce miłością Boga. Nigdy w tym nie ustawaj. On Ciebie słyszy i cieszy się z Twojej woli.

Gość ojj stara modelka bez związku
Poproś Go o pomoc. Powiedz Mu tak jak przyjacielowi o swoich trudnościach w wierze. Poproś Go o znak Jego Istnienia. Odpowie Ci :)

Gość gość
A po co chcesz wierzyc. I tak wiesz ze to nieprawda.

Gość ojj stara modelka bez związku
J/ezus Mówi: "Jestem mocnym fundamentem, na którym możesz tańczyć, śpiewać i radować się MOJĄ OBECNOŚCIĄ. Gdy Mnie sławisz i radujesz się ze Mną, spełniasz misję, która ma o wiele większe znaczenie niż uporządkowane i dobrze zorganizowane życie. Przestań usilnie sie starać wszystko kontrolować - to niewykonalne zadanie, na które niepotrzebnie tracisz swoja cenną energię. Każde ze swoich dzieci prowadzę inną drogą. Oto dlaczego słuchanie Mnie jest tak ważne dla twojego dobrostanu. Pozwól, że przygotuję cię na nadchodzący dzień i wskaże właściwy kierunek. Jestem z tobą bez przerwy, więc nie pozwól, aby sparaliżował cię strach. Choć idzie za tobą krok w krok, nie może wyrządzić ci żadnej krzywdy, dopóki mocno trzymasz Moją dłoń. Patrz na Mnie, ciesząc się Pokojem w Mojej Obecności."

Gość gość
Zastanawiając się na układem planet, wystarczy żeby Ziemia oddaliła się lub przybliżyła w stronę słońca o kilometr i cała ludzkość przestałaby istnieć jednak wisi w jednej i tej samej pozycji i nie zamierza nigdzie dryfować.

Gość gość
apostołowie dopiero po 50 zesłanie ducha sw uwierzyli ze je/zus jest bogiem bo pisze ze po ukrzyzowaniu apostołowie sie schowali i pozamukali sie w domu bo bali dopiero piedziasietnica to odmieniła apostołowie widzieli cuda jezusa i ciezko było im uwierzy i prosili je/zusa przymnóz nam wiary anajlepiej modlitwa pros jezu/sa o wiare czytaj zywata sw np ojca pio faustyne kowalska na yutube jest tyle sw Nocne Światła - Życie po życiu - Andrzej Duffek, Podróżnik po Zaświatach https://www.youtube.com/watch?v=7KloA5BQwm8

Gość gość
"Jestem mocnym fundamentem, na którym możesz tańczyć, śpiewać i radować się MOJĄ OBECNOŚCIĄ. Gdy Mnie sławisz i radujesz się ze Mną, spełniasz misję, która ma o wiele większe znaczenie niż uporządkowane i dobrze zorganizowane życie. Przestań usilnie sie starać wszystko kontrolować - to niewykonalne zadanie, na które niepotrzebnie tracisz swoja cenną energię. Każde ze swoich dzieci prowadzę inną drogą. Oto dlaczego słuchanie Mnie jest tak ważne dla twojego dobrostanu. Pozwól, że przygotuję cię na nadchodzący dzień i wskaże właściwy kierunek. Jestem z tobą bez przerwy, więc nie pozwól, aby sparaliżował cię strach. Choć idzie za tobą krok w krok, nie może wyrządzić ci żadnej krzywdy, dopóki mocno trzymasz Moją dłoń. Patrz na Mnie, ciesząc się Pokojem w Mojej Obecności." piękne :) uwielbiam Boga czuję jego obecność i wiem,że jest ze mną. To niesamowite uczucie mieć pewność,że istnieje Stwórca i jest naprawdę światłem i miłością..ale jak to wytłumaczyć innym? sama długo szukałam..dziś wiem,że Bóg jest

Gość A93693
a ty istniejesz?

Gość gość
Zanim zaczniesz się modlić. Uświadom sobie obecność Boga w twoim wnętrzu, bo ty jesteś Jego świątynią. Zobacz Jego radość z tego, że ty się z Nim spotkasz, że pragniesz, aby to On cię zmieniał. Poczuj Jego ogromną miłość do siebie bez względu na to, w jakim jesteś stanie duchowym, moralnym, psychicznym, fizycznym, materialnym... Wzbudź wiarę w sercu w moc Jezusa obecnego w twoim wnętrzu, który chce cię uzdrowić, uwolnić, przyjść z pomocą twoim bliskim poprzez uzdrowienie, uwolnienie... Jeśli masz dar języków, módl się często tym darem, a zwłaszcza po każdej z poniższych modlitw Dziękuj dobremu Bogu za wszystko, co masz i co posiadasz. Przeproś za wszystkie swoje grzechy i zaniedbania.

Gość gość
módlcie sie z pokora bo bóg sprzeciwia sie pysznym jk4,6 z silna ufnością jk1,6 z wytrwałością łk18,1 proście a Bedzie wam dane szukajcie a znajdziecie każdy kto prosi otrzymuje mt7,7-8 otrzymacie wszystko o co na modlitwie z wiara prosić będziecie mt 21,22 jeżeli we mnie trwać będziecie a słowa moje w was poproście o cokolwiek chcecie , a to wam sie spełni j 15,7 o cokolwiek byście prosili ojca da wam w imie moje do tej pory o nic nie prosiliście w imię moje proście a otrzymacie aby radość wasza była pełna j16,23-24

Gość gość
Oho Slowianin sie pojawil,zabawa gwarantowana 🖐️

Z poziomu ludzkiego nie mozna udzielić zadowalającej odpowiedzi - > posłuchajcie Oświeconej Barbary Santany. Radze jej bardzo dobrze wysłuchać. samoobserwacja z medytacja moze doprowadzic do poziomu świadomości, ktory dostroi do poziomu samoświadomości Brahmana. tylko powazna samoobserwacja z medytacja! po pewnym czasie uświadamia dwie wazne sprawy. pierwsza 1 Ty nie istniejesz tak jakbys sobie tego chcial i nie masz zadnej wolnej woli i nie za sprawa boga. tylko jej nie masz. Druga to wlasnie to samo tylko nieco inaczej. I ostatecznie napisze poza nielokalna samoswiadomoscia ktorej bylem częścią Tak ten duch przenika wszystko i sprawia mu to nieopisana radosc. a jej opis bardzo zbliza sie do brahmana i oslawionej Złotej Pustki, tak tej samej , co kazdy Oświecony o niej musi wiedziec i. no i wszyscy wy jesteście jednym jedynym Bogiem 111111111111 ale jak bedziecie jego czescia wasz umysl nigdy nie pomyusli w takich kategoriach jak wasz ludzki, jesli byscie zadali sobie takie pytanei albo pomysleli jak ludzie moga wymyslec boga. nie zrozumielibyście ich a to wy sami.. awlasciwie nie ma was bo jest tylko jeden jeden jeden i nie ma nikogo procz niego.

wszystko jest stanem swiadomosci zmien siebie samego a moze taka zmiana swiadomosci umozliwi ci dostezezenie stan swiadomosci wyzszego ducha. ja bym wzial sie za Joge, medytacje i oddychanie hioltropowe zarzucil jakimis używkami i nie ustapil az sie to uda, mi to zajelo tylko 13 lat. ale juz jestem oswieconym i moge zdychac w spokoju!