Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kassandra123

Przygotowujecie się przed last minute?

Polecane posty

Gość Kassandra123

My właśnie wróciliśmy, pojechaliśmy dosłownie z dnia na dzień na Kretę, tak nieprzygotowani jak się tylko da :) No i tutaj rozmaite problemy - brak ubezpieczenia, na miejscu okazuje się, że w moim banku za pomocą wersji mobilnej strony nie da się zrobić za tę polisę przelewu, brak butów do pływania itp. Ale nic to, wakacje i tak były bardzo udane :) Teraz czytam sobie artykuły i porady i olśniło mnie - przecież wiedzieliśmy, że jedziemy gdzieś, ale do ostatniej chwili olewaliśmy wszystko, a przecież sporo rzeczy można zrobić wcześniej. Tu macie artykuł o tym jak się przygotować: http://di.com.pl/zorganizuj-wczasy-last-minute-54931 Moja koleżanka miała nawet lepiej, przez ogólny rozgardiasz nie wzięli kart płatniczych no i klops, trzeba było wybierać z jakąś wysoką prowizją w Raiffaisen Bank, ale wakacje kupili na tyle okazyjnie, że nawet ich to bardzo nie obeszło :)

Gość Ssycza
Nam też zdarzało się jechać na hurra, z dnia na dzień decyzja, brak czasu na przygotowania, wszystko szybko szybko, dużo rzeczy pozapominaliśmy, ale co tam, wakacje to wakacje :) Teraz jak są dzieci to się tak nie da: last minute z 2 - 3 dni wcześniej no i jednak przygotowujemy się z najważniejszymi rzeczami jak wyczuwamy że już wkrótce może się udać wyjechać.

Gość Duzuza
No pewnie, że tak, trzeba się w miarę ogarnąć zawsze, żeby potem nie było tego cholernego pośpiechu i paniki, które kiedyś lubiłam, ale odkąd mam dzieci - nie znoszę :)

Gość Chwilowa tutaj
Kurde, jak ja to dobrze znam, to samo, nie da się wcześniej ustalić urlopu, zawsze szef mówi: Anka urlopu nie dostaniesz, zwariowałaś, teraz chcesz? Przecież takiego klienta złapaliśmy, roboty od groma a ty urlop? No i dostaje później info 5 dni wcześniej: Anka, teraz bedziesz miała urlop. Czy to w ogóle zgodne z kodeksem pracy? Niemniej jednak dość dobrze na tym wychodzę jeśli chodzi o wydatki na wyjazd, bo zmuszona jestem kupić lasta, biere z całym dobrodziejstwem inwentarza, czyli pośpiechem itp, ale za to płacę mniej.

Nie wiem, czy http://www.globtourist.com/ mają last minute, ale nawet jeśli nie, warto skorzystać z ich usług. My w tym roku nad Bałtykiem skorzystaliśmy z ich usług, znajomi za granicą - i my i oni byliśmy zadowoleni. A to jest najważniejsze niż zaoszczędzenie paru zł.