Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam ochotę odebrać sobie życie

Polecane posty

Gość gość

Przeżywam piekło na ziemi. Każdego dnia wstaję przerażona, boli mnie żołądek, odczuwam potężny smutek i apatię. Wszystko mnie przerasta - boję się wychodzić z domu, między ludzi... Nie nadaję się do żadnej z proponowanych mi prac, rezygnuję z inicjatyw, w jakie wcześniej chciałam się angażować, teraz chcę zrezygnować z kursu zawodowego, na jaki się zapisałam, mam chorą psychicznie mamę i znerwicowanego ojca, nie mam odwagi podejmować wyzwań, które mogłyby uczynić moje życie innym, jestem samotna i niekochana, straciłam pasje, jakie miałam, nie przychodzi mi zwrot z podatku z US... Nie mam absolutnie nic, co mogłoby sprawić, żebym się uśmiechnęła, ożywiła... Patrzę na ludzi wokół i zastanawiam się skąd czerpią energię. Ja aktualnie mam problem nawet ze wstaniem z łóżka...

Gość gość
Nie mogę sobie już z tym wszystkim i coraz częściej rozważam samobójstwo. Pewnie i tak już nic dobrego mnie nie spotka :(

Gość gość
Widzę, że mój post pozostaje bez odpowiedzi... :(

Gość gość
Chcesz pogadać? Ale nie tu. Byłam w podobnej sytuacji, mogę coś doradzić i wesprzeć Cię. Mnie pomogła psychoterapia, zmieniłam myślenie na wiele spraw.

Gość gość
Pomoże jedynie lekarz psychiatra. Koniecznie idź do niego.

Gość gość
Byłam na terapii jakiś czas temu, pomogła, ale jak widać, po jakimś czasie wszystko wróciło do punktu wyjścia. Boję się każdego dnia, wyjście z domu to dla mnie nie lada wyczyn, często zdarza mi się odwoływać spotkania (udaję, że coś mi wypadło lub jestem chora). Stres ciągle mnie zjada, tkwię w nieustannym stanie napięcia, nie mogę odpocząć i się wyciszyć. Wszystko mnie przerasta. Jeszcze jakiś czas temu byłam pogodną, żywą dziewczyną, a obecnie, mimo że na co dzień udaję, że wszystko jest w porządku, na nic nie mam ochoty. Chętnie pogadam, jeśli ktoś ma podobnie. W głębi duszy chciałabym żyć, ale też mam wrażenie, że już nigdy nie będzie lepiej. :(

Gość gość
O czym tu z tobą "gadać"? Ty musisz iść do psychiatry, zażywać zalecone leki. Inaczej nic się nie zmieni.

Gość gość
Nie mam ubezpieczenia, jak mam iść do psychiatry?

Gość gość
chęć odebrania sobie życia świadczy o chorobie psychicznej. lecz się bo będzie za późno. ile masz lat, że nie masz ubezpieczenia?

Gość gość
Mam 27 lat. Nie uczę się, a pracę dodatkową mam na umowę o dzieło. Na terapii powiedziano mi, że nie potrzebuję leków, tylko kontaktów z ludźmi.

Gość gość
Potrzebujesz psychiatry bo jak sama piszesz, nie możesz "wyjść z domu", ogranicza cie lęk przed kontaktami z ludźmi, a terapia, to właśnie spotkania i rozmowy o problemie z ludźmi. Tobie się nawet ubrać nie chce, więc nie pisz bzdur!

Gość gość
Czas na pisanie tu masz, więc co za problem unieść swoje grube dupsko i iść szukać innej pracy. Twoją chorobą jest zwykłe lenistwo, głupia babo!

Gość gość
Ja się nie nadaję do innej pracy, rozumiesz? Nie umiem sprzedawać ani pozyskiwać klientów (próbowałam, ale podziękowano mi), a tylko takie prace proponują. Na pracę, w której sprawdziłabym się, nie mam szans.

Gość gość
W twoim mniemaniu nie nadajesz się do niczego. To bardzo wygodne. Siedzieć i narzekać na wszystkich, a z siebie nie dawać nic.

Gość gość
Uwierz mi, że próbowałam w różnych miejscach, ale skoro mi dziękowano, to nic dziwnego, że dałam sobie spokój. Obecnie rzeczywiście poza niezbędnymi obowiązkami nie robię nic, ale to dlatego, że odnoszę same porażki.

Gość gość
Masz depresje, musisz sie leczyc. Naprawde musisz! Chcesz porozmawiac to napisz na nick.tymczasowy@onet.pl ,specjalnie zalozylam.

Gość gość
Jezu jeszcze się znaleźli tacy co obwiniają tę dziewczynę za jej słaby stan psychiczny. To nie twoja wina, że się tak czujesz zacznij od tego.

Gość gość
Miałam/mam trochę podobnie i znam też osoby podobne do nas.

Gość gość
Słuchajcie, ja naprawdę chciałam zmienić swoje życie. Wysyłałam mnóstwo CV, chwytałam się różnych zajęć (nawet tych, do których czułam niechęć), byłam na terapii, wychodziłam między ludzi, chciałam znaleźć przyjaciół, chłopaka, ale im więcej porażek ponosiłam, tym bardziej się poddawałam. O ile po terapii byłam pełna energii i skora do podejmowania różnych wyzwań, które miały na celu pokonanie lęku przed ludźmi, to od jakiegoś czasu znowu widzę, że wszystkiego się boję i wszystko mnie przerasta. Co do psychiatry, to jeśli tylko będę miała pracę, która zapewni mi ubezpieczenie zdrowotne, to pójdę do niego. Jutro mam dwie rozmowy, więc zobaczymy.

Gość gość
Masz depresje niestety... Z tego da sie wyjsc bez psychiatry. Wiem z autopsji. Miałem to samo co Ty. Nie chęć i strach do wszystkiego. Najważniejsze to zmienić nastawienie. Wszystko zaczyna się w twojej psychice rozumiesz? Odezwę się jeszcze wieczorem, bo teraz w pracy jestem. Najgorsze co możesz zrobić to stracić nadzieję i odebrac sobie zycie.

Gość gość
Wiem, że takich osób jest więcej, dlatego postanowiłam napisać. Dziś rano obudziłam się przerażona, po czym rozpłakałam się. Czuję się taka bezsilna wobec tego wszystkiego, co mnie spotyka i zaprzepaszczam wiele szans, jakie dostaję. Moim największym problemem jest lęk przed ludźmi. W przeszłości byłam często źle traktowana przez nich i to spowodowało, że na lata odizolowałam się. Niby po terapii, gdzie poznałam bardzo życzliwe mi osoby, jakby lęk nieco ustąpił (zaczęłam brać udział w różnych projektach, nawiązałam nowe znajomości), ale niestety nie na długo. Od początku tego roku znowu zaczęło się ze mną coś złego dziać. Często się poddaję, wycofuję, robię sobie samej krzywdę...

Gość gość
W porządku, dziękuję za posty. :)

Gość gosczalamana
mam to samo. powoli planuje samobójstwo :(

Gość gość
12:57 - co się dzieje?

Gość gosczalamana
sspotkalam na swojej drodze mężczyznę, który z ukochanego stał się dla mnie źródłem ciągłych niepokojów i lęków. W dodatku mam problemy z prawem i ogólne problemy z psychiką

Gość gość
Ojejku, to bardzo przykre, co napisałaś. A masz jakiegoś adwokata, który mógłby Ci pomóc?

Gość gość
Hej autorko jesteś? To ja ten gość z pracy :-)

Gość gość
Jestem, jestem.

Gość gość
Chciałabyś porozmawiać o tym co Cię męczy? Chętnie poświęcę mój czas :)

Gość Pracuś000
Widzę, że chyba nie :/ No cóż może zmienisz zdanie kiedyś... Czasami tu wchodzę więc może uda Nam się zamienić parę słów.