Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Klientka matka i awantura kosmetolog

Polecane posty

Gość gość

Miałam wczoraj dziwną sytuacje w swoim salonie. Przyszły klientki, które w prezencie urodzinowym zrobiły siostrze prezent w postaci pakietu usług u mnie tzn kosmetologa. Laska przyszła zniesmaczona ale zainteresowana, po wstępnej analizie stwierdziłam że w pierwszej kolejności proponuję sugeruję twarzy bo niestety (dosłownie to powiedziałam) pani ma ładną buzię ale trochę zaniedbana. Siostry też potwierdziły że o tak to w pierwszej kolejności. Ok zaczęłam robić swoje ale gdy zaczęłam oczyszczanie maszynowo klientka wszczęła awanturę że ona ma dzieci, że jej zarzucamy że jest brudasem, że czuję się upokorzona i że wszystkie jesteśmy chore bo jej nic nie brakuje bo za te pieniądze mogła coś dzieciom kupić, ubrała się i wyszła. Ja zgłupiałam, tamte też no i potem zaczęły przepraszać i opowiadać o niej i o jej sytuacji w małżeństwie. Nie chce jej obgadać tylko zastanawiam się skąd u niej takie zachowanie? Skąd mamy dające i nie dbające o siebie

Gość gość
Sorry, Sugerowałam oczyszczenie twarzy

Gość gość
Skąd? Chyba masz odpowiedź w swojej wypowiedzi. Skoro ktoś ma dziecko i się myje, to znaczy, że jest czysty i zadbany i juz nic nie musi z sobą robić. Matka polka nie wyda pieniędzy na siebie, bo pewnie można coś dziecku kupić. Domyślam się, że w jej małżeństwie nie dzieje się najlepiej, stąd może bierze się jej nadwrażliwość i zdenerwowanie. Może mąż też zarzuca jej zaniedbanie, stąd doszukuje się tego w słowach i postępowaniu innych. A może jej niewesoła sytuacja rodzinna bierze się z jej charakteru. Oczywiście to pewnie tylko jedna z przyczyn będących odpowiedzią, bo pewnie jest ich dużo więcej np. brak pieniędzy. Oczywiście nie w tym wypadku.

Gość gość
Po pierwsze jestes kosmetyczka kosmetolog jest po akamedmii medycznej. To tak jak technik farmacji i farmaceuta.. Kolejna sprawa jestes niesamowicie nietaktowna. Nigdy nie mowi sie takich rzeczy do klientki. Następnym razem zasugeruj cos delikatnie a nie wal z grubej rury bo zrobi Ci taka antyreklame ze stracisz klientów

Gość gość
Najwyraźniej prezent się nie udał, a obdarowany wyznaje inne priorytety;) Niedobrze, bo wdzięczność jakąś powinna okazać, a i o sobie od czasu do czasu pomyśleć i zrobić coś dla siebie. BTW to że ktos ma dziecko, nie oznacza automatycznie, ze i siebie myje, i ze twarz nie wymaga oczyszczania:)

Gość gość
Kultura wymaga, żeby podziękować za prezent, zamiast szczekać, że trzeba było te pieniądze dać na dzieci. Klientki chciały dać prezent urodzinowy siostrze a nie jej dzieciom.

Gość gość
jakaś przewrażliwiona baba, zamiast sie cieszyc ze siostry sie postarały to ta jeszcze fochy