Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki anty i mozliwosc oslabionego dzialania?

Polecane posty

Gość gość

Witam, od ok. 5 lat przyjmuje tabletki antykoncepcyjne. Wcześniej służyły mi głównie jako "lek", ponieważ mam skonnosci do powstawania torbieli na jajnikach. Od paru miesięcy próbuje przekonać się też do ich głównego działania czyli antykoncepcji. Czasem pozwalam chłopakowi na wejście bez gumki na doslownie parę ruchów, oczywiście nie kończy się to wytryskiem ani chłopak nie jest nigdy blisko. Moje obawy polegają na tym, ze choruje na przewlekłe zapalenie żołądka i zespół jelita drazliwego i zastanawiam się czy nie ma to wpływu na skuteczność tabletek? Nie mam biegunek i wymiotow w związku z tymi chorobami, a i tabletek nie pomijam nigdy.

Jeśli nie masz biegunek ani wymiotów to moim zdaniem nie masz się czego obawiać. No i jeśli tabletki są dobrze dobrane i bierzesz je regularnie, to możesz swobodnie kochać się ze swoim partnerem bez strachu o zajście w ciążę.

Gość gość
Tabletki biorę już 5 lat te same więc chyba są dobrze dobrane.. Nie pamiętam dokładnie ale mogła się zdarzyć możliwość luzniejszego wyproznienia ale jednorazowego, nie ostrej biegunki jak to piszą w ulotce. Niestety niepokoi mnie ten silny ból piersi, sutkow w szczególności i wysyp wypryskow.. Chyba jutro zrobię test, będzie to 14 dzień po stosunku.

Może to objawy PMS'u? Trudno mi stwierdzić w sumie. Koleżanka na problemy z PMS'em bierze Vixpo. Ale ona to wyła do poduszki z powodu wahań nastroju i nie wytrzymywała z bólu brzucha. 3 dni wyłączone z życia. Może idź do ginekolog i jej opowiedz o swoich dolegliwościach? Moja wiedza tu się właściwie kończy :)