Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Przerabianie kuchni. Porady?

Polecane posty

Gość gość

Witam :) na jesień przeprowadzamy z rodziną z mieszkania do domu, mieszkanie oddajemy mojej cioci, ciocia jest już starsza osoba na emeryturze. Mieszka z siostrą (52 lata) i jej córka (22 lata) ale "młodsza ciocia" jest raczej.. nie wiem jak to w sumie określić. Nie zależy jej po prostu, nie jest zła osoba, ale ma swój świat, jej córka ma narzeczonego i chyba częściej jest u niego niż tu. Ciocia sama nie ma jakiegoś pociągu do zmian wnętrz. Ale jak chciałabym żeby mieszkala sobie ładnie :) i chciałabym przerobić (jeszcze) nasza kuchnie, są w niej stare meble, tapeta i co gorsze PIEC od co. Normalnie pewnie wszystko było by wymienione ale mamy się wyprowadzać i inwestować w dwa domy to trochę nie bardzo :| robiliśmy remont mieszkania nie raz zrobiliśmy trzy pokoje, garderobę, łazienkę ale kuchni nie zdążyliśmy, potem inwestowalo się w dom. Meble w kuchni identyczne jak te nasze (zostają one tu) widziałam na jednym blogu jak dwie dziewczyny przerabialy. Ściągnely okleine i pomalowaly na bialo i wyszło super :) a więc do sedna. Meble odmaluje i będą piękne, zedre tapetę i położę kafelki (jakieś z odzysku, chłopak ma tego pelno w domu- ojciec budowlaniec /wykonczeniowiec) a potem je przemaluje, piec odgrodze płyta gipsowa, zmniejszy to trochę kuchnie ale powstanie taka mała kotłownia ;) mam świetny stary stół który już nie raz widziałam w różnych kuchniach, przemaluje pod kolor mebli i również będzie pięknie, kupie dwa krzesła i odrazu inna kuchnia można pomyśleć ;) ale niestety nie. Najgorszy problem to podłoga. Jest tak krzywa i nie stabilna że nie ma możliwości wylania posadzki, przez co podłoga to stare krzywe dechy, jedyne rozwiązanie to linoleum które jet od zawsze, bo gdzie w kuchni panele (z tym dałoby rade) i po prostu nie wiem czy przerobione ściany, meble itd dadzą jaki kolwie efekt gdy na podłodze będzie linoleum.. od zawsze nie cierpię tego że musi być tam linoleum, nie chce otrzymać śmiesznego efektu, wszystko ładne a na podłodze linoleum!! Proszę o jakieś rady :( co robić w tej sytuacj? :(

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować