Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

wasze loty samolotami

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

Lubicie lata膰? Cz臋sto latacie? Czy si臋 mo偶e boicie? Ja przed pierwszym lotem nie spa艂am p贸艂 nocy, oczywi艣cie ze strachu. W czasie startu bardzo si臋 ba艂am, znacie ten moment, kiedy nagle silnik tag g艂o艣no buczy, samolot szybko nabiera pr臋dko艣ci po ko艂owaniu na p艂ycie,i nagle unosi si臋 do g贸ry? A呕 tchu mi zabrak艂o, wgniot艂o mnie w fotel, a偶 zaniem贸wi艂am z wra偶enia. Pomy艣la艂am, ze jak tak ba wygl膮da膰 ca艂y lot to ja wysiadam:) Na szcz臋艣cie zaraz samolot osi膮gn膮艂 wysoko艣膰 i ju偶 by艂o okay. Zdziwi艂o mnie to, ze w 艣rodku jest tak jak w takim wi臋kszym autobusie ,lata艂am tylko tanimi liniami po Europie, spodziewa艂am si臋 chyba rozk艂adanych foteli, drink贸w i w og贸le luksusu ;) Przy l膮dowaniu ju偶 mi tchu nie zapiera艂o, ale kr臋ci艂o mi si臋 w g艂owie, co mi zosta艂o do dzi艣, co lot i l膮dowanie to mi si臋 kr臋ci w g艂owie, Wam te偶? Poza tym my艣la艂am, 偶e w czasie lotu jest tak g艂o艣no, 偶e nie mo偶na rozmawiac bo i tak nic nie s艂ycha膰, no 偶e jest cieplej. A tu zawsze marzn臋, nawet jak lec臋 w upa艂 :(

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie z uszami nie mam wcale k艂opotu, dziwne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ale kr臋ci mi si臋 w g艂owie przy l膮dowaniu i jak samolot obni偶a stopniowo wysoko艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na pocz膮tku mo偶e nerwy, ale potem ok, niestety zdarzaj膮 si臋 nieprzewidziane sytuacje, jakie艣 k艂opoty, czy np. pomy艂ka walizek :) dlatego zawsze warto zapozna膰 si臋 z radami dotycz膮cymi latania, je艣li lecimy po raz pierwszy, tutaj np. s膮 wskaz贸wki na temat odbioru baga偶u http://www.pansamolocik.pl/media/odbior-bagazu-po-przylocie-o-czym-warto-wiedziec,252.html

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kiedy艣 na samym pocz膮tku mia艂m taki lenk przed lataniem w艂a艣nie. Potem musia艂am lata膰 coraz cz臋艣ciej i ju偶 mine艂o, nauczy艂am si臋 sama rezerwowa膰 bilety i wyszukiwa膰 te najta艅sze. Teraz zwracam nawet uwag臋 na dok艂adny wyb贸r przewo藕nik贸w a w tym wszystkim pomaga mi portal eloty.pl gdzie jest super proste menu wyszukiwania :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Latam bardzo czesto. Od kilku do nawet kilkunastu razy w roku. Na liniach europejskich i miedzykontynetalnych. Uwielbiam latac, tzn. bardzo lubi臋 start i l膮dowanie, bo reszta raczej monotonna, a gdy sie leci kilkanascie godzin, to czlowiek chcialby tylko przespac ten czas... Za to pamietam czasy, gdy dobrych liniach, nawet w klasie turystycznej, w toalecie staly luksusowe perfumy i wody toaletowe np. Dior, Chanel, itp. - do uzytku pasazerow. Nikt ich nie kradl... Inni ludzie latali. Przelot europejski w klasie turystycznej LOTem byl jak pobyt w milej restauracji: podawano jedzenie ze sztuccami (zimna p艂yta lub obiad), wino - ile chcesz i wybor gatunkow, drinki z dobrymi alkoholami, wczesniej byl aperitif, na koncu, po kawie, jeszcze jakies czekoldki, itd., itp. Teraz LOT praktycznie nie rozni sie od lowcosta, a wiekszosc przewoznikow oszczedza na wszystkim (na krotkich trasach dostaje sie tylko kanapke, kiepskie wino i napoje cieple i zimne) , choc tak zlej jakosci jak w LOT to raczej nie ma w normalnych liniach. Coz, przeloty staja sie tylko konecznoscia, kiedys byly przyjemnoscia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zgadzam si臋 z dwoma poprzedniczkami. Teraz nie do艣膰, 偶e przeloty sta艂y si臋 konieczno艣ci膮 to do tego (na szcz臋艣cie) mamy okres tanich lot贸w wi臋c po prostu op艂aca si臋 bardziej wybra膰 samolot ni偶 np. bus. Co do portalu eloty.pl to faktycznie obecnie jest to chyba najlepsza wyszukiwarka tanich lot贸w i w og贸le lot贸w, poniewa偶 maj膮 bardzo du偶y wyb贸r wszystkiego. Latam cz臋sto a nawet bardzo cz臋sto, poniewa偶 pracuj臋 jako stewardessa :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
przecie偶 z ca艂ego lotu tylko start i l膮dowanie jest fajne; ca艂a reszta to nuda w koszmarnej niewygodzie :o jest g艂o艣no, nudno, bachory mordy pi艂uj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Lecia艂am raz, nie ba艂am si臋 i nie boj臋. Ale b贸l uszu jaki prze偶y艂am przy l膮dowaniu by艂 okropny. Ju偶 my艣la艂am, ze nie wytrzymam i 偶e mi g艂ow臋 rozsadzi. Po wyj艣ciu z samolotu mia艂am przytkane uszy. W drodze powrotnej by艂o troch臋 lepiej, 偶u艂am gum臋, troch臋 mniej bola艂o. Dziwi臋 si臋, 偶e ludzie zabieraj膮 niemowl臋ta do samolotu, co je艣li niemowlaka z艂apie taki b贸l?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fgjjkml
Nie zuje sie gumy, tylko ziewa co jakis czas w czasie startow, ladowan i osiagania wysokosci przelotowej. Nic nie boli. Oczywiscie ziewamy dyskretnie. Ktorkie ziewniecie wystarcza by wyrownac cisnienie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja szuka艂am ostatnio bilet贸w na tym portalu o kt贸rym piszecie https://www.eloty.pl/ i powiem wam kilka rad. Faktycznie wyb贸r kierunk贸w lotu i przewo藕nik贸w jest spory. Szukamy wszystkiego na g艂贸wnej stronie na tej wyszukiwarce i robimy to do upad艂ego z dnia na dzie艅 a偶 co艣 znajdziemy :) Szukamy bilet贸w ze sporym wyprzedzeniem. Generalnie wielki plus dla nich. Ja tym sposobem lecia艂am do W艂och na narty w tamtym roku za grosze i w tym zrobi臋 to samo.

Udost臋pnij ten post