Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilka pytań do mam...

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie drogie mamy :-) mam kilka pytań odnośnie karmienia. Zaczynamy rozszerzać dietę i wcinać kaszki... jak podawać dzieciom kaszkę? Wolała bym nie podawać z butli przez smoka... łyżeczkom posiłek trwa godzinę i polowe ładuje w śliniaku i koło niego... Czy można podawać kaszkę z kubka niekapka? Czy porcja kaszki zastępuje jedna porcje mleka? Czy deserek owocowy lub przecier warzywny ( daje po pol słoiczka) tez mam traktować jak posiłek zamiast mleka czy mimo wszystko podawać jeszcze mleko? Chłopaki do teraz jedli mleko o 7-8 / ok 12/ ok 16/ ok 20 i miedzy 23-24 czyli jak o 12 zjedli kaszkę to teraz ok 16 mleko i tak myśle czy jak ok 18 dam deser a potem normalnie jak do tej pory to bedzie ok? Miedzy posiłkami piją 100 ml wody i 100 ml herbaty lub soku.

Gość gość
To normalne ze dużo jest wokół dziecka, ja mam 11 miesięcznego syna, zawsze podaje łyżeczka, oczywiście na początku więcej było na podłodze niż w brzuszku. Czasem musiałam nakarmić go dodatkowo z piersi. Z każdym dniem będzie lepiej jadł

Gość gość
Nie ucz go jeść z butelki lub kubeczkA bo potem zupę też będzie chciał tak jeść

Gość Jedynaczka1
Mam córeczkę 20 miesięcy.Gdy miała 8 miesięcy karmiłam łyżeczką, a pózniej jadła sama, również łyżeczką.Druga córka ma 5 miesięcy i jw najbliższym czasie zacznę tez karmić łyżką.Niekapek służy do napojów i starsza świetnie sobie radzi od początku gdy miała 7 miesięcy.

Gość gość
Ok postaram sie karmić łyżeczka cieżko to widzę bo mam bliźniaki i jak jeden sie z jedzeniem ociąga to jest protest ;-) z gęściejszymi potrawami nie ma problemu tylko z ta zadka kaszka mam problem :-) oni maja dopiero 6 mc i zanim połkną to trochę memlaja i kaszka im wypływa... Dziękuje za odpowiedzi i jeszcze tylko pytanie kaszka zastępuje porcje mleka a deser traktować jako przekąskę? Ile gram obiadu im podawać? Mieszkam na wsi mam swoje mięsko i warzywa dlatego sama im przygotowuje breję... Ile takiego np.rosołku z kurczakiem i ziemniakami im podawać?

Gość gość
Bzdura z tym piciem zupy z butli. Moje piło kaszkę z butli a zupę jadł łyżką, nigdy nie było z tym problemu

Gość gość
A ile Pani dziecko ma miesiecy? Nie jestem zwolenniczka karmienia dziecka sloikami, to jedzenie jest tak jałowe, ze szok. Niech mu pani daje i ci sami jecie, tylko wiadomo, ze nie tłuste o nie mocno odprawione. Teraz jest owoc sezonowy, po co wydawać tyle pieniędzy na sloiki skoro można zrobić samemu? Kaszke tez można przyrządzić samemu mieszając ja z mm i owocami. Te kupne to sa zwykle zapychacze i tuczniki, nie maja nic wspólnego ze zdrowa dieta i owocami.