Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nowa_ola

liceum dla doroslych czy warto?

Polecane posty

hej! hej! jak w temacie - warto? chodziłam do technikum 3 lata ale ze względów rodzinnych musiałam przerwać i wyjechać zagranicę do pracy. teraz po powrocie chcę wrócić do szkoły i zdać maturę :) może potem jakieś studia ale nie jestem pewna. w każdym razie mature chciałabym mieć bo to nie wiesz nigdy co się w życiu przyda :) potem może jakieś studia? są te darmowe szkoły ale nie znam nikogo po nich i myślę czy warto? nie chce tracić kolejnego roku

Gość gość
te szkoły są tylko po to by umozliwic sie zdanie matury, wiem bo sama chodzilam ;) zjazdy co 2 tygodnie, lekcje dosyc krotkie, jedynie z polskiego babka nas ''gnębila'' jak w zwyklym liceum, niewiele sie tam nauczysz, musisz sama chodzic na korepetycje lub sama sie uczyc, u nas 1 dnia bylo 28 osob, po pierwszym semestrze zostalo 20, mature zdala o dziwo większosc :) 14 osob

Gość gość
Warto, jak szukasz pracy, to pytają Cię jakie masz wyksztalcenie. Bedziesz miała średnie, a jaką szkołę kończylas to nie ma znaczenia.

Gość gość
Sa też szkoły wieczorowe trzy razy w tyg gdzie weekend wolny. W zaocznym trzeba się wiecej uczyć samemu w domu. A wieczorowo to jak w normalnej szkole. Kto jak woli.

Dzień dobry! Warto, żebyś skontaktowała się z wybraną szkołą, bo możliwe, że nie będziecie musieli zaczynać od początku, jest to jednak kwestia indywidualna. Jeżeli chcecie przygotować się do matury, zapraszamy do Prywatnego Liceum Ogólnokształcącego dla Dorosłych w Krakowie. Wielu naszych absolwentów decyduje się na podejście do egzaminu dojrzałości. Jednak zajęcia prowadzimy w trybie zaocznym, dlatego trzeba pamiętać też o samodzielnej pracy (oczywiście pod kierunkiem i z dużą pomocą naszych nauczycieli).

Gość gość
15:42 Mówisz o wieczorowce czy zaocznym?

Zjazdy sobotnio-niedzielne odbywają się w naszej szkole 2 razy w miesiącu, zajęcia rozpoczynają się od godziny 9. Na początku semestru prezentujemy plan zjazdów na semestr.

ok napisz mi jeszcze ile kosztuje szkoła i czy coś stanie się jeśli zdarzy mi się opuścić zajęcia? :) i jak się można do niej dostać :)

Czesne w naszej szkole to 100 zł na miesiąc. Tak jak w zwykłym liceum wymagamy obecności na co najmniej połowie zajęć. Jeśli chodzi o rekrutację, to nie jest ona bardzo sztywna. Najlepiej, jeśli odwiedzisz nas w naszej siedzibie na ulicy Sławkowskiej 20 w Krakowie i omówimy Twój przypadek indywidualnie.

warto- jak jesteś po szkole zawodowej to możesz się zapisać od razu do drugiej klasy. polecam Liceum Plus Edukacja we Wrocławiu. Nauczyciele są spoko i zeby zaliczyć wystarczy miec tylko 50% obecnosci.

Gość gość
Fajne liceum dla dorosłych jest w Delta Edukacja. Nauczyciele mają dobre podejście do uczniów, wyrozumiali i dobrze tłumaczą nawet tym najbardziej nieogarniętym.

Gość gość
polecam liceum Plus Edukacja dla dorosłych we wrocławiu. sekretariat mają na placu solidarności i tam trzeba się iść zapisać.

Gość Kaśq

Jak zalezy Ci na zdanej maturze to tylko ŻAK. W innych szkołąch może być cięzko. Ja sie tam przeniosłam, bo bałam się, że nie zdam i całe szczęście, bo z pomoca nauczycieli szybko nadrobiłam braki:)))