Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackMountainsSide

CHŁOPAK ZMUSZA MNIE DO ABORCJI I MI GROZI

Polecane posty

Gość BlackMountainsSide

Mam 22 lata i jestem w 4 tygodniu ciąży z chłopakiem , z którym jestem związana od 3 lat. Na wstępie muszę zaznaczyć, że związek ten przeszedł tak dużo zawirowań i upadków, że sama się dziwie jakim cudem jeszcze trwa , a ja umiem go kochać. Przez większość czasu był on jedną wielką kłótnia. Za co obwiniał mnie i twierdził, że to przeze mnie jest dla mnie taki a nie inny.Moje zaufanie do niego umarło. Ostatnimi czasu zaczęło się układać. Do czasu, aż dowiedział się o ciąży i o tym, że nie zamierzam usunąć dziecka. Stał się zimny , oschły, agresywny- stwierdził,że to planowałam i zrobiłam specjalnie żeby go zatrzymać i chce zniszczyć mu życie. Powiedział że muszę wybierać albo on albo dziecko. Wszytko cudownie ale ja nie mam nikogo oprócz niego ( moja rodzina to totalna porażka) studiuje i chwilowo zostałam bez grosza.Nie wiem co zrobić.

Gość gość
Musisz od niego odejść przecież on cię wcale nie kocha

Gość BlackMountainsSide
Nie zawsze jest tak podły. Zdaję sobie sprawę, że to toksyczna relacja. I w innej sytuacji w końcu zdobyłabym pewnie odwagę by odjeść. Ale jakim cudem mam to zrobić spodziewając się dziecka, nie mając na chwile obecna pracy ( a za kilka miesiecy i tak nikt nie będzie chciał mnie zatrudnić), nie mogąc liczyć na wsparcie nikogo innego, mając zaledwie licencjat na studiach.

Gość gość
To upadlaj się przed nim dalej, a zresztą wiedziałaś jaki on jest, to jeszcze zaszłaś z nim w ciążę nie umiałaś się zabezpieczyć? to teraz pij mleko które rozlałaś!

Gość gość
www.mediklinik.sk Polecam !

Gość BlackMountainSide
gość dziś Z tego co wiem na lekcjach w gimnazjum uświadamiają dzieci, że ŻADNA metoda ( ani hormonalna ani mechaniczna) nie daje 100% pewności. Chyba, że nie dotarliście do tego tematu ;) Niestety taka bezwzględność jak Ciebie może cechować jedynie ludzi niedojrzałych emocjonalnie, a ten temat nie jest przeznaczony dla dzieci. Czy wiedziałam jaki jest? Tak ,ale życie nie jest czarno-białe, ludzie potrafią sprawiać pozory i nikt nie jest całkowicie zły, a kochając kogoś ( nie mówimy o dziecinnych związkach dla tak zwanego *******a) umie się my wybaczać i dawać szanse. Poza tym jak już wspomniałam NIE MAM CAŁKOWICIE NIKOGO INNEGO

Gość gość
Zyjesz na jego utrzymaniu, wspolzyjesz z nim bez zabezpieczenia i drzesz z nim koty? Gdzie tu logika? Po co czekasz na dobre rady jak i tak nie umiesz ich wprowadzić w życie?

Gość BlackMountainSide
Przepraszam człowieku ale gdzie ja do ch*lery jasnej napisałam, że uprawiam seks bez zabezpieczenia. Zniszczę Twój różowy nastoletni świat, ale antykoncepcja hormonalna może zawieść. I tak oto się stało. Kto też powiedział, że żyje na jego utrzymaniu. 2 tygodnie temu straciłam prace ( w której btw. zarabiałam o 1000 zł więcej niż on mimo, że ja jednocześnie studiuje) Drę na nim koty- zaiste biedny to człowiek. Spłodził dziecko i zachowuje się jak dzieciak wygrażając matce jego dziecka. Więc spadaj wylewać zółć w internecie gdzie indziej. I oby nikt w życiu Cię w dupę nie kopnął, bo to zniszczy Twój dziecięcy światek gdzie wszytko jest oczywiste.

Gość gość
Ludzie sa tacy glupi. Droga aurorko czy po tym jak on Cie traktuje uwazasz, ze on Cie kocha i chce byc z Toba? - NIE! A wiec czy uwazasz, ze jak zrobisz aborcje to on z Toba zostanie? A jak sie bedziesz czuc jak usuniesz ciaze, a on i tak Cie zostawi? Wtedy NIKT Ci na tym swiecie nie zostanie. Zastanow sie, a i taka rada na przyszlosc - SZANUJ SIE kobieto. Chyba nie wiesz jak powinien wygladac zwiazek :/

Gość gość
Kopnij go w d**e xd

Gość Ona93Ona93
Odejdz od niego. Dostaniesz kosinkowe, becikowe (1000zl co miesiac!) i 500+ jako matka samotnie wychowujaca i zasilek z MOPSu. Kwestia finansowa nie musisz sie obecnie martwic bo przyslugiwac Ci beda wszystkie mozliwe dodatki. A ciuszki i wozek uzywany mozna kupic za grosze, a jesli bedziesz karmic piersia to jedyny staly wydatek to pampersy i husteczki nawilzane. Spokojnie dasz rade, rzuc go i idz do MOPSu i opowiedz swoja historie albo do MOPRu. Ci ludzie Ci we wszystkim doradza i pomoga. Jakbys miala jakies jeszcze pytania i watpliwosci napisz maila frulauraw@gmail.com. I gratuluje ciazy!

Gość BlackMountainSide
Ona93Ona93 Bardzo dziękuje za pierwszą merytoryczną odpowiedź. Która zmotywowała mnie do działania Właśnie zaczęłam czytać co mi w danej sytuacji przysługuje jeśli zdecyduje się samotnie wychować to dziecko. Mimo wszytko przeraża mnie to. Zastanawiam się jak wygląda kwestia alimentów i ewentualnego zmuszenia do ustalenia ojcostwa ( bo jestem pewna,że będzie się wykręcał od uznania dziecka )

Gość gość
Zostaje jeszcze dom samotnej matki. A jak dziecko trochę podrośnie przysługiwać Ci będzie pierwszeństwo na żłobek/przedszkole.

Gość Ona93Ona93
Musi sie zgodzic na test DNA, jesli nie to dostanie sadowe wezwanie i obciazenie kosztami sadowymi. Najlepiej skontaktuj sie z adwokatem w kazdym miescie sa tzw. darmowe porady prawne.

Gość gość
jesli to on jest ojcem to ma prawo decydowac czy przeprowadzic aborcje w koncu to kobiety walcza o legalna aborcje na zyczenie

Gość gość
Autorko. Rzuć tego fagasa w cholerę. On Ciebie tylko niszczy. A dziecko to radość. Sama mówisz, że Twoja rodzina to porażka. Jak będziesz miała dziecko i je dobrze wychowasz to będziesz w końcu miała w kimś oparcie. Nie usuwaj ciąży, bo będziesz tego żałować do końca życia. Wychowywanie samotnie dziecka to nie koniec świata. Owszem, na pewno nie będzie łatwo, nie raz zapewne odechce Ci się wszystkiego, ale pomyśl, co byś czuła po usunięciu ciąży. Czy by Ci to nie ciążyło, że zakończyłaś powstające w Tobie życie? Jak dziewczyny pisały powyżej, jest tyle rozwiązań jak będziesz samotną matką. Na start będziesz mieć jednorazowo 1000 zł. Co miesiąc 500 zł, a jeżeli będziesz miała status bezrobotnej to przez pierwszy rok co miesiąc 1000 zł. Powinnaś tego dupka podać o alimenty. Oczywiście trzeba będzie udowodnić ojcostwo, bo nie jesteście małżeństwem, ale nie odpuszczaj mu. Wiedział co robi jak szedł z Tobą do łóżka. Jak będzie Ci ciężko finansowo, to zapewne są dodatkowe zasiłki w takim wypadku. Dasz radę. Musisz być silna i od niego odejść.

Gość gość
gość dziś Decydować =/ Rozkazywać i zastraszać Dodatkowo z tego co wiem aborcja na życzenie niedojrzałego chłopaczka nie jest legalna. I czemu ma mieć większe prawo do decyzji niż matka dziecka ? Życie nie jest bajka. Jeśli miał odwagę uprawiać seks to niech teraz weźmie odpowiedzialność za to co narobił. Dużo osób zarzuca idiotyczne zachowanie autorce postu, a moim zdaniem ona chociaż umie wzionąć odpowiedzialność za spłodzone dziecko.

Gość gość
Jeszcze dokończę. Jest MOPS, są domy samotnej matki. Tam Ci na 100% pomogą, powiedzą co masz zrobić. Skorzystaj z darmowych porad prawnych. Zobacz, jest tyle rozwiązań

Gość gość ullll
ja ona wychowa to dziecko powielajac patologiczne wzorce ze swojej patologicznej rodziny? wiemy juz, ze tkwi niedojrzale w patologicznym zwiazku, twierdzac, ze jest on dojrzaly, wiec jak moze dojrzale wychowac dziecko? na aborcje juz pewnie za pozno, ale nie jest za pozno na podjecie terapii psychologicznej, zeby dac sobie z tym wszystkim rade I nie powielac zlych wzorcow z wychowaniem dziecka.

Gość gość ullll
facet jest beznadziejny, ale na miejscu faceta tez bym nie chciala, zeby mnie ktos wrobil w dziecko.

Gość gość
Autorko, zawsze jest plan awaryjny- urodź i dodaj do adopcji, by dziecko miało pełną, szczęśliwą rodzinę. Przede wszystkim odejdź od tego chłopaka. Niedojrzalego chłopczyka.