Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktorą drogę wybrac?

Polecane posty

Gość gość

No wiec moj temat troche z innej beczki chodzi o moja dalsza droge rozwoju. No wiec skonczylam studia no.i stoje przed wyborem co dalej. Pomyslalam ze.moze tutaj zasiegne.rady bo moj problem jest dosyc zlozony. Zastanawiam sie miedzy dwoma opvjami praca w HR-e albo praca w szkole jako psycholog( skonczylam psychologie kliniczną). Tak naprawde to wbobu kierunkacgc nie mam doswiadczebia wiec musialabym zaczac od jakiegos stazu najprawdopodbniej. No.i tu pojawia sie dylemat, co wybrac? Mnie ogolnie.od.zawsze.ciagnelo.do.klinicznej ale.obawiam.sie ze z powodu moich wlasnych problemow.praca w szkole z uczniami moze.byc dla mnie przytlaczajaca. Z drugiej strony hr moze byc ciekaqy aczkolwiek.nie jest tak fascynujacy dla.mnie przynajmniej jak praca psychologa w szkole. Z tym ze atutem.jest to ze.jest to praca mniej obciazaja emocjonalnie i na pewno latwiek o taka prace ponieqaz jest duzo ofert. Jezeli chodzi o prace w szkole to musialbym.chyba startowac w mniejsym miescie bo w.duzych miastach to w ogole ciezko o tego typu prace. Czy ktokolwiek bylby w stanie wupowiedziec sie.na temat tych dwoch zawodow. Jakie sa wady zalety jak wyglada zawod np psychologa szkolnego na rynku pracy no i jaka praca wg was jest lepsza. Hr czaeem kojarzy mi sie z taka nudna praca biurowa wiec moze tez ktos kto to taka prace wykonuje moglby sie wypowiedziec jak to naprawdę wyglada. Beda wdzieczna za wszelkie rady w tym temacie.