Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wrzeszczace niemowle, zwariuje :(

Polecane posty

Gość gość

Witam Was, potrzebuję jakiejś porady, albo po prostu się wyzalic. .. Mam 7 miesięczna córkę, od urodzenia jest bardzo marudna, już od pierwszych dni życia darla się na cały szpital, tak że pacjentki i położne miały dość i mnie i jej krzaków, wiadomo to tylko niemowle ale krzyk ma naprawdę potężny, od 7 miesięczny udało mi się tylko raz wyjść z domu na 3 h, tak to cały czas siedzę z dzieckiem, wiem jestem matka i taka moja rola, ale marzę czasami o chociaż połowie dnia zregenerowania sił. Moje dziecko wiecznie płacze, ciągle jest niezadowolone, nie potrafi nawet spokojnie zasnąć tylko najpierw steka i się wierci w łóżku, przewraca obraca wywija, czołga itd itp, w dzień więcej płacze i wydziera się niż bawi czy cokolwiek, to nie jest zwykły płacz, krzyk okropny aż czasami mnie uszy bolą, nie mam żadnego wsparcia ani pomocy całe dnie przez te 7 miesięcy zajmuje się tylko ja tym dzieckiem bez nawet najmniejszej pomocy, z resztą wszyscy wiedzą że nie jest łatwym dzieckiem bo jedyne co potrafi to tylko drzec się i piszczec, boją się zostawać sami z nią. .. Ale prócz tego ogólnie mamy mało pomocna rodzinę. Ja powoli tracę nerwy, mimo że kocham swoją córke nad życie, boję się że w końcu w psychiatryku wyląduje, mała jest naprawdę nie do wytrzymania, nie mogę samochodu normalnie nawet prowadzić bo dziecko cały czas płacze a ja przez to nie skupiam się na jeździe tylko na dziecku, samochodem jeżdżę bardzo dużo, mam też problemy zdrowotne i jakoś dojeżdżać muszę w dane miejsca, nawet u lekarza ostatnio byłam, dziecka nie miałam gdzie zostawić to wzięłam ja ze sobą, lekarka mnie zbadać w spokoju nie mogła bo mała się wydzierala mimo że nawet pozwoliła podczas badania wziąć ja na ręce . Kilka dni temu przez 3 godziny wydzierala się w nieboglosy , płakała jak opętana, nosiłam ja na rękach, tulilam kolysalam ale mimo wszytko krzyczała, zasnela dopiero ze zmęczenia. .. Chodziłam z nią po lekarzach , ale wygląda na to że wszytko jest w porządku, żadnego stanu zapalnego, żadnych infekcji dziecko jest zdrowe a lekarze twierdza że po prostu mam małą marude, a ja naprawdę już psychicznie nie wytrzymuje, odkat urodziła się moja córka zrobiłam się bardziej nerwowa i rozkojarzona, kloce się wszystkimi. .. kloce się z mężem , go nie ma często w domu więc mało mi pomaga, nawet jak jest to " odpoczywa po pracy " przecież się dzieckiem krzyczącym nie będzie zajmował zmęczony. Ja już tracę równowagę nad sobą, mąż mówi że jestem psychicznie chora, ale chyba naprawdę powoli już wariuje, nie mam czasu nawet w spokoju posprzątać w domu, bo mała cały czas potrzebuje mojej uwagi, nie posiedzi spokojnie 10 min w bujaczku czy na macie edukacyjnej, cały czas jeczy i coś się jej nie podoba, boję się zasypiac jak już po 2 godzinach jeczenia sama zaśnie bo myślę że zaraz znowu się obudzi i zacznie krzyczeć, jest mi ciężko... Żeby posprzątać biorę ja pod pache a druga ręką coś robię bo inaczej utonela bym w syfie, z gotowaniem to samo , zanim wszytko przygotuję przy niej czasami zajmuje mi to pół dnia, a najgorszy jest ten jej krzyk, mam już dosyć tego jej marudzenia i wydzierania się,poszłabym do psychologa, ale nawet nie wiem co z dzieckiem zrobię, a z nią nawet się nie wypowiem co mnie męczy, bo będzie plakac i krzyczeć. Nie wiem co mam już robić, boję się , że w końcu mąż mnie zostawi, bo jestem psychiczna czasami i boję sie że w końcu całkiem zwariuje przy tym dziecku

Gość gość
Módl się za nią i za siebie na Różańcu.

Gość gość
Kiedy ma sie modlić jak jej dziecko płacze!!! Autorko współczuje Ci ale nie bardzo wiem jak pomoc... Myśle ze maleństwo czuje ze jesteś niespokojna i jeszcze bardziej daje popalić... Musisz sie jej nauczyć i poopserwowac kiedy płacze i dlaczego. Może kup chustę i ja nos to bedziesz mogła choć coś zrobić, jakieś herbatki uspakajace... No i pamiętaj ze córcia jest coraz starsza i z czasem bedzie coraz lepiej. Raz w tygodniu zostaw ja z mężem a ty gdzieś wyjdź, zrób coś dla siebie...

Gość gość
dokładnie wtedy kiedy dziecko płacze może się modlić to działa :)

Gość gość
Autorko, czytasz jeszcze odpowiedzi? Oby tak bo piszesz o mojej córce, mam ten sam problem z moją córka.