Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamuśki czym sie depilujecie w lecie i jak często ?

Polecane posty

Gość gość

Ja w zeszłym roku depilatorem elektrycznym ale nie byłam zadowolona. Była to ściema że włosy nie odrastają 3 tygodnie. Codziennie jakieś 10% odrastało i trzeba było codziennie tym jeździć a na domiar złego efekt nie był fajny bo ciągle jakaś część włosa podrastało już pod skórę tworząc czarne punkty. Nie wyglądało to ładnie. Wstydziłam sie na tle innych dziewczyn. Nie wiem jak wy to robicie ale jak jade autobusem to wszystkie dziewczyny w ultrakrótkich szortach i takie gładkie nogi jakby prosto z długiej kąpieli wyszły i dopiero przed chwilą maszynką po nogach jeździły. Ja w tym roku sie przerzuciłam na maszynke ale szlag mnie też trafia z tym cholerstwem, bo wychodzi na to że trzeba codziennie z tym gównem sie użerać. Jeszcze jakbym miała wanne to byłoby lżej ale ja mam prysznic. Golić sie tam to jest okropnie niekomfortowe. Ta piana spływa. Nic już nie widać gdzie goliłam a gdzie nie, a najgorsze są te uda od tylnej strony. Jak wy tam sięgacie wzrokiem w ogóle bo ja ni cholery nie dowidzę nie wykręce wzrokiem. Musze na oślep jechać tą maszynką a to wiadomo że grozi mega wtopą, bo coś można niedogolić. I znów te laski w autobusie to tylną część ud jakby ktoś trzeci im golił tak wyglądają. Naużeram się a jutro wszystko to samo do roboty po odrasta. A tymczasem żadne ze znajomych nie narzeka na to golenie. Dla wszystkich te gładkie nogi są jakby oczywistością jakąś. No serio ja nie wiem jak wy to robicie

Gość gość
Skoro dla ciebie to taki problem to może masz wyjątkowo gęste i/lub ciemne włosy. Jak ja, niestety. Nie depiluje nóg, bo po pierwsze nie potrafię wytrzymać tego bólu, po drugie mam pajączki, więc depilowanie jest zabronione (mam przed sobą wytłumaczenie). Nogi golę maszynka elektryczną, co drugi dzień lub codziennie. Właściwie powinnam to robić nawet 2 razy dziennie, bo tak szybko rosną. Golę je na sucho, stopę stawiam na pralce i wtedy widzę udo, choć nie dam głowy czy trochę nie opuszczę.

Gość gość
Znam ten ból :O No właśnie szybko ci odrastają, większość kobitek goli raz na kilka dni, bo rosną wolno...sama pamiętam jak mając jakieś 18 lat goliłam raz na 3, 4 dni i było ok... ja bym mogła i codziennie żeby był efekt, no ale podrażnienia się pojawią, więc efekt słaby...

Gość gość
Po depilatorze jest też wrastanie włosów, masakra...

Gość gość
Mamuśki? Infantylne określenie.

Gość gość
ja jestem zdecydowana na depilację laserową, no ale staramy się o drugie dziecko i muszę niestety poczekać, bo to jest ok. 5 zabiegów przez jakieś pół roku, więc się schodzi, w ciąży nie można tego robi, poza tym podobno ciąża może spowodować że trzeba będzie robić od początku...także muszę się jeszcze z tymi włochami pomęczyć ;)

Gość gość
No to nie wiem o co chodzi bo powiem szczerze że te laski w autobusach zaczynają być jakąś moją zmorą :D Każda jedna nogi tak gładkie jakby prosto z wanny wyszły i skóra tak spokojnie wyglądająca, żadnych wrostów, żadnych podrażnień czy pajączków. Myślałam że któraś z was tu może siedzi z tego autobusu i mi zdradzi tę tajemnicę :D A jeszcze dodam że większość lasek przecież prowadzi aktywne życie, większość czasu spędza poza domem. To serio nie wiem

Gość gość
Oj bo większość ma delikatne te włoski, jasne, nie występują na całych nogach...

Gość gość
14:03 No może i wkurzające. To specjalnie dla ciebie napisze KOBIETY. Może być ?

Gość gość
Może te laski z autobusu faktycznie rano golą nogi. Ja osobiście polecam depilację laserową - trochę boli, ale warto. Po woskowaniu i depilatorze włoski mi wrastały. Też mam trochę naczynkowe nogi i depilacja laserowa wcale sprawy nie pogorszyła. A jeżeli nie możesz/nie chcesz poddać się depilacji laserowej, to może też gól nogi rano. Na dobrą sprawę to jakieś 15 min roboty. Pozdrawiam, nie z autobusu i nie mamuśka ;)

Gość gość
*miało być 5 min, a nie 15!

Gość gość
Ja mam ten sam problem!!!Gole sie maszynka,wieczorem.Nastepny dzien mam spokoj,az...do wieczora.Teraz mysle o depilacji woskiem albo kupnem jakiegos lepszego depilatora.

Gość gość
Gole co dwa dni. Włosy mam bardzo jasne i delikatne wiec jak przejadę maszynka (gole zwyklymi ciemnymi różowymi gilette) to gładkie sa jak pupa niemowlęcia. Mam wannę wiec nogę zadzieram na gore i czadu :P Aaa i zwykłym białym jeleniem pod prysznic najpierw traktuje nogi a pozniej gole. Tez nosze ultrakrótkie szorty i kazdy sie pyta co ja robie z nogami ze mam takie gładkie i delikatne a ja w sumie nic nadzwyczajnego nie robie bo mam takie włosie...

Gość gość
No ja mam ciemne i sztywne na głowie to na nogach jeszcze ciemniejsze i jeszcze sztywniejsze. Dziwne że wam od tych maszynek nie sztywnieją włoski jeszcze bardziej. Przecież facetom na twarzach sie szczecina robi od jechania maszynką, bo ten włos sie wzmacnia od ścinania żyletą to u kobiet na nogach przecież podobne zjawisko powinno zachodzić.

Gość gość
Widzisz...powinno a jakos nie zachodzi takie zjawisko.

Gość gość
No u mnie zaszło takie zjawisko ;), a jak jakiś czas regularnie woskowałam, to czułam że się osłabiły, ale nie zniosłam tego wrastania...i znow golenie...

Gość gość
Wrastają włosy czy to po wosku czy po depilatorze-i jest to potwierdzone na kilku przypadkach ale nie na moim. Depilowalam w wyżej wymieniony sposob i włosy nie wyrastały a mojej znajomej tak. po maszynce niby sa mocniejsze i twardsze-nic z takiego zjawiska u mnie nie występuje skoro chodzę w krótkich szortach i mam nogi gładkie jak niemowlę. W sumie to cała skore mam taka miękka i delikatna. Czy ja mam na to jakis wpływ-watpię szczerze mówiąc.

Gość gość
tylko laser zostaje. mnie poki co nie stac, wiec chodze w dlugich spodniach. golenie zostawia podraznione kropki, a jak sie gdzies zatnie, to juz w ogole masakra. depilowac nie moge bo mam tak delikatna skore ze dostaje po tym czerwonych wypryskow jak u alergika, no i oczywiscie wlosy wrastaja. sprobuje jeszcze maszynki elektrycznej na sucho, nie wiem ile to da.

Gość gość
Ja zima zrobilam depilację laserowa calych nog , rak i pach. Koszt byl wysoki, bolalo ale teraz nie musze walczyc z codziennym goleniem.

Gość gość
Ja drogie panie gole sobie jajka kosiarką ale chyba będę musiał przerzucić się na kombajn bo tych kudłuw jest coraz więcej

Gość gość
Miło że zajrzał tu jakiś pan. Dziękuje za podniesienie topiku

Gość gość
ja nie mam sily na depilator, wole nalozyc krem, odczekac chwile i zmyc- skora gladka :) obczaj krem vanity z bielendy:)

Gość gość
również polecam kremy z bielendy. nie żadne veet czy inne markowe g***a ;) Fakt - na początku szybko odrosły 2-3 dni już miałam igły. ( szybciej goliłam tylko i wyłącznie jednorazówką i to męską, bo damska była dla mnie za słaba) od dwóch miesięcy depiluje bielendą. Najpierw na 3 dni spokój po następnym na 5 dni spokój. po 6 depilacji kremem pod rząd minął już ponad tydzień (10 dni) i dopiero teraz lekko zaczyna się coś dziać. Włoski odrastają delikatniejsze i jaśniejsze oraz wiele rzadsze. Z całego serca polecam :)

Gość gość
Chyba spróbuję ten krem. Jak z bielendy to pewnie nie będzie za drogi. Gole włosy codziennie, a nogi i tak nie są idealnie gładkie.

Gość gość
jedynym minusem kremu jest to, że trzeba poświęcić temu trochę więcej czasu niż na obskoczenie maszynką. i nie raz jak się bardzo śpieszę to chcę szybko je objechać tą maszynką ale wiem ze cała praca z kremem pójdzie na marne. jeśli chcesz osiągnąć gładkie nogi przez min tydzień to żadnej maszynki po drodze.

Gość gość
mam to samo :( golę codziennie lub co dwa (bo zakładam jakies legginsy czy spódnicę maxi) próbowałam kremów, depilatora i maszynki. tylko maszynką mogę poniewaz po depilatorze wrastają, kremy mnie uczulaja a poza tym nie wylatuja te wloski wcale :( ja już nie mam siły, po maszynce mega czerwone kropki ze az wstyd

Gość gość
A teraz na plaże bikini jak golicie? Do kosmetyczki sie krępuje.

Gość gość
Depilator.mam spokój na 3-4 tygodnie.Ale depiluje się już kilkanaście lat i nigdy nie poszłam na łatwiznę. Tylko depilator. Włoski mi nie wyrastają.w ogóle.Na depilację poświęcam max20 min. Nogi idealnie gładkie bez kropeczek bez zaczerwienienia.dodam że jestem z natury mocna brunetka....

Gość gość
Wogóle się nie gol, po cholerę xd. A te dziewczyny w autobusie to plastikowe lalki. :-) a tak na serio to może plastry z woskiem będą skuteczne.

Gość gość
A okolice bikini?