Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak można dziecko nazwać Maja, w dobie kiedy co 3cia to Maja?!

Polecane posty

Gość gość
🌼

Gość gość
te pszczółkę którą tu widzicie zwą ją Mają... a dla syna Gucio...

Gość gość
maja liże wszystkim jaja:)

Gość gość
Zowią* jak juz, kretynko. Pochwalcie się koniecznie, jakie macie wyjątkowe imiona :D z chęcią się dowiemy...

Gość gość
odezwała się tłusta matka zakolczykowanej juz w 3m msc zycia patologicznej Nikoli.

Gość gość
Poczynilam obserwacje:imie Maja nadaja dzieciom kobiety ktore chcialyby aspirowac na ksiezna Diane a sa jedynie "Kasiami " z Pcimia Dolnego z lekka nadwaga i przerostem ambicji ,ktora konczy sie na obgadywaniu i ocenianiu innych .Do tego te "Maje" najczesciej sa takie glupawe.Niestety.

Gość gość
Mam na imię Justyna :) uważam że to piękne imię.

Gość gość
No bardzo inteligentne obserwacje poczynilas, gratuluje. Ja tez mam corke Maje, jak sie urodzila 18 lat temu to nikt z moich znajomych takiego imienia nie dawal. Byly wtedy na topie inne imiona. Lezalam w szpitalu dwa tygodnie i widzialam same noworodki Weroniki, Wiktorie, Kacpry chyba Wiktory, juz nie pamietam w tej chwili. Mnie sie bardzo podobalo inne imie ale dwie bliskie nam znajome pary daly tak corkom na imie wiec juz my dalismy sobie spokoj. Imie Maja znalam duzo wczesniej, nosi je osoba z mojej dalszej rodziny-kobieta juz w srednim wieku. Nie ma sie co wysmiewac z imion, wiadomo ze co jakis czas jest na jakies z nich "szal" i potem zmiana.

Gość gość
My wybierając imię dla dziecka kierujemy się zasadą, żeby nie było ono zbyt popularne i, żeby nie występowało w najbliższej rodzinie i wśród przyjaciół. Wszelkie Amelki, Majki, Zuzie, Marcel, Hubert, Szymon i Jaś odpadają już na wstępie, bo takich imion jest u nas pełno. Odpada też Oliwia, Zosia, Julia, Wiktoria i wiele wiele innych. Myślimy o Idze- w rankingach popularności występuje bardzo często i wysoko notowana, ale nie mam żadnej Igi wśród rodziny i znajomych. Dla chłopca mamy problem:-P

Gość gość
Jprdl To jests wasz problem te imiona? Wy chyba dajecie na tyle wyszukane ze w całym województwie nie ma drugiego takiego wiec zajmijcie sie czyms pożytecznym skoro misje wyboru imienia macie zakończona pozytywnie! Ja jeb/ie jak mozna tak wsciubiac nos w cudze sprawy! Zmieni to wasze ujadanie cos??? Nie?? No kurfa nie!!!

Gość gość
gość dziś spuściłaś powietrze już z balonika? to zjedz snickersa :D

Gość gość
A ty cebulo, zajmij sie pożytecznym zajęciem. Dobór imienia dla dziecka zostaw jego rodzicom. Na przyszłość radzę mniej rozkminiać nad innymi ludzmi a skoncentrowaniu sie na sobie.

Gość gość
gość dziś cebula? cóż finezja nie buraczku, nie ekscytuje się imionami rozbawiło nie twoje ciśnienie w tym temacie napij się meliski :)

Gość gość
Kaśki nie oburzajcie się lepiej swoich ętelygętnych rodziców zapytajcie dlaczego nadawali wam imiona taśmowo jak z fabryki, bez polotu, pomyślunku czy jakiegoś zastanowienia i tak teraz mamy np siostrzyczki Ania i Kasia, albo Magda i Agnieszka tudzież inne naprzemienne zestawienia, a jest was jak psów. W szczytowym momencie miałam w klasie 4 kasie i 3 asie RZYYYYG! Majek się będziecie czepiać, a wasi rodzice nie lepsi byli i już ładniejsza jest ta oklepana Maja niż te wasze wsiowo brzmiące i kretyńsko zdrabniane Kaśki, Aśki i Baśki. i co z tego, że Katarzyna czy Joanna to piękne imiona jak żadna z was nigdy tego imienia nie używa, a jeszcze jest was jak karaluchów, aiImiona macie tylko w dokumentach wy pospolite cebulozy hahahahaha

Gość gość
ja jestem Joanna i bardzo mi się to imie podoba:)

Gość gość
Ja chciałam, żeby moja córka miała mało popularne imię, ale bez przesady, i mamy Jagódkę :) jest przeurocza Jagodzianka nasza :)

Gość gość
Maya Maja?czy bron.BozeMjajka..to jak przezwisko brzmi..kdywa nie imie na pewnoPani Maja prosze..jak to brzmi

Gość gość
Tez mam nastoletnią Jagode,troche młodszą Zuzanne( babcia sie uparła) i kilkuletniego Janka ( tata chciał po ojcu).Majka jedt ok,ale za popularne,rozwala mnie Wanessa,Nikola i Julcia

Gość larrra
Ja urodziłam się w 86 roku, czyli 30 lat temu. Miałam jak na tamte czasy dość oryginalne imię- Laura i teraz z perspektywy czasu jestem wdzięczna rodzicom, że takie imię dostałam. Moja o 2 lata młodsza siostra dostała na imię Julia i też zawsze była jedyną Julią w całej klasie. Miałam w podstawówce 3 Anki, w Gimnazjum 4, w Liceum znowu 2, a na studiach 5 i w innych grupach niewiele mniej. Zawsze otaczały mnie Anki, Magdaleny, Joanny, Agnieszki, Katarzyny, wręcz tych imion się roiło. Dziewczyny były wywoływane z nazwiska, bo po co wołać Ania, jak odwróci się 5 dziewczynek. Ktoś powie, że Laura jest pretensjonalne, że amerykańskie, że dla patologii, ale nigdy nie spotkałam się ze złą reakcją otoczenia na moje imię, a wręcz cieszyłam się, że jestem jedyną Laurą w szkole, na uczelni, czy nawet na podwórku:-P

Gość gość
u mnie w rodzinie i w kazdym srodowisku co 2 byla Ania, tak jak tu ktos powiedzial ze corka myslala ze Maja zaczy dziewczynka, mozna w mojej rodzinie pomyslec ze Anna znaczy dziewczynka/kobieta.a jakies ponad 100 lat temu u dziadkow na wsi byly prawie same Marianny i Jozefy.do tego miszkajacym po sasiedzku kuzynom nadawano to samo imie, zupelnie bez glowy

Gość gość
U mnie jest duża różnorodność imion i często są po 2 dziewczynki czy 2 chlopcow o takim samym imieniu, ale raczej bez przegięć, jak kiedyś Anny czy Agnieszki.

Gość gość
U mnie w rodzinie są przeróżne imiona, jest też Julia, 15l. wtedy jeszcze nie było ono tak popularne. Ale jest też 2 Kacprów. Mój syn ma normalne imię, ale rzadziej spotykane. W przedszkolu miał za to 3 Kubusiów i 4 Maje! Spojrzałam na listy grup i w każdej było po kilka Maj! To naprawdę nie jest fajne wzywać dziecko po nazwisku.

Gość gość
A co nazwisko to wstyd? Wszedzie chcą imię i nazwisko chyba nie bez przyczyny. Przynajmniej nie da sie pomylić. Mam wrażenie ze robicie problem o te imiona bo nie macie żadnej innej lepszej perspektywy co do spędzania czasu

Gość gość
ja jestem Magdalena, urodziłam się prawie 30 lat temu, i zawsze bylam 1 w klasie, nie wiem czemu tak nalatujecie na imie Kasia, bo to bardzo ładne imie!

Gość gość
Kasia, Ania itd to bardoz ladne polskie imiona, chodzi o to ze teraz co druga to Julka ( pewnie taka mama chciałaby zeby jej corka byla jedyna jak np julia od Romea, lub Julia Roberts no ale się porobiło tych "jedynych,wyjątkowych i rzadkich " ze teraz Julka zamiast byc rzadkim imieniem,jak było kiedyś, w dobie wlasnie Kaś i Baś- jest bardzo oklepane, tak samo Zuzia czy maja,ogolnie to piekne imiona ale jesli w grupie jest 5 czy 6 Zuź,Maj i Amelek to robi się trochę mało fajnie...

Gość gość
Taaa Kasia i Ania to są polskie imiona :o ciekawe od kiedy kretynko! W łeb się je/bnij no i ty już wiesz, że Julia się daje, bo z Romea i Julii albo po "dżulii" roberts hahahaha zacznij pisać scenariusze do Klanu :P Taka jest prawda, że kiedyś wasi starzy nie mieli polotu, szli za modą i tak w rocznikach 80-90 mamy z 10 przodujących imion i jest was jak psów tak samo teraz rodzice tych Majek i Julek idą za tą samą modą. Nic innego tu się nie wydarzyło i przestańcie dorabiać te wasze historyjki i poczytajcie sobie jak żałośnie brzmią wasze wywody: "Kasia ślicznie, oryginalnie i po polsku nie to co ta wstrętna Julia oklepana i zagraniczna!"

Gość gość
"rozwala mnie Wanessa,Nikola i Julcia" xxx No jak ty Julię zestawiasz z Wanessą i Nikolą to zwyczajnie mi ciebie żal. Mnie natomiast rozwalały zawsze Aśki i Kaśki w moich rocznikach szkolnych i widzę ten sam schemat nadawania tych imion co Julia i Maja. Niczym się to dla mnie nie różni imiona jak imiona ładne póki nie nosi ich za dużo osób no ale owszem WY to WY i wasza moralność Kalego :o Julia i Maja bleee ale Asia i Kasia ślicznie i cacy....

Gość gość
Każdy nazwywa dziecko tak jak mu się podoba.. Mi np podoba się Julia albo Amelia to bardzo ładne imiona.. Naprawdę nie macie co robić tylko krytykować imiona dzieci z przedszkola?? Lepiej Maja niż Roza albo inna Jagoda.. Daajvie sobie spokój z wtrącaniem się w życie innych ludzi, zresztą pokolenie 80 to same kasie i basie... Każda dekada ma bum na jakieś imię..

Gość gość
Tak, tak wszystko zle jak bys nie nazwala dziecka to zle

Gość gość
00.35 "Taka jest prawda, że kiedyś wasi starzy nie mieli polotu, szli za modą i tak w rocznikach 80-90 mamy z 10 przodujących imion i jest was jak psów tak samo teraz rodzice tych Majek i Julek idą za tą samą modą." x ciekawa jestem jaie według ciebie imie jest z "polotem"?