Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego prawie wszystkich ludzi szokuje jednodzietność

Polecane posty

Gość gość

To ze ktos osmielil sie miec tylko jedno dziecko a nie cale stado

Gość gość
Nie zauwazylam zeby kogos to szokowalo

Gość gość
jest presja i obowiazek wielodzietnosci do granic mozliwosci to jesli ktos jest jednodizetny to budzi szok

Gość gość
jest presja i obowiazek wielodzietnosci do granic mozliwosci to jesli ktos jest jednodizetny to budzi szok xxxxxx pirdo/lisz głupoty

Gość gość
A ja mam to w doopie i jeszcze nie wiem czy chce nawet to jedno w wieku 28 lat. Lubię podróżować, spędzać czas wolny w ciszy i spokoju, czytać, mieć prawo się wys/rać za przeproszeniem :o i zachorować. I wreszcie jestem egoistką, lubię kasę wydawać na własne przyjemności. Mężatką jestem.

Gość gość
ale jest presja zeby miec stado dzieci

Jak dla mnie to lepiej poświęcić swój cały czas i energię na dobre wychowanie jednego dziecka, niż zaniedbywać kilka.

Gość gość
No to rób dzieci jak ci matka kazała.

Gość gość
ale nakazywacze wielodzietnosci mowia ze lepiej zyc w nedzy z 20 dziecmi niz miec tylko jedno-taka ciemnota jest

Gość gość
od sredniowiecza nic sie nie zmienilo mentalnie-nawet jesli malzonkowie gniezdza sie w jednym pokoju to slysza rozkaz ze trzeba miec stado dzieci

Gość gość
straszne głupoty, teraz większość osób w klasie to jedynacy i ktoś wymyśla. Moi rodzice mówią, ze tyle dzieci, na ile kogoś stać i są w stanie zapewnić przyszłość tym dzieciom i start w dorosłe życie. Jedynak jak zachoruje lub zginie w wypadku zostanie tylko wspomnienie i to jest przykre. Może jednak lepiej mieć dwoje dzieci, nie wiem. Znam 2 rodziny, które straciły jedynaków, już dorosłych, może mniej by cierpieli, gdyby mieli jeszcze jakieś dzieci

Gość gość
ds

Gość gość
Są zamożne osoby, które mają więcej dzieci, ale to się rzadko zdarza. Najczęściej bieda i patologia, brak wiedzy o antykoncepcji jest przyczyną, że powstaje hodowla dzieci. Hodują zamiast wychowywać niestety, bezradne, zagubione w życiu, nieszczęśliwe dzieci, żeby cierpiały, śmiali się z nich w szkole

Gość gość
jest straszna nietolerancja jednodzietnosci

Gość gość
Każdy żyje po swojemu i żadna "presja" nie ma na to wpływu! U mnie w rodzinie już 3 pokolenie ma tylko 1 dziecko,kuzyn rownież jedynak ma syna i syn też ma tylko 1!

Gość gość
ale tak zwane autorytety kaza miec kilkanascie 20 lub 30 dzieci i zmuszaj malzenstwa do tego

Gość gość
dlatego program 500+ obejmuje te drugie dzieci i następne

Gość gość
jest straszna nedza ,dzielnice nedzy ale tzw autorytety mowia macie miec kilkanscie, 20 lub 30 dzieci

Gość gość
ludzie tego sluchaja i sie rozmnazaja jak kroliki

Gość gość
ludzie kochaja nedze i dlatego sluchaja tzw autorytetów kazacych rozmnazac sie jak kroliki

Gość gość
Rzeczywiscie panuje teraz w mediach moda na wielodzietnosc. Tylko ze taka Pyzalska, Klum czy inne celebrytki maja na to pieniadze i cala mase nianiek. Jesli ktos zyje na normalnej stopie to niestety 3 dzieci to juz duze obciazenie. Trzeba byc super zorganizowanym zeby pogodzic dom z praca, jesli taka matka w ogole zdecyduje sie na pojscie do pracy. Wedlug mnie racja 2 wychowuje sie lepiej niz jedynak, ale niech kazdy decyduje o swoim zyciu jak mu sie podoba.

Gość gość
jednodzietność to bardzo rzadkie zjawisjko i dlatego ludzi szokuje

Gość gość
Autorze pierd/olisz dla zasady czy dla popularności tematu ?

Gość gość
Każdy ma tyle dzieci na ile go stać.. Ale jeśli małżonkowie mają tylko jedno dziecko , a zarabiają dobre pieniądze , to nie świadczy o nich dobrze ..

Gość gość
dokładnie, teraz jednodzietnośc to rzadkość...ludzie mnoza się na potęgę...oczywiście w tych najbiednieszych krajach i najbiedniejszych rodzinach.

Gość gość
To że kogoś stać nie znaczy że ma się decydować na więcej dzieci to żaden przymus dobrowolny wybór każdego człowieka i nikomu nic do tego !

Gość gość
ale od zawsze jest zmuszanie ludzi do wielodzietnosci do granic mozliwosci

Gość gość
jednodzietnosc to rzadkie zjawisko i ludzie nie rozumieja-jak tak po prostu mozna chciec miec tylko jedno dziecko?

Gość gość
Ja obserwuję takie zjawisko: ludzie zamożni, przedsiębiorcy,mieszkający w domkach mają jedno dziecko, czasem dwoje, przeciętniacy z blokowisk są wielodzietni.

Gość gość
nie zauważyłam.ja jestem bezdzietna(z wyboru)i nikogo to nie szokuje, więc nie rozumiem co jest szokującego w posiadaniu jedynaka?