Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rodzice nie tolerują moich pasji

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Od kiedy sięgam pamięcią moimi dwiema pasjami było pisanie (opowiadań fragmentów książek itd) oraz montowanie filmów. Jednak moi rodzice nigdy nie akceptowali ani nie usiłowali zrozumieć tego co lubię. Obie rzeczy wychodzily mi naprawdę dobrze, gdyż prace wysłałem na różne portale, gdzie ludzie oceniali i ogólnie rzecz biorąc pozytywnie się do tych prac odnosili. Jednakże moi rodzice nigdy się temu dokładnie nie przyglądali, za to mowili że jestem taki i śmaki, utrudniali mi kontynuowanie pasji i zniechecali do dalszych prac osmieszajac mnie lub pokazując ludzi którzy w tym zakresie osiągnęli sukces i mówili abym wziął się za inna robotę że nie warto. Każde potknięcie potrafią wytknąć, jednocześnie chwaląc innych krewnych. Przykładowo: młodszy ode mnie o 2 lata kolega (18) ma dziecko z 2 lata młodsza dziewczyną (16), musiał zrezygnować że szkoły i uczyć się zaocznie a w tygodniu chodzić do pracy aby ich jakoś utrzymać, to moi rodzice go chwalą (ja też pracuję i zarabiâm). Paranoja.

Gość gość
Stanisław Lem chciał być wybitnym astronomem, ojciec zmusił go do studiowania medycyny. Swoje niespełnione pasje przelał na książki beletrystyczne. Sergio Leone chciał być reżyserem filmowym mimo nalegań ojca by studiował prawo. Aktualnie to jeden z najwybitniejszych twórców filmowych w dziejach kina. Rób swoje.

Gość gość
A do czego zachęcają cie rodzice ?

Gość gość
@gość "zachęcają" mnie do pracy na ogródku aby mi się "mózg od tych bzdetów odswiezyl". :/ Najlepiej to by mi jeszcze prąd w pokoju wylaczyli i internet (a robili tak nieraz).

Gość gość
ale czy oprocz tych pasji robisz cos,z czego mozna sie utrzymac? pracujesz, studiujesz? Ile masz lat?

Gość gość
Mam 20 lat, pracuję na umowę-zlecenie gdyż zamierzam dorobić na studia angliatyczne i na własne wydatki.

Gość gość
Sprawdź w słowniku, co oznacza nie tolerować.

Gość gość
Sprawdziłem. Wszystko pasuje.

Gość GOŚĆ

Witaj, jak u ciebie ułożyła się sytuacja, nadal robisz to co kochasz?

Mam identyczne zainteresowania i sytuację teraz/ Julia