Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można dziecko nazwać Maja, w dobie kiedy co 3cia to Maja?!

Polecane posty

Gość gość
Maja...nie zdecydowanie nie .Co do pretensjonalnego towarzystwa . Owszem znam dwei dorosłe Maje . Obie -rodzice typu "wyżej srasz niz d*** masz" w obu przypadkach rozwody w rodzinach obie Maje wychowywali dziadkowie .Wtedy to było wymyślne imię -w obu tych przypadkach nadane na 99% dla wyodrębnienia córeczki z "prostackiego " otoczenia Aś Kaś czy innych tego typu .

Gość gość
aha bo jakieś dwie Maje takie znasz i dlatego "zdecydowanie nie"? Wybacz ja nie znam tych twoich majek i co mnie twoja historyjka obchodzi i twoje jakieś przemyślenia. Gdybym miała córkę to zastanowiłabym się nad tym imieniem, bo mi się zwyczajnie podoba. Jest pospolite jak kiedyś Kasia czy to taka zbrodnia? Co druga z was jest Kasia i żyjecie.

Gość gość
Każdy niech nazywa dziecko jak chce :) to tylko imię,charakter kształtuje się poprzez wychowanie a nie imię czy nazwisko.

Gość gość
to przede wszystkim słabe imię dla pieska małego OK, no na siłę dla niemowlaczki, ale nie na życie Takie bardziej pseudo niż imię. Zresztą jest takich więcej...

Gość gość
Maja pasuje do dziewczynki 4 latka nie starszej -jak poprzedniczki pisały .Raczej to pseudo .

Gość gość
Jak można dziecko nazwać Maja, w dobie kiedy co 3cia to Maja?! - Tak samo jak można było nazwać dziecko Magda na przełomie lat 80/90 w dobie, kiedy co 3 to była Magda. W moim rejonie było tak popularne, że miałam po 3 Magdy w klasie. Chociaż jak poszłam na studiach to była mieszanka osób z rożnych miejsc a tez były Magdy. Teraz po prostu zamiast Magdy czy tych Kasiek i Agnieszek będą Majki i Julki. Mi się imię Maja śmiesznie kojarzy bo po 1. Majka Jeżowska, a po 2. znałam Maję - przedszkolankę, starszą panią która ubierała się na kolorowo i lubiła pajacować z dziecmi tak jak Jezowska pajacowała na scenie. Więc tak mi się niestety teraz kojarzy to imię, nie z psem ani z niemowlakiem a z panią, co nakłada zielony płacz, żółtą spódnicę i czerwone rajstopy do niebieskich butów.

Gość gość
Maja to chyba już nawet gorzej niż Nikola brrr. Takie to imię jest brzydkie, oklepane, w życiu bym tak nie nazwała dziecka. Psa owszem ale nie dziecko.

Gość gość
Maja,pies ? Bez jaj to chyba burek latka lub inny azor co za glupia moda nazywac imionami ludzi

Gość gość
Popieram w 100 procentach

Gość gość
Mam kotkeMaje

Gość gość
Trzeba bylo tego kota imieniem swojej mamy nazwac . Ciekawe czy bylaby szczesliwa

Gość gość
Na zawsze będzie mi się kojarzyć z tą bajką "Pszczółka Maja" i piosenką Wodeckiego:-) Nie , nigdy nie dałabym tak na imię córce

Gość gość
NIE ! maja-sraja

Gość gość
up!

Gość gość
A niby czemu nie można? W moim przedszkolu było 5 Kasiek, 3 Anie i 4 Magdaleny, zawsze jest tak, że są bardziej i mniej popularne imiona i to nie znaczy, że trzeba na siłę wymyślać jakieś oryginalne. Całkiem podoba mi się imię Maja, na pewno imię lepsze od Vanessy, Angeliki, Dżesiki czy innej Mirandy.

Gość gość
Lepsze niz Nicosia

Gość gość
Maja OMG matki chyba pomysłu na imię nie miały to nazwały tak samo jak sąsiadka i 5 koleżanek hehe sąsiad i koleżanki mają Maje, to ja będę gorsza?! Never! :-D :-D :-D

Gość gość
imiona jak imiona zawsze gdzies jest moda na cos innego a pozniej sie mieszaja a tak dla ciekawosci to nie wymysl tal 70-80 KASKI AGNIESZKI MADZIE czy tez czasow obecnych ZUZIE JULKI AMELKI ale tak bylo i 150-200 lat temu. Przegladam metryki rocznik 1880 i co widze JOZEFA MARIANNA ANIELA JULIANNA ROZALIA i tylko po rodzicach dochodzic rodziny bo tak na pale to trudne. Cofam sie do lat 1830 i co widze PARAKSEDA AMELIA TEKLA i tak co druga. Z imionami dla chlopcow tez bylo podobnie byla era PIOTROW LUKASZOW MATEUSZOW STANISLAWOW pozniej era JANOW ANTONICH TOMASZOW KAZIMIERZOW GRZEGORZOW nastepnie STANISLAWO JOZEFOW .... i tak doczasow dzisiejszych cos jest na fali i ponizej. kwestia wyboru indywidualna choc ja jestem bardziej na nie ale pod wzgledem bliskiego otoczenia nie koniecznie rankingu

Gość gość
00:49 no ale o czym świadczy taki ranking? o tym, że było i jest i zawsze będzie gro delikatnie rzecz ujmując bezrefleksyjnych ludzi, którzy owczym pędem bez żadnego pomyślunku ciśną na fali jakiejś mody albo nie wiadomo czego To, że w latach 80 było milion kasiek, magd czy ań też świadczy o bezrefleksyjności ich rodziców Cieszę się niezmiernie, że imie mojego dziecka jest jedyne w całym powiecie, a może i dalej

Gość gość
raczej chodzi o to że obecnym rodzicom zbrzydły Magdy i Kaśki więc szukają czegoś innego stąd Julie i Amelię gdzie wśród rodziców i dziadków ciężko je znaleźć, dopiero w pokoleniu pradziadków naszych dzieci te imiona się znajdą..

Gość gość
11:03 Popieram w 100%!!! :-) To właśnie świadczy o bezrefleksyjnym nazywaniu dzieci i głupocie powielanej jak i cała reszta tłumu :-o Można wiedzieć jak nazwałas dziecko?

Gość gość
11:03 Popieram w 100%!!! :-) To właśnie świadczy o bezrefleksyjnym nazywaniu dzieci i głupocie powielanej jak i cała reszta tłumu :-o Można wiedzieć jak nazwałas dziecko?

Gość gość
11:03 i 15:01 Im bardziej "oryginalne" i pretensjonalne imię dziecka, tym większa patologia i głupota rodziców. Potwierdzone info.

Gość gość
Cieszę się niezmiernie, że imie mojego dziecka jest jedyne w całym powiecie, a może i dalej x pogadamy za 10 lat czy twoje dziecko jest równie zadowolone co ty 🖐️ Mam jednego kolegę, Leona. NIenawidził swojego imienia do tego stopnia, że zmienił je sobie w usc. A rodzice dziwili się i nie mogli pojąć, jak takie oryginalne i wyjątkowe imię można chcieć zmienić :o WOlę być 10tą Majką w klasie niż być jedyną Konstancją w powiecie 🖐️))))

Gość gość
ja tez bym wolala być 5 Julka niż mieć wyszukane i udziwnione imie. a głupie matki się jeszcze cisza ze ich dziecko będzie jedyne w całym powiecie. Ona nie napisala jak jej dziecko ma na imie, bo się już wstydzila i bala ze zostanie zjechana, a dziecko noszac to wyszukane imie ma czuc się dobrze...

Gość gość
A ja nie cierpię być jedna z wielu w tłumie ,od zawsze nie znosiłam swojego imienia bo dokładnie na fali popularności matka postanowiła mnie tak nazwać i to była udręka i na podwórku i w szkole gzie w jednej klasie oprócz mnie było aż 5 dziewczynek o takim samym imieniu :-O Moja córka ma imię rzadko spotykane ale figurujące w kalendarzu imion polskich od 1975 roku więc problemu z nadaniem imienia nie było teraz córka ma 17 lat i NIGDY nie spotkała się z jakimiś docinkami czy wręcz szykanami ze względu na imię jakie nosi-chyba tylko tutaj macie takie problemy z doopy wzięte

Gość gość
A jak corka ma na imie? Czemu krytykujac tak jasno i otwarcie imiona innych dzieci nie chcecie sie podzielic tym jak nazwalyscie swoje pociechy? Jak Kali krasc to dobrze, ale jak Kaliemu kradna to inaczej, hm? Hipokrytki :D Alez musicie miec bol doopy o te inne, pospolite imiona, oł maj gad. Wspolczuje.

Gość gość
tez mnie dziwi ze nie napiszą jak ich dzieci maja na imie, skoro takie mało spotykane i ladne. czyżby się wstydzily imienia jakie nosi ich dziecko...?

Gość gość
Nie , nie wstydzę się bo niby czego miałabym się wstydzić wg was ? A nie podaję imienia córki właśnie dlatego - że zaraz takie hejterki jak wy zaczną plucie jadem

Gość TouchMyKitty
Ups, a ja nazwałam moją kicię Maya. Nie wiedziałam, że to popularne imię :-o