Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 26

Polecane posty

I teraz jest podobnie. Nie macie prawa do upamiętnia ofiar rzezi bo sami byliście źli. To nic, że Ukraina czci banderowców. Wam nie wolno w imię poprawności politycznej i nie wiadomo jakiego interesu. Po prostu nie wolno. Takie myslenie jest zwyczajnie plugawe. Nie dziw się, że bedac jego propagatorem jesteś nielubiany, wyzywany i opluwany na forum. x x Nie jestem propagatorem tego o czym napisałaś. Ale... Może czegoś nie wiem? Kto wie.. No to zacytuj JEDEN post w którym propaguje takie durne myślenie albo po prostu mnie przeproś. Dodam, że pisalem tylko i wyłącznie o tym, żeby nie rozdrapywac ran poprzez takie uchwały jak ostatnio co nie oznacza, że : x "Nie macie prawa do upamiętnia ofiar rzezi bo sami byliście źli. To nic, że Ukraina czci banderowców. Wam nie wolno w imię poprawności politycznej i nie wiadomo jakiego interesu. Po prostu nie wolno." x A więc pisałem o tym, że jeśli my zrobilimy taka uchwałę to Ukraińcy tez zrobia podobną i zaczną wyciągać mordy popełnione przez AK na nich a więc my więcej wyciągniemy i oni więcej... I tak do obłędu. My czcimy naszych bohaterów z AK a oni czczą swoich bohaterów z UPA. Oni czcza swoich pomordowanych przez AK a my swoich pomordowanych przez UPA. I dobrze. I tak powinno pozostać ale... Bez uchwał itp. Odpowiedź przeczytam później bo teraz wybacz, ale mam ważniejsze zajęcia.

Dlaczego wg Ciebie, my Polacy, mamy sie kierowac tym co twierdzą Ukraińcy, nie tym co twierdzimy my sami??? x x My mamy kierowac się tym co myślimy a oni tym co sobie myślą.

{ I dobrze. I tak powinno pozostać ale... Bez uchwał itp.} A w życiu nie! Nie po tym jak z Bandery zrobili bohatera narodowego. To Ukraińcy zaczęli nakręcać tą sytuację, a my mamy udawać że nic się nie stało? No to jest antypolskie podejście do tematu. No możemy Ukraińcy z wyjątkowym bestialstwem mordowali ludność cywilną na warszawskiej Woli podczas powstania warszawskiego. Itd. Itp.

Jeszcze raz, to Ukraina zaczęła rewizjonizm historyczny. My po prostu w imię, nie wiem czego, nie możemy udawać że tego nie zrobili.

Gość gość
. bez uchwał itp. x zgoda ustawa wylacznie ustawa!

My w geście przyjaźni do Ukrainy powinniśmy jakąś ulicę nazwać imieniem Bohdana Staszyńskiego. :classic_cool:

Gość gość
Do bólu należy powtarzać .UPAINA to bandyta.

Gość Myrevin
Wszystkie szczyty w Bieszczadach mam zaliczone. Swego czasu dawałem nawet linki do zdjęć, które tam zrobiłem. :classic_cool:

Halicki jednak jest debilem, nie mamy już ataków terrorystycznych, tylko szaleńcze. :classic_cool: :D

Gość gość
iftar 9;04 mój dziadek przeżył bitwe nad bzurą potem niewole i ciężkie roboty w rzeszy zawsze powtarzał ze byli rózni niemcy ja kiedyś poznałem człowieka który przezył obóz koncentracyjny neuengamme i opowiadał jak wiezniowie byli wysyłani do pracy na terenie hamburga i wtedy byli po cichu dokarmiani przez starych niemców myśle że były to tak straszne czasy że nie można wszystkich wkładać do jednego wora

Gość gość
A ja mam pytanie natury technicznej. Myrek, piszecie z Agatą z jednego kompa wymieniając się co 4min30sek czy macie dwa osobne laptopy? :classic_cool:

Gość gaajowy
wszyscy jesteście po p********eńce. Nieudaczniki życiowe. Forum to jedyna rozrywka. Trzeba mieć nieźle pod deklem

Gość gość
Niemcy mordowali ? Mordowali "pięknie i metodycznie" . Typowo po Niemiecku . Fakt , że wielu nie wiedziało co wyrabiało się w ich kraju i na ziemiach okupowanych w niczym ich nie usprawiedliwia , ani nie daje mi powodów do nie stosowania uogólnień . To nie żadni naziści - istoty nie wiadomo skąd - tylko Niemcy , którzy w ogromnej większości popierali Hitlera . Śmiało można powiedzieć , że wszyscy (z drobnymi wyjątkami) ulegli czarowi jego propagandy . x Ukraińcy mordowali ? Mordowali wściekle i bestialsko . Okrutnie do granic człowieczeństwa . x Ruskie mordowali ? Mordowali tak jak Niemcy planowo i metodycznie oraz jak Ukraińcy wściekle i bestialsko . x Węgrzy mordowali ? Ano też . Wycięli w pień w 45 kilka przygranicznych wiosek Serbów jak tworzyły się powojenne granice . x Czesi mordowali ? Mordowali Niemców Sudeckich w 45 . Ci Bogu ducha odwieczni mieszkańcy tamtych ziem brutalnie wykorzystani przez Hitlera , zostali wycięci trochę z zemsty , trochę z chęci zagarnięcia ich dóbr . x Francuzi , Anglicy , Holendrzy , Hiszpanie , Portugalczycy mordowali ? Oj , strach pisać co wyrabiali przez stulecia w swoich koloniach . Ilość ofiar idzie w miliony . Oprócz typowej polityki eksterminacji dochodzą jeszcze bestialskie gwałty , tortury i zagarnięcie niezliczonej ilości dóbr podbitych ziem . x Turcy mordowali ? Do dzisiaj się tego wstydzą i szaleją przy każdej wzmiance o ludobójstwie Ormian . x O Azjatach z Japonią strach w ogóle pytać . Hektolitry krwi wylanej . x O mieszkańcach byłej Jugosławii nie będziemy wspominać . Wszystko jeszcze świeże , a na mogiłach wciąż świeże kwiaty . x O Afryce też lepiej nie wspominać . Co tam 1, 2 mln Tutsi i Hutu pod bokiem arb Hosera ubitych często maczetami i kijami .... x A wciąż walczący o Demokrację i Prawa Człowieka Amerykanie mordowali ? Niech rodowici Indianie się wypowiedzą . Niech wypowiedzą się Wietnamczycy i jeszcze kilka innych nacji by się znalazło do zabrania głosu . x A Polacy mordowali ? No coś podobnego !!! My NIE , nie po stokroć nie . To tylko nas !

Gość gość
No , ja napisałem !!! Strach myśleć i pisać inaczej . Czy "Naród Wybrany" mógłby postępować niezgodnie z wartościami chrześcijańskimi ? Sama taka insynuacja staje się nieznośna .

Gość gość
dziadek opowiadał , że nie było możliwości dokonywania mordów na Ukrainie ponieważ musieliby pacyfikować całe wioski w których głównie mieszkali ukraińcy , a oni mieszkali głównie w miastach i w większych wioskach czy nie mordowali ? -po serii ukraińskich morderstw ludnośćp[olska zaczeła się przeprowadzać do wiekszych skupisk i zaczęła akcję obrony - np. dowiedziano się przez agenta polaka-ukraińca , że za dwa dni dwie wioski ukraińców mają spacyfikować daną polską wioskę z zaskoczenia -i to się jednak nie udało, ponieważ na trasie przejazdu pacyfikatorów, czekali już ostrzeżeni i uzbrojeni mieszkańcy tej wioski , którzy niestety przyszłych pacyfikatorów "wyrżnęli w pień" podczas przejazdu do miejsca pacyfikacji -i tak wyglądały te 'polskie mordy na ludności ukraińskiej ' .... czyli że Polacy także mordowali

Gość gość
Bruno Shatyn wczoraj

Gość gość
gość dziś X tak,tak ,a te 200 tys,to sami sobie kosy powierdalali w brzuch i swoim rodzinom w*********j z tymi mundrusciami smieciu

Gość gość
Przecież to oczywiste . My się zawsze bronimy ! I proszę sobie to zapamiętać raz na zawsze ! Polak się broni ! Broni swojego domostwa , kobiety , rodziny , majątku . To nas wszyscy i zawsze , od wieków mordują . Uparli się na nas - cholery jedne . Za grosz szacunku dla "Narodu Wybranego " . Zamiast nas słuchać i służyć to mordują . No , a jak się bronimy to i niechcący jakiś wraży łeb spadnie . Ale tylko w samoobronie !!!

Gość gość
i sie zaloguj lajzo ukrainska,KrK blisko upainy to twoi przodkowie pewnie stamtad przybyli[ czesc]

Gość gość
Nie mordujemy , co się samo przez się rozumie , ale nawet nie prowokujemy i nie obrażamy innych nacji . Tak postępuje prawdziwy Polak od wieków ! To nas zawsze obrażają , prowokują , aż wreszcie brutalnie mordują . My się tylko od wieków bronimy przed wszystkimi .

Gość gość
Taka już nasza dola .

Gość gość
Cała prawda o II wojnie światowej . Władze Polskie wiedziały co się święci ale zadbały o to żeby naród był bezbronny same gdy nastąpił atak na Polskę uciekają na szampana i kawior zostawiając Narodowi hasło jak zwyciężycie to wrócimy rządzić i po pasje jakie na was nałożymy . Ruski dysponował armią ok. miliona sołdatów a Niemcy ok. miliona trzysta tyś. w Polsce było ok. 15.000.000. mężczyzn tyko rząd zadbał o to by byli bezbronni a to ze względu na to że bezbronnego można łatwo trzymać za mordę ( i tak czynią rządzący do dziś ) gdyby w Polsce broń była powszechnie dostępna to te 15.000.000 karabinów czochałoby na wroga za każdym rogiem i wszędzie gdzie byłby możliwy cel . Łapanki byłyby niemożliwe , pogromy żydów też , ale władza działająca na szkodę społeczeństwa tego chciała . Dziś sytuacja jest identyczna , jeśli w Polsce byłaby dostępna broń ( powszechnie jako gwarancja bezpieczeństwa obywatela ) to śmiało 20.000.000 żołnierzy rezerwy miałoby Państwo polskie . W przypadku napaści z zewnątrz natychmiast 20.000.000 luf plus armia zawodowa i całe siły zbrojne są gotowe do obrony państwa , ale rząd tego nie chce Naród Musi Pozostać Bezbronny to jest motto rządzących . No ale jak by mógł trzymać go za mordę i gnębić jak naród miałby środki by się nie dać . Jak krzyczą pracy chleba to policja uzbrojona po zęby tylko czeka na hasło ( paaal) i warcholstwo musi się zamknąć a prowokatorzy są likwidowani . Dużo by można jeszcze napisać ale po co jak czerwony kapturek miał naprawdę kapturek zielony a wzrostu wcale nie miał 127 cm tylko 131.5 cm i chyba to jest najważniejsze dla polaka , acha ( dojcz bała brauchen polniszen mensz und mecien fon załbamachen kusztal wek ) ( to fonetyka )

_iftar_ dziś albo po prostu mnie przeproś. x takie teksty to Ty możesz u siebie w domu rzucać, jak Ci na to pozwolą. Ja staram się z Toba rozmawiać grzecznie. Jestes propagatorem pewnej idei i pewnych pogladów, o czym sam piszesz. Slowo propagator nie jest obrażliwe tylko wyraża pewną postawę. Nie mam za co Cie przepraszać. Spuść tochę powietrza bo dopiero mamy poranek. x x No to po kolei... Normalny, w miarę dobrze wychowany człowiek, jak coś zrobi nienaumyślnie innemu człowiekowi to przeprasza. No chyba, ze zrobił coś umyślnie. I tu mamy dwa wyjścia. Miał podstawy lub po prostu chciał pomówić, obrazić innego człowieka. Jeśli miałaś podstawy to powinnas zacytowac owe. A jeśli ich nie miałaś to oznacza, ze chciałas mnie obrazić, pomówić. Wybór należy do ciebie, Iftar. x x x Teraz następna sprawa... x "Ja staram się z Toba rozmawiać grzecznie. " x x Jeśli pomawianie i obrażanie uznajesz za grzeczną rozmowe, to albo coś z tobą jest nie tak, albo wyniesione z domu wychowanie pozostawia wiele do życzenia...:O x x x "Slowo propagator nie jest obrażliwe tylko wyraża pewną postawę. " x x Jeśli propaguje np lody albo religie katolicką to nie jest obraźliwe. Ale jeśli posądzasz kogoś o propagowanie czegoś, co jest w sprzeczności z postawą Polaka, patrioty, to jest to obraźliwe...

gość dziś Cała prawda o II wojnie światowej . Władze Polskie wiedziały co się święci ale zadbały o to żeby naród był bezbronny same gdy nastąpił atak na Polskę uciekają na szampana i kawior zostawiając Narodowi hasło jak zwyciężycie to wrócimy rządzić i po pasje jakie na was nałożymy . x x Jak widac braki w poznaniu historii Polski masz ogromne.

Gość gość
I jeszcze taka ciekawostka.. Słowacy zabrali nam w 1939r już na zawsze część Tatr Wysokich, jest to widać temat tabu. A skąd wzięła się nazwa polskiej firmy "Gerlach" ? Przecież to był kiedyś najwyższy szczyt w Polsce! W rozbiorach Polski w latach 1939- 1945r wzięło udział 7 państw: Niemcy i ich Czechy, Słowacja, Rosja sowiecka i ich "podopieczni" - Litwa, Białoruś i Ukraina. Tylko Niemcy w 1945r musieli oddać to co nam zabrali w 1939r i jeszcze sporo swych ziem a Rosja przekazała je swoim w/w trzem republikom związkowym. Pozostali zaborcy nie oddali nigdy etnicznie polskich ziem!!!! Warto o tym 1 września pamiętać.!!!!

otulona... ,i o to chodzi w przypadku tej swoloczy,ze pluja nam w twarz robiac z kata bohatera x x Oni uwazają to samo jesli my uznajemy AK za bohaterów. Dokładnie to samo. Dla nich UPA to bohaterowie a dla nas AK to bohaterowie. I niech każdy pozostanie przy swoim zdaniu i swoich bohaterach.

_iftar_ dziś Zbliża się 1 sierpnia. Chyba nie trzeba przypominać jak oddzialy ukraińskie pacyfikowały Powstanie... x x Nie tylko. W pacyfikacji Powstania Warszawskiego brali udział np Węgrzy, Rosjanie i nie wiem czy Włosi też nie mieli udziału...

Myrevin dziś { I dobrze. I tak powinno pozostać ale... Bez uchwał itp.} A w życiu nie! Nie po tym jak z Bandery zrobili bohatera narodowego. To Ukraińcy zaczęli nakręcać tą sytuację, a my mamy udawać że nic się nie stało?... x x Oni z Bandery i UPA a my z np "Niedźwiadka" Okulickiego czy Bora-Komorowskiego i AK. Z tym, że my zrobiliśmy to już dużo wczesniej, oczywiście oficjalnie.

Nie wiem dlaczego tak trudno wam zrozumieć, że każdy naród, każde państwo ma prawo do swoich bohaterów, niekoniecznie uznawanych przez państwa ościenne? :O