Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pieciolatek o wszystko wyje!!!!

Polecane posty

Gość gość

Nie wyrabiam juz... Syn w kwietniu skonczyl 5 lat a dalej o wszystko wyje drze sie i piszczy. Juz nie wiem co robic... Zwlaszcza ze jestesmy na wynajmie. Co nie po jego mysli to juz lament. To nasza poltora roczna corka tyle nie placze. Za trzy miesiace bede znowu rodzic a boje sie ze z tych nerwow moge wczesniej urodzic. Gdy on sie drze to brzuch mi sie napina i zaczyna bolec. Normalnie maly terrorysta! Ratunku!!!!

Gość gość
ignoruj go gdy wyje

Gość gość
No staram sie ale przez niego wszyscy w domu nerwowi z bolem glowy... Mala przestraszona bo nie wie co sie dzieje... To samo minie z wiekiem ? Czy jakies konkretne dzialania podjac?

Gość gość
Samo minie za kolejne 5 lat. Chcesz tyle czekać? Na razie uczysz go konsekwentnie, ze rykiem wymusi wszystko - wystarczy tylko, ze bedzie dostatecznie długo i dostatecznie głośni wrzeszczał. Jego metoda sie sprawdza za każdym razem, nie?

Gość gość
Koniecznie zrób sobie jeszcze jedno dziecko jak najszybciej i dalej siedzcie na wynajmie :O Podstawowych warunków nie potrafisz dzieciom zapewnić a mnożysz się jak krolica :O

Gość gość
No wlasnie staramy sie nie ulegac. Wiem jaka jest rozumowanie dzieci- powyje to postawie na swoim. Tylko najgorsza jest pozniej ta atmosfera w domu.

Gość gość
Ja tam się nie chce za bardzo madrzyć, bo takich mundrych na kafe setki. No ale pieciolatek to duże dziecko, sama mam syna w tym wieku, też do łatwych charakterów nie należy, ale żeby wyciem, piskiem wymuszal???? Takie zachowania to się ucina na poziomie roczku, a Ty teraz włosy z głowy rwiesz? On się tak nauczył, znaczy wy go tak nauczyliscie, że to dobry sposób na uzyskanie tego, co chce. Szczerze? Tylko mogę współczuć, masz jeszcze malucha i trzecie w drodze... Szukaj pomocy w dobrej poradni, zanim to trzecie się urodzi

Gość gość
Zawsze byl trudnym dzieckiem ale problem sie nasilil od kiedy poszedl do przedszkola. Sama mu powtarzam ze nawet jego malutka siostra tyle nie placze co on... Akurat ja nie jestem z tych co ulega dziecku... Czasem jak patrze jak matki leca z dziecmi do przedszkola a 5 min pozniej z nimi wracaja bo dziecku nie chce sie dzis tam siedziec to sie zastanawiam czy to ja nie przesadzam z ta stanowczoscia... No ale to przeciez nie moze byc tak ze 5-latek rzadzi calym domem!

Gość gość
No to może przesadzasz w drugą stronę i jesteś za bardzo surowa, to wyje z bezsilności, że nic mu nie wolno i nikt nie liczy się z jego zdaniem. Przemyśl to sama i sobie odpowiedz

Gość gość
Więcej sobie dzieci zrób mając problem z jednym. Obstawiam ze jest zazdrosny. Co ma wynajem do jego wycia??

Gość gość
To ze sasiedzi juz sie krzywo patrza ale nic nie mowia. Dziwne myslenie.... To nie moge miec wiecej dzieci bo mi 5-latek nie pozwala? On strzela fochy nawet gdy mnie partner probuje przytulic to co przytulic tez mnie nikt nie moze?

Gość gość
A nie wyje jak 'partner' Ci wkłada?

Gość gość
3 dzieci, wynajem i konkubinat. O Kurwa! Dobrze że macie 500+.

Gość gość
1. Nigdy nie porownywac do drugiego dziecka (a ....tak nie placze jak ty itp) chyba ze chcesz go negatywnie do niej nastawic 2. Z terrorystami nie dyskutuje, kto jeczy placze jojczy nic nie dostaje 3. Wytlumaczyc mu ze go rozumiesz, ze ma prawo sie zloscic (to w koncu normalne uczucie) ale juz krzyczec czy np rzucac rzeczami - nie, bo... (np. Bola uszy od tego halasu, sasiedzi sie skarza itp) 4. Nauczyc go wyrazac zlosc w zdrowy sposob Moj jak ma napad histerii do siedzi w swoim pokoju dopoki mu nie przejdzie, potem rizmawiamy tlumaczymy i takich napadow ma bardzo niewiele

Gość gość
A ojciec dziecka gdzie jest?

Gość gość
Ojciec za granica. Malo sie interesuje a jak juz to widza sie raz na pare miesiecy i go rozpieszcza prezentami. No dzisiaj byla sytuacja ze zaczal krzyczec ze chce tv, mowie ze za chwile to juz ryk i krzyk. Mowie ze nie wlacze poki nie bedzie ciszy to on jeszcze glosniej... No to tak dlugo czekalam az sie wyplacze wlazl do lozka i zaczal usypiac i wtedy powiedzialam ze wlaczam tv bo sie cicho zrobilo. Poogladal pare minut i poszedl spac.

Gość gość
Po tej ciąży koniecznie zaplanuj następną.

Gość gość
Nie dziekuje ;) po trzydziestce juz nie chce rodzic.

Gość gość
Rozumiem, że ty te dzieciaki dla kasy robisz, bo miłości do nich nie widać wcale. Każde starsze dziecko czuje się odrzucone kiedy pojawia sie rodzeństwo. A ty zamiast poświęcic mu więcej uwagi, żeby nie czuło sie odrzucone, mowisz, ze jest wyjec i robisz sobie trzecie :( Patologia

Gość gość
Mój syn ma 9 lat i też Wszystko wymusza płaczem i krzykiem

Gość gość
to musi być prowo...:O

Gość gość
18:01 wątpię żeby autorka rodziła dzieci dla kasy ponieważ Wtedy jeszcze nie było programu 500 plus.A skoro za trzy miesiące rodzi to musiała zajść w ciążę w styczniu a wtedy jeszcze nie było tego programu rządowego więc nie piernicz głupot. Ja mam czwórkę dzieci najmłodsze ma 2 lata i urodziłam je gdy nie było tego programu rządowego.Dzieci urodzone dla pieniędzy 500 plus urodzą się dopiero w przyszłym roku. Bo skoro program 500 plus jest od kwietnia czyli dzieci dla kasy zostały spłodzone po pierwszym kwietnia.

Gość gość
Pan 'partner' narobił dzieci i zwiał za granicę. :D

Gość gość
18.06 Ty nie piernicz głupot, ma teraz 500, urodzi następne bezie 1000. A program zapowiadali od samego początku. W życiu nie powiedziałabym o swoim dziecku, które jest dla mnie najważniejsze, że wyje. Z jakiegoś powodu to robi. Poswieciłabym mu więcej uwagi, próbując dociec skad taka wrażliwość u dziecka, sprawdziłabym czy to nie autyzm na przykład. Bo normalne to raczej nie jest, powód jakiś musi być, że 5latek wciąż "wyje" jak to mamuśka określiła. Ale po co łazić do neurologa czy psychologa i zbadać przyczynę. Olać pierworodnego i robić nastepne. Może nie będą wyć :(

Gość gość
Byl kilkakrotnie u psychologa przedszkolnego. Jedyne co stwierdzili ze jest bardzo dobrze rozwiniety. Nie ma problemow z nauka, jest jednym z lepszych. Ale przedszkolanki tez maja problem z jego temperamentem- wielokrotnie ladowal u Pani dyrektor na lezaczku za zle zachowanie wiec to nie jest tak ze to tylko ja sobie z nim nie radze. Podobno nawet do kuchni przedszkolnej go wyprowadzano gdy przeszkadzal w zajeciach. Wiele osob mi mowi ze jego ojciec w tym wieku tez byl lobuz... Taki temperament moze byc dziedziczny? A dla rozwiania watpliwosci- obecnej ciazy nie planowalam. Bylam w trakcie zalatwiania sobie pracy.

Gość gość
5 latek rozumie Juz że jego tato jest daleko a Ty masz nowego partnera i nowe dzieci. Skoro jesteś konsekwentna to syn może mieć inne powody do takich zachowań. Może się bać, może czuć odrzucenie, może być zazdrosny i wiele innych. Moja córka tez płacze by zwrócić moja uwagę od siostry....... po prostu jest zazdrosna ale i tak kocha siostrę! Trzeba dość do sedna i pomoc dziecku. A nie zamykać go na leżaczku czy w kuchni. PS. Bajki mogą ogłupiac wiec to tez ważne co mu puszczasz!

Gość gość
Twoje dziecko ma nieciekawa sytuację rodzinną i stąd cały problem, żadna filozofia

Gość gość
Widze że wszystkie mają problem z tym że jest w kolejnej ciąży i wynajmuje mieszkanie. Na zachodzie większość ludzi jest na wynajmie. Dzieciaki są różne, jedno siedzi cały czas cicho, inne płacze z byle powodu dłuuuugi czas. Powalone macie w głowach kobiety

Gość gość
Zazdrosc .... Raczej chec posiadania mamy tylko dla siebie. Ale mlodsza siostre bardzo kocha. Tak samo tlumacze mu ze jak byl w jej wieku to tez zmienialam mu pieluchy itp. To nie jest tak ze on jest odrzucony. Staramy sie go angazowac we wspolne prace, np. Malowanie sciany podczas remontu czy skrobanie ryb- co bardzo mu sie spodobalo. Niedlugo planujemy go zabrac rowniez na samo łowienie ryb- dzis dostal swoja pierwsza wlasna wedke.

Gość gość
Sadyści i psychole... No i rośnie nowy Kajetan. Pięciolatek z problemami emocjonalnymi ma zrozumieć że miotającej się rybie można oderżnąć łeb a ryczącemu niemowlakowi nie? Ci mnożący się jak króliki to naprawdę jacyś podludzie.