Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamuśki czym sie depilujecie w lecie i jak często ?

Polecane posty

Gość gość
Mozna poświęcić wiecej czasu i peceta wlosy usunac w okolicach bikini ale to tak jak po depilatorze, wlosy wrastaja.

Gość gość
a jakie depilatory polecacie?

Gość gość
up

Gość gość
Kurczę, to ja chyba jestem jakaś nienormalna, bo nie mam takiego parcia na idealnie gładkie nogi i nie obserwuję kobiet w autobusie... Używam zwykłej maszynki (męskiej z wymiennymi ostrzami) dwa razy w tygodniu. Nie mam bardzo bujnego owłosienia, na udach praktycznie wcale, ale nawet jeżeli zaczynają być widoczne ledwo wyrastające włoski to mi to jakoś nie przeszkadza. Przez jakiś czas chodziłam do kosmetyczki na wosk, również na bikini, ale prawdę mówiąc nie wszystkie włosy dały się usunąć, część się urywało i jeszcze to zapuszczanie do kolejnego razu... Poza tym włosy szybko zaczęły wrastać i długo nie mogłam tego efektu odwrócić. Znam parę dziewczyn po laserze, chwalą sobie, ale to już jest konkretny wydatek.

hej dziewczyny, mamuśki, kobitki - jak już przełamiecie wstyd to wybierzcie się na depilację epilfree - kilka zabiegów i na długi długi czas z głowy niechciane niepotrzebne włoski

Gość gość
dwa razy w tyg ,zwykla maszynka :P

Gość uleczka131a
Ja jestem za depilacją laserową, Najlepiej wykonywać ten zabieg wiosna lub jesienią. Warto też idąc na depilację laserową kupić http://www.naporost.pl/ Jest to krem przeciwbólowy, który stoasuje się 30 min przed zabiegiem. Znacznie łagodzi odczuwanie bólu.

Gość gość
oj znam ten problem, maszynka rano to wieczorem juz widac odrosty a po porannym goleniu ze 3 godizny kropki itp wosk u kosmetyczki - czerwone kropki znikają nastepnego dnia i przez kilka dni wyglada ok, po 5 dniach wyłąża juz te ktore sie urwaly, i po tygodniu juz polowa jest z powrotem, juz po tygodniu trzeba byloby zapuszczac i znowu do kosmetyczki, czyli co 2 tygodnie... no ii czasami jest ok a czasami wrastaja okropnie kremy u mnie niestet nieabardzo działają, widac kropy itp depilator mialam stary ciągnący itp zakupiłam włąsnei nowy najbardziej wychwalany zobaczymy co z tego wyjdzie co do laseru to nie jestem zdecydowana bo raz ze drogo, a po drugie moja kolezanka z pracy chodziął całą zime i wiosne na wasik, chyba 12 zabiegow i jest bardzo niezadowolona, wiidze ze mniej tego ma ale jeszcze dużo

Gość gość
ja niestety tez mam grube czarne włosy na nogach które strasznie szybko odrastają - jakbym chciała je zwykłą maszynką golic to codziennie a i tak widac by było czarne cebulki pod skórą :O więc usuwam je elektrycznym depilatorem - efekt utrzymuje się jakiś tydzień - dwa, potem znów zapuszczam do depilatora więc w sumie połowę wakacji chodzę w długich leginsach :( a co do tych super gładkich dziewczyn- one po prostu mają cienkie blond włosy, wolno odrastające - tak ich natura obdarzyła i chyba tylko zostaje pozazdrościć... ewentualnie spróbowac z tą depilacją laserową ale z tego co słysze to efekty nie są aż tak powalające jak na jej cenę.

Gość gość
Ja mam ipl i błogosławię to urządzenie, w tej chwili wystarcza mi depilacja na jakieś 4 tygodnie, ale mam urządzenie od około 8 miesięcy. Docelowo ma być jeszcze lepiej. Urządzenie mam od Panasonic. Jest poręczne, sam zabieg bezbolesny, jak dla mnie nic z ipl nie wygra obecnie.

Gość uleczka131a
Uważam że najlepsza jest depilacja laserowa. A jeżeli się na nią decydujemy to warto pomyśleć o kremie http://naporost.pl/ Jest to krem przeciwbólowy. Stosuje sie go n 30 min przed zabiegiem. Bardzo skutecznie niweluje ból. A najlepiej na ten zabieg decydować się na wiosnę lub jesienią,

Gość gość
Tu autorka. Przestańcie spamować mój stary topik!!! Ja oczekuje porad od ludzi, nie od naciągaczy.

Gość gość
Ja chodzę na depilację laserową do http://www.esthe.pl/ . Efekt bardzo fajny, skóra jest gładka przez długi czas.

Gość gość
Ja używam depilatora - Philips Satinelle. :) Skóra jest gładka przez 3 tygodnie, także mam spokój o wiele dłużej, niż jakbym goliła się zwykłą maszynką.

Gość gość
ja dostalam depilator od meza ze trzy lata temu hehe i to dobry depilator, odwazylam się uzyc go po roku i tak sobie lezy bo boje się , ze boli;P

Gość gość
Golenie i pasta cukrowa. Wcześniej kremy do depilacji.