Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już mam dość...chce do USA!!!

Polecane posty

Gość gość

A nie mam mozliwosci zeby wyjechac. Nie mam sredniego wyksztalcenia zeby jecha jako aupair a zanim zrobie to juz dawno bede powyzej maksymalnego wieku. Nie mam konkretnego zawodu , angielski znam na poziomie A2 wiec nawet nie komunikatywnie ... Macie pomysl jak sie tam dostać? Nie znam żadnego faceta z amerykańskim obywatelstwem ;/

Ja też chcę wyjechać ma na jakiś czas do USA, ważne, że Ty tej tego chcesz, wszystko zależy od tego jak bardzo chcesz i jakie masz możliwości

Gość gość
Za kilka miesięcy zniosą wizy i będziesz mogła jechać. To już potwierdzone.

Gość gość
Jeżeli wygra Trump

Gość gość
A co w tym USA jest takiego ciekawego? Sam syf i nic poza tym.

Gość gość
po 2009 roku tonie to samo USA co kiedyś. Nie polecam.

Gość gość
jako biala masz z pewnoscia wieksze szanse na przezycie niz biedny zwykly Murzyn, ale WASP i tak nie lubi choloty spoza WASP wiec i tak nie bedzie lekko, tylko unikaj wiekszych skupisk, tu w Europie moga ci zagrazac arabscy terrorysci, w USA masz wieksza szanse zarobic kulke od gliniarza.

Gość gość
hahaha już widze jak Trump znosi wizy :D po za tym tylko osly popierają osła, prezydenta marionetke, haha a raczej pacynke nawet wlosy ma na linkach hehe.... co za nie konsekwencja imigracyjna, z jednej strony zamyka granice a z drugiej otwiera hahaha :D

Gość gość
Ja mieszkałem dwa lata. Jak Masz łeb na karku to dorobisz się i tam i tu. Natomiast jak interesuje Cię całe życie pracowanie u kogoś to tam jest lepiej.

Gość gość
To już zdecydowanie lepsza Kanada, fajniejsi ludzie, mniej murzynów i mniejsza przestępczość.

Gość gość
Kazdy prezydent składa deklaracje z których się nie wywiazuje. Obama mówił to samo

Miej gdzieś opinie innych i wyjeżdżaj, ja mam taki sam zamiar tam pojechać, najpierw pojedź sobie załóżmy na miesiąc i zobaczysz jak tam jest, a potem zdecydujesz co dalej

Gość gość
Lorettee-ja mam gdzieś opinie innych, mogłabym pracować nawet na smieciarce tylko tak : Nie znam dobrze języka. Po drugie przerwałam szkole srednia wiec na papierze mam wykształcenie gimnazjalne. Po trzecie kasę może bym uzbierala ale jak zalatwic sobie pracę? Co prawda moj znajomy ma tam kogos ale wątpię by jakos pomógł. Jesteś kobieta ? Powiedz coś o swoich planach

Gość gość
gość dziś po 2009 roku tonie to samo USA co kiedyś. Nie polecam. Rozwiń proszę..:)

Gość gość
Amerykanie zniosą wizy bo potrzebują taniej siły roboczej a Polacy spełniają te kryteria. To leży również w interesie PL bo wielu ludzi wyjedzie a o to właśnie chodzi. Im więcej ludzi wyjedzie tym lepiej. Będą przysyłali kasę czyli znowu zysk dla kraju.

Gość gość
Dlaczego moglabym dostac kulka w leb od gliniarza ? ;) Myślałam o jakimś bezpiecznym miejscu ,ja w ogóle jestem strasznie ostrozna no ale jeśli coś ma się wydarzyć to wszędzie mnie dopadnie

Gość gość
Dzięki za opinie z pierwszej ręki :) Nie wiem jeszcze jak życie się potoczy,myślałam w przyszłości o własnej firmie no ale zobaczę.. ważne żeby mieć jakas pracę. W polsce tak traktują ludzi ze szkoda mowic. W Ameryce podobno jest zupełnie inaczej i ceny ... nie trzeba się bać, że wypłata wystarczy na tydzień...

Najlepiej języka się nauczysz jeśli będziesz obcować z ludźmi, którzy go używają, to jest najlepszy sposób bo z książek nie wszystkiego da się nauczyć

Gość gość
Też myslalam o Kanadzie albo Australii ale tam to już nie mam nikogo w razie czego.

Gość gość
Lorettee masz rację ale tak bez zupełnej znajomości nie wyobrazam sobie jechać. Coś tam umiem ale nie poslugiwalam się jezykiem w rozmowie z obcokrajowcami. Nie mam pomysłu na wyjazd w mojej sytuacji

Gość gość
Chyba pozostaje mi czekać na zniesienie wiz i lut szczescia

Gość gość
Za kilka miesięcy zniosą wizy uzbrój się w cierpliwość a w międzyczasie kuj język.

Gość gość
Kryzys. Po 2009 o wiele trudniej o pracę fizyczną np. na budowie. Kiedyś się tym pałali głównie imigranci tacy jak Polacy, Ukraińcy itp. ale nie rodowici Amerykanie. Jak zrobiło się trudniej o pracę to Amerykanie biorą co leci i jest większa konkurencja. Najgorsza rzecz w USA to są gigantyczne koszty leczenia nawet za najprostsze zabiegi. Jak ci się coś stanie to można zostać w samych skarpetkach.

Gość gość
gość wczoraj Amerykanie zniosą wizy bo potrzebują taniej siły roboczej -----Amerykanie maja tania sile robocza az nadto :O nie potrzebuja polakow do tego. rozwazali wczesniej zniesienie wiz dla polakow, ale po otwarciu rynku przez brytyjczykow, kiedy zobaczyli jak 3 mil. nagle im sie zwalilo na leb, to zrezygnowali szyblo :O specjalistow wezma wszystkich, ale ty dziecko nie masz szans, chyba ze sobie meza z obywatelstwem poszukasz ale i to jest restrykcyjnie sprawdzane :O

Już mówią o zniesieniu wiz od dawna i wątpię w to, żeby tak się stało. Gdyby Polacy wracali wtedy kiedy muszą, a nie zostawali nielegalnie to jeszcze byłyby szanse

Gość Furiosa
Akurat męża by sobie mogła poszukać, bo konkurencja jest ponoć słaba.

Gość gość
A może zrobię sobie jakieś kursy bo widziałam że w zaku oferują. Czy to coś da? Np w kierunku kosmetycznym bo wiem że szukają kosmetyczek

Gość gość
Wlasnie slyszalam o tej służbie zdrowia i przeraza mnie to trochę Niby ze zdrowiem nie mam problemów ale jakbym miała jakiś wypadek to ciężko. Ale i tak chce jechać nawet na trochę... męczy mnie Polska

Gość gość
Nie znam nikogo z obywatelstwem . Nie jestem brzydka podobno ale też pewnie nie wzielabym kogos na męża tylko dlatego że ma obywatelstwo.. znam dziewczyne ktora tak zrobiła i zaluje, jest z nim 5 lat i za rok moze starać się o obywatelstwo ,powiedziala ze jak dostanie to go rzuca