Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierścionek zaręczynowy i matematyka

Polecane posty

Gość gość

Cześć, Ostatnio najnormalniej w świecie rozmawiałem ze swoim chłopakiem o pierścionku zaręczynowym. Nie po raz pierwszy z resztą. Lubie sobie o nim pofantazjować :D Jesteśmy ze sobą od 1,5 roku. Wszystko dobrze jest między nami. W czasie rozmowy o tym pierścionku zasugerowałam pół żartem, pół serio, że taki pierścionek to 3 jego wypłaty powinien kosztować :P Że tak to się przyjęło w naszym społeczeństwie :P Natomiast mój mężczyzna wypalił, że za tyle dostałabyś pierścionek gdybyś była dziewicą, a tak to musisz podzielić to przez 7!!!!! Dlaczego 7? Bo twierdzi, że spałam z 7 facetami przed nim. W swoją drogą to prawda :P, ale była awantura, bo przyznałam się tylko do 4 :P Musiałam się bronić, same wiecie, chodzi o honor. Wracając do meritum. Czy taka matematyka w kontekście pierścionka zaręczynowego jest na miejscu? Czy powinnam się wiązać z takim człowiekiem na całe życie?

Gość gość
wg mnie ta rozmowa wgl była nie na miejscu,skoro musisz ,nawet żartem upominać się o pierścionek ,a on już na tym etape ,nawet żartem robi jakieś hamskie wymówki to zle to widzę.

Gość gość
Pol tora roku a ty wciskasz tekst o zareczynach szczegolnie, ze nie jestes porzadna. Jego tekst nie byl chamski tylko mowil prawde i to dosadnie. Innym dawalas od tak a od niego masz jakies wygorowane wymagania.

Gość gość
Hahaha ☺ . Dobre ☺. Ale musisz zmienić faceta, jesli on nie zmieni pracy. Trzy wyplaty za pierścionek sugerują, ze kiepsko zarabia ☺

Gość gość
Haha :). Fajnie ci odpowiedział. Chyba żartujesz, że mówisz facetowi i le ma wydać kasy na pierścionek i w ogóle gadasz o nim!! Żenada.

Gość gość
Nie zarabia źle. .. nawet dobrze. . Ale po podzieleniu przez 7 pierścionek za 2-3 tysiące mnie nie satysfakcjonuje

Gość gość
Brak slow na głupotę autorki.... ja bym ci dala.... liscia w twarz na dowidzenia

Gość gość
Jesli nie prowo, to pasuje cie do siebie idealnie.

Gość gość
gość dziś Haha usmiech.gif . Fajnie ci odpowiedział. Chyba żartujesz, że mówisz facetowi i le ma wydać kasy na pierścionek i w ogóle gadasz o nim!! Żenada. x zgadzam się

Gość gość
Wiesz co? Nie rób jazdybo pierścionek bo to tez twoja przyszła kasa a jak sie rozstaniecie to i tak mu oddasz. Daj se luz, pierścionek będzie świadczył o nim a nie o tobie, wbdzisiejszych czasach powinnaś sie cieszyć ze chce sie żenić. Dzisiaj młodzi dają sobie pierścionki w kształcie zwierzątek i bez szlachetnych kamieni. jak sie kochacie to co cię obchodzi co ludzie powiedzą bo chyba tutaj masz problem. Poza tym jak powiedział o 7 a wie o 4 tzn ze sie wygłupiał wiecznie twórz i nie targuj sie

Gość gość
Odkopałam ten temat i jak przeczytałam te wiadomości, to mnie zdziwiło bardzo co tu wypisujecie! Czy uważacie, że taka matematyka w związku i uzależnienie wartości pierścionka zaręczynowego od liczby moich partnerów jest na miejscu? Czy ja wcześniej zanim go poznałam nie miałam prawa do szczęścia i przyjemności?

Gość gość
Fajnie sie zaczeło a potem tylko agresywne teksty nuda

Gość gość
Odpowiem Tobie jak to może widzieć Twój facet.. Mianowicie Wam kobietom dziewczynom rozjechały się modele związków. W przeciwieństwie do waszych babć korzystacie ze swojej seksualności czerpiecie radość z wielu zbliżeń i oddajecie się wielu facetom. Potem nagle coś Wam się odmienia, chcecie się ustakować i oczekujecie mężczyzny, waszego obecnego partnera, zachowań jak gdyby nic wcześniej się nie stało i nie miało znaczenia, bo liczy się teraz. Niestety tak to nie działa. Dlaczego Twój obecny chłopak ma wydawać olbrzymie pieniądze na pierścionek jeżeli tyle facetów wcześniej tego nie zrobiło, a powiem, że skorzystało. Nie uważasz, że gdyby wydał tyle ile chcesz na ten pierścionek, to klasycznie byłby frajerem dla wszystkich przed? Moim zdaniem tak i im bardziej przeszłość macie, tym mniej możecie oczekiwać od swojego partnera w zamian.. sory... działa oczywiście to w dwie strony

Gość gość
Mnie obecna dziewczyna masakruje tym tematem.. jak idziemy sobie po galerii i mijamy witrynę z pierścionkami, to często się tam zatrzymujemy, bo ona lubi popatrzeć jakie są w sprzedaży. Pokazuje mi tylko jakie jej się podobają i jakie mogłby być.... szkoda tylko, że każdy jaki pokazała nie kosztował mniej niż 20 tys. zł.... aż boje się oświadczać, bo jeszcze zawód dziewczynie sprawie, bo na pierścionek taki mnie nie stać :(

Gość gość
Pewna "kochajaca " zarzyczyła sobie zaręczynowy za 2 najnizsze krajowe, po kilku miechach małżeństwa wypłaciła sobie całą kase na ponad połowe kawalerki w bloku i pierścionek zatrzymała. A po kilku latach odbiła swojej koleżance męża (a swojego wspólpracownika)- ok 8 lat młodszego od siebie. Kiedy nie chciał się z nia żenić-wrobiła go w dziecko i już nie miał wyjścia . I jak widze nieprzerwanie ta pani korzysta z poparcia opoczyńskiej prawicy.

Gość gość
Musiałam się bronić, same wiecie, chodzi o honor x Kłamliwa kobieta pisze o honorze. Jesteś jak żeńska wersja Ferdynanda Kiepskiego .

Gość gość
Inni cię dymali za darmo a ten ma kupować drogi pierścionek w nagrodę?

Gość gość
Jak sie kogos kocha I chce sie z nim spedzic cale zycie to cena pierscionka nie powinna miec zadnego znaczenia. To jest symbol. Ja na jego miejscu dawno bym Cie zostawila skoro tylko kasa Ci w glowie.

Gość gość
Mamy równouprawnienie. TY mu daj pierścionek, albo wiem...kup mu plazme 65 cali za 10k. Co, szkoda byłoby ci trochę na to kasy, nie?:D

Gość gość
rownouprawnieni- cyzli on jej odda wszystko, a ona za to pusci go kantem i weżmie jakiegoś obcego ...a do buzi- rownouprawnienie po opoczyńsku.

Gość gość
Czytam kolejne wpisy i ciężko mi pojąć wasze stanowisko w temacie... przecież on też miał kogoś wcześniej, więc dlaczego ja mam być rozliczana z partnerów i mam dostać przez to gorszy pierścionek! Rozumiem, że gdy miłość jest, wartość pierścionka nie powinna mieć znaczenia, ale jeeeeeej... to jest szczególny pierścionek!! Piszecie o równouprawnieniu.. a tradycja? Ona już nic dla Was Panowie nie znaczy?

Gość gość
Dziewczyno wyżej srasz niż głowe masz.. współczuję typowi, który pewnie nawet nie wie jakie masz podejście do tematu.. Swoją drogą jak się Tobie oświadczy to będzie z niego prawdziwy kaskader... takie jak Ty się tylko rucha w oczekiwaniu na normalną dziewczynę

Gość gość
Nie powołuj się na tradycję. W tradycji to powinnaś być dziewicą do ślubu i wtedy dostałabyś swój pierścionek o rownowaznosci minimum jego 3 pensji. A skoro jesteś za równouprawnieniem (ty się ****asz z kimś innym, on też) to sama sobie kup pierścionek. Kobieta nowoczesna jest niezależna i ma gdzieś swoją Przeszłość seksualną i pierścionki.

Gość gość
Nuda

Gość gość
Przeszłość seksualna partnerów nie jest istotna, obydwoje ja maja wiec czepianie się jest bezsensowne. Co do tradycji to kiedyś małżeństwa były zawierane na cale życie i pierścionek zaręczynowy był przechodni. W obecnych czasach liczy się gest a nie kwota wydana na ten gest no chyba , ze jesteś jak księża, co laska ale nie mniej niż 500 zl. Ciesz się ,ze masz fajnego chłopaka z humorem i ,ze chce założyć rodzinę bo takich mężczyzn teraz mało.

Gość gość
Jeśli chcesz znać odpowiedzi na swoje pytania, pragniesz porady, masz dylematy uczuciowe, napisz do mojej wrózki Sofii. Jest świetna i szczerze Ci ją polecam. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
No nie wszyscy mają przeszłość seksualną. Ja nie mam i dostałam piękny, drogi pierścionek na jaki zasługuje.

Gość gość
za 3 miesiace wypłaty? to ja bym musiał wydać ponad 20tysiecy co wydaje mi sie chorym pomysłem bo moge kupic pierscionek za 3tysiace i leciec gdzies na 2 tygodniowe wczasy za 15 tysiecy ale co kto woli... są ludzie i parapety mi by nie robilo roznicy czy nosze pierscionek za 3 czy 20 tysiecy.