Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Więc zarepetuj broń i w serce wroga mierz

Polecane posty

Gość gość

za ból,za krew,za lata łez,już zemsty nadszedł czas

Gość gość
Radziłabym rozważyć te święte teksty. Najmilsi! Nie mścijcie się sami, ale pozostawcie to gniewowi Bożemu, albowiem napisano: Pomsta do mnie należy, Ja odpłacę, mówi Pan. Rzym. 12,19 Nie oddawajcie złem za zło ani obelgą za obelgę, lecz przeciwnie, błogosławcie, gdyż na to powołani zostaliście, abyście odziedziczyli błogosławieństwo. 1 Piotra 3,9 Kto bowiem wyrządza krzywdę, otrzyma odpłatę za krzywdę bez względu na osobę. Kol. 3,25 Temu, kto cię uderzy w policzek, nadstaw i drugi, a temu, kto ci zabiera płaszcz, i sukni nie odmawiaj. Łuk. 6,29 Jeśli tedy łaknie nieprzyjaciel twój, nakarm go; jeśli pragnie, napój go; bo czyniąc to, węgle rozżarzone zgarniesz na jego głowę. Rzym. 12,20

Gość gość szarik
tak ale dobry wp*****l jeszcze nikomu nie zaszkodzil...

Gość gość
Lepiej nikogo nie bij.

Gość gość
wiem,że zemsta i nienawiść nie jest najlepsza droga na dłuższą metę,ale czy wymiar sprawiedliwości grzeszy,że nie nadstawia drugiego policzka,a czy ten kto wyręcza wymiar sprawiedliwości jak ten się nie sprawdza ma być potępiony jak ten się nie sprawdza,

Gość gość
czy zgwałcony człowiek ma też nadstawić tyłek do seksu analnego,te wersety są mądre,ale tak jak przy wykładni prawa trzeba się zastanowić nad ich celem i sensem a nie tylko dosłowną treścią

Gość gość
wiem,że nadmierne podniecanie się zemstą jest wręcz groteskowe,ale z drugiej jak się nie sprowadzi do parteru kogoś kto łamie zasady współżycia społecznego to życie na ziemi byłoby nie do zniesienia,do jakiejś pustelni człowiek musiałby się wycofać,coś jak Jehowi zalecają

Gość gość
to Jehowi tak dosłownie i w rezultacie nieco absurdalnie Biblię interpretują,ale coś w tym jest,że nie ma co przesadzać z nienawiścią i zemstą

Gość gość szarik
watek sexu analnego rozwalil calom teorie jehowych...

Gość gość
Nigdy nie będę wyręczać wymiaru sprawiedliwości. To jak on działa idzie na Sąd Boży. Chodzi o moją postawę względem krzywdzicieli. Mnie też skrzywdzili ludzie. Już rok słyszę przebacz im. We mnie się gotuje, nie jest mi łatwo z tym żyć ale ja nigdy nie posunę się do zemsty. Oddałam władzę Bogu. Natomiast, nikt nie każe ci godzić się na zło. Ze złem trzeba walczyć.

Gość gość
20:52 jakiego rodzaju krzywdę Ci wyrządzono?

Gość gość
a jak dostając wyrok sądu poziom uzasadnienia którego wskazuje,albo sędzia bardziej niekompetentny urzędnik niż prawnik,albo jakiś przekręt był,ja tylko napisałem do Prokuratury Generalnej,żeby chociaż w drodze sprawy karnej te wątpliwości wyjaśnić i ktoś został skazany chociaż nie ten główny winowajca,szeryf Z.Ziobro tylko czeka na takie przypadki napisałem do prezesa Sądu Apelacyjnego i do Krajowej Rady Sądownictwa z zapytaniem czy ten pan sędzia powinien kiedykolwiek awansować do Sądu Okręgowego,pisma z tej sprawy umieściłem na portalu daj w łapę

Gość gość
czy właśnie rozkręcenie dość poważnej afery po tym skandalicznym uzasadnieniu wyroku podpada pod zemstę czy walkę ze złem

Gość gość
Zostawmy to już. Od samego wspominania.... Nie chcę do tego wracać. Mogę tylko powiedzieć, że chodziło o utratę pracy. A najgorsze jest to, że ci ludzie nie ponieśli żadnych konsekwencji, bo wszystko było zmanipulowane.

Gość gość
Rozkręcenie dość poważnej afery po tym skandalicznym uzasadnieniu wyroku podpada jest walka ze złem

Gość gość
a znalazłaś nową pracę

Gość gość
Zmanipulowane? Opisz, proszę.

Gość gość
Pracę mam. Ale opisać na publicznym forum tej sprawy nie mogę. Zresztą już przebaczyłam.