Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co myślicie o tym, że młode kobiety mają dużo tatuaży?

Polecane posty

Gość gość
Nie potraficie pojąć, że można mieć tatuaż i nie być puszczalską patologią?

Gość gość
Najwyraźniej nie potrafią ;) Chociaż nie lubię takiego klasyfikowania ludzi to sama siebie mogę określić jako porządną osobę. Tą starszą kuzynkę którą zawsze podaje się za przykład młodszym w rodzinie :P

Gość gość
Ja nie mogę sie oprzeć wrażeniu, że trudniej dziś być 'bez tatuażu', co z kolei świadczy o małej pewności siebie lub o potrzebie bycia sexy, cool . Dziś outsiderem jest osobą bez tatuażu. Zgadzam się, że tatuaż mówi sporo o osobie, ktora go ma. Jednak ludzie nie ulegający modzie, która zmienia się zawsze są lepiej postrzegani. Jako silniejsi.

Gość gość
Jednak większośc ludzi NIE ma tatuażu. No i dalej nikt nie napisał co dokładnie tatuaż mówi o osobie (a przynajmniej czegoś co by się potwierdziło). Z drugiej strony muszę przyznać, że nigdy nie zależało mi na byciu "outsiderem". Nie jestem zbuntowaną nastolatką ani weteranem wojennym, nie zależy mi na tym, żeby ludzie widzieli mnie jako "silną". Są inne cechy które w sobie cenię (i bycie cool się do nich nie zalicza).

Gość gość
Czemu ludzie mieliby chcieć być outsiderami? Co w tym fajnego?

Gość gość
Outsiderzy nie idą za tłumem, żyja hak chcą. Mnie taka niezależność imponuje. Kiedyś tatuaż byl symbolem takiej niezależności, teraz widzę że to niemal przymus bycia 'w konwencji'. Tatuaż mówi jestem z******ta, inna, nie szara, nie bylejaka, nie płynę z prądem. Tak chcę być odbierana. Nieważne, że nosi go studentka kosmetologii w wyższej szkole czegoś tam. Studentki matematyki gardza nim, znam kobiety na wyższych stanowiskach, są bez tatuaży. To dobre dla masażystek, instruktorek fitnessu itp

Gość gość
Z jednej strony mówisz, że imponują ci outsiderzy, a z drugiej za argument podajesz co jest dobre dla grupy. Zdecyduj się. Przyznam, że w mojej grupie (zaczynam studia doktoranckie) niewiele osób jest AŻ tak wytatuowanych, ale ludzie mają tatuaże. Więc w teorii powinnam ci imponować bo przecież jestem taaakim outsiderem (nie jestem, ale może dzieciaki tak myślą).

Gość gość
A bądź sobie kim chcesz. Żegnam. Nie będę tu zaglądać.

Gość gość
Ja tylko zwrocilam uwage, ze przeczysz sam/a sobie :)

Gość gość
"outsiderzy" nie myślą o byciu outsiderami :D

Gość gość
Mysle, ze gdyby na tatuazach nadal byla taka stygma to nie zrobilabym sobie az tylu

Gość gość
Moim zdaniem to normalne i naturalne. Obecnie prawie każda młoda kobieta do 30-tki ma jakiś tatuaż lub tatuaże.

Gość gość
czyli co, taka zmiana obyczajowa?

Gość gość
Tak. To naturalna ewolucja. Natalia Siwiec ma tatuaż nawet na wzgórku łonowym - napis "Enjoy The View".

Gość gość
Tatuaze sa oznaka zaburzen osobowosci gdyz jest to forma samookaleczenia sie.

Gość gość
no to już trochę wulgarne

Gość gość
Ale przynajmniej w razie czego może łatwo go ukryć. Wystarczy że przez tydzień nie będzie golić szparki, i tatuażu nie widać :)

Gość gość
te tematy przyciągają dużo zboczeńców

Gość gość
Ogolnie tatuaze przyciagaja zboczencow i patologie. :)

Gość gość
No nie, przynajmniej nie w prawdziwym świecie :D

Gość gość
że to obrzydliwe

Gość gość
Faktycznie wulgarne.

Gość gość
ja mam sporo tatuaży i żaden z nich nie jest wulgarny, wszystko zalezy od tego gdzie są i co przedstawiają

Gość gość
gość dziś Wiesz, że nawet prawnicy i lekarze miewają tatuaże? Poza tym, były znane od starożytności.

Gość gość
Mnie śmieszą takie napierdolone tatuaże. i te małe "tu napisik, tam kreseczka, a tu gwiazdka" (w grafice google można sobie wpisać Maffashion lub Miley Cyrus). Te duże też jeśli nie są do siebie dopasowane, moim zdaniem jeśli się ma kilka np. na ręce to powinny współgrać - czyli niekoniecznie być w tym samym stylu, ale tworzyć harmonijną całość. Bo kilka dużych walniętych to tu to tam też niezbyt ciekawie wygląda. Ale to wszystko MOJE ZDANIE. Skoro ktoś robi to widać mu się podobają. PS. Tak, mam tatuaż, jeden, zrobiony kilka lat temu. Póki co nie żałuję, raczej zwyczajnie o nim zapominam ;)

Gość gość
Jak tatuaze w odmiennym stylu maja do siebie pasowac?

Gość gość
14:06 wiesz ze ludzie z problemami psychicznymi sa w kazdej warstwie spoleczenstwa i byli o setek tysiecy lat?

Gość gość
co trzecia osoba ma "problemy psychiczne" (i tatuaże o niczym nie świadczą). Co próbujesz udowodnić? Chcesz poniżyć ludzi z depresją? :D

Gość gość
gość dziś gość dziś Wiesz, że nawet prawnicy i lekarze miewają tatuaże? x Żaden w moim otoczeniu nie ma, trzymają klasę.

Gość gość
Myślę sobie, że już tego nie zmaże, nie zmyje, a każdy z nas się starzeje. Jak taka kobieta będzie wyglądała w wieku 60-70 lat? Strach pomyśleć...