Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość gośćLisa
Martyna na pewno w 7 tygodniu już bicie serduszka usłyszysz :) Małła dopiero pierwszy cykl za nami. Na dniach zaczynamy starania po raz drugi :)

Martyna ja się chętnie zarażę twoimi kreseczkami :) u mnie nowy cykl starań się rozpocznie niedługo, może tym razem :)

Gość gość
Martyna jak chcesz być spokojna do wizyty to lepiej zrób 2 razy bete z krwi w odstępie 48 godz jeśli będzie się podwajac to wszystko będzie dobrze. Testy teraz ci już nic nie dadza bo w moczu jest malutkie stężenie zwłaszcza jak dużo pijesz. Liczylas sobie dokladnie termin? Ja nam na 12 kwietnia. Ana

Gość Nela2987
Ej zapomnialyscie o mnie! Ja też w kwietniu będę mieć termin! Ana ma rację, Martyna zrób teraz betę później drugą czy przyrost jest ok

Gość Nela2987
A ja mam na 15 kwietnia

Gość Martyna1111
Mi wychodzi na 20 kwietnia :-) bety robic raczej nie zamierzam, bo w sumie testy mi wystarcza, a to troche kosztuje, a teraz duuuzo pieniazkow bede potrzebowac. Jesli dostalabym jakichs plamien lub silnych boli to napewno na bete bym poszla, a pewnie tez od razu do szpitala, a tak to nastawiam sie pozytywnie i czekam te dwa tygodnie :-) Dziewczyny, 1 cykl stracony to jeszcze nic, mi sie udalo w 4 cyklu, myslalam, ze to dlugo, ale jak teraz patrze to jednak nie. A termin na kwiecien idealny, najlepszy, jaki sobie moglam wymarzyc.

Gość Małła
Chętnie i ja sie zaraze 2 kreseczkami. Dziś już raz dzwoniłam. Nikt nie dobiera ;( we wtorek będę dzwonić do przychodni przy szpitalnej...myśle ze to jedyna możliwość sie umówić na zabieg. Eh, to szpital wojewódzki wiec watpię by na dyżurze był 1 zabiegany lekarz. Raczej ignorują dzwoniący telefon.

Gość Małła
Martyna lekarz i tak wyślę Cię na betę. Nie wiem czy ze skierowaniem masz za darmo. Ja mam pakiet medyczny w pracy wykupiony i ze skierowaniem nic nie płace. Lekarz tez musi wiedzieć jak przyrasta. Takie moje zdanie

Gość Martyna1111
Malla , byc moze niektorzy lekarze tak robia, ale ani moja siostra ani wiekszosc z kolezanek bety nie robily :-) jedna robila dla semej siebie, a inna, bo czula, ze cos jest nie tak bo plamila. Wydaje mi sie ze jak juz slychac serduszko to chyba lekarze juz nie wysylaja. Ale moge sie mylic. Chyba Kate tez nie robila o ile dobrze pamietam, cos kiedys pisala :-)

Gość Martyna1111
Nela, to super, im wiecej na kwiecien tym lepiej, u nas tylko okolo 5 dni roznicy :-)

Gość gość
Czyli na kwiecień jesteśmy 4 ☺. Martyna mówisz że szkoda Ci kasy na bete a na testy wydajesz. Ja za każdym razem robiłam bete. To pomaga również określić wiek ciąży jest to pomocne zwłaszcza gdy wychodzą Ci różne terminy porodu (om usg ). Twoja decyzja jak chcesz, my Ci tylko radzimy ☺Ana

Gość gość
Dziewczyny kwietniowe który to dzidziuś i Was będzie? I mnie trzeci ☺ płeć mi obojętna bo mam parke Ana

Gość Martka10
Odpadam, od rana mam @

Gość gość
Caroline@9 dziekuje dobrze sie czuje nie mam zasnych objawow ciazy czuje sie normallnie:) to moja 2 ciaza a brzuch mam jak w 5 miesiacu w tej pierwszej. Z rana nie jest taki widoczny natomiast jak cos zjem to rosnie w oczach. Ja mam termin na 22 luty z om a usg wczoraj wyszlo mi 14 luty! Ale tym z usg nie ma sie co sugerowac bo ono sie zmienia wraz z wielkoscia dziecka za kazdym usg moze byc inne. Ja nie robilam bety ani przy pierwszej ciazy ani teraz. Z pierwszym dzieckiem wody odeszly mi w Wigilie wieczorem skonczylo sie cc w Boze Narodzenie termin z om mialam na 28 grudzien a z usg na 11 styczen. Synek 3200 i 58 cm. Takze termin z om jest wazny +- 2tyg. Pozdrawiam bardzo sie ciesze ze Wam sie udaje i 3 mam kciuki za reszte dziewczyn:) Mila

Gość gość
Ja miałam blade kreski na teście i zrobiłam betę i była niska ale w normie a po 2 tyg usłyszałam ze ciąża młodsza bo serduszka nue ma i zrobiłam betę dwa razy i złe przyrastala. Do 11 tyg chodziłam co chwile do gin mając nadzieje ze bedzie ok i stwierdzono ze ciąża zatrzymała sie na 7 tc i serduszko przestało bić. Nie miałam plakieniem bólu za to typowe mdłości i senność . Teraz staram sie o kolejna ciąże bo od zabiegu minęły 3 miesiące i dwie kreski na teście to dla mnie jeszcze nic dopiero beta dwa razy zrobiona pozwoli mi sie cieszyć. Zrób sobie żebyś nie była rozczarowana , dobrze ci radzą dziewczyny

Gość gość
Zrób betę żeby sie nie rozczarować bo miałam blade kreski na teście i za niska betę i skończyło sie na ciazy obumarłej w 7 tyg a objawów żadnych poronienia czy innych tylko typowo ciazowe

Gość Martyna1111
Ana na testy wydalam lacznie nie cale 20 a beta u nas jedna ok 30 zl kosztuje. A wiadomo, najpierw zrobilam test, zeby w ogole wiedziec czy jestem w ciazy :-) wiem, ze moge isc na bete , tak samo jak moge isc do gina, zeby zobaczyl pecherzyk (siostra byla, zaraz jak sie dowiedziala bo chciala byc pewna, ze jakies poczatki ciazy sa) , ale mi test wystarczy :-)

Gość caroline29
Martka szkoda ze nadeszła @ :) moim zdaniem powinnaś porobić sobie badania :) Twoje dwa cykle jak mój jeden mi się juz @ kończy ale przedostatnia tez miałyśmy razem . Moze i ja się doczekam ll kreseczek :)

Gość Nela2987
Mój pierwszy dzidziuś :) Ana a byłaś już na usg? Ja już nie mogę się doczekać i martwię się czy wszystko jest ok:)

Gość Martka10
caroline dzisiaj miał byc 25 dc, a jest 1 dc. Trochę się skrócił. Mam cały czas świadomość, że nasz syn może nie mieć rodzeństwa. Przy endometriozie bardzo trudno zajść w ciążę :( do tego spada płodność z wiekiem :( Nie czuję się staro, wręcz przeciwnie, ale zegara biologicznego nie da się oszukać. Zdrowej kobiecie po roku życia ciężko jest zajść w ciążę, a co dopiero z chorym układem rozrodczym. Chyba mam zbyt racjonalne podejście do tego, dzisiaj szkoda było mi tylko męża, chyba bardzo nakręcił się na dziecko, tym bardziej, że ten cykl był bardziej intensywny w przytulaniach (nawet 3-4 razy na dobę :) )

Gość gość
Nela na razie byłam na badaniu u gina który potwierdził ciążę. W piątek idę na usg wolę odczekać żeby było już serduszko zwłaszcza ze po odstawieniu anty wydaje mi się ze owulke miałam później i gin widzialby tylko pecherzyk. A w piątek będzie akurat 6 i pół tyg więc fasolka powinna się ukazać. A ty kiedy się wybierasz Ana

Gość Różowy_Kordonek
Ei! Ktoś się miał tu chwalić brzuszkami i nie widzę! :) Martyna1111 - najszczersze gratulacje! Ja bym to jednak potwierdziła betą bo to jedyny wiarygodny wynik i ja po prostu ciągle zastanawiałabym się "czy aby na pewno?" :) No i mnie bardzo uspokoił prawidłowy przyrost.. Wykonując dwa razy badanie nie zapłacisz aż tak dużo a myślę, że na innych rzeczach można poszukać oszczędności :) a kwiecień to super czas na porody ;) zaraz się ciepło zrobi i można chodzić na dłuugie spacery ;D gość - zazdroszczę Ci takich widoków na ekranie USG :) 6 cm to już nie przelewki ;D Ja od wczoraj jestem załamana i non stop beczę.. zrobiłam badania zlecone przez ginekologa i na własną rękę zrobiłam TSH bo nie dawało mi spokoju czemu lekarz mi nie zasugerował tego badania. Moje TSH wyszło prawie 6!! Na szczęście ft3 i ft4 w normie więc staram się pocieszać, ze na tym etapie dzidziuś nie odczuł żadnych braków, bo już się naczytałam, ze dziewczyny zbijają TSH z 3 a w pierwszym trymestrze nie powinno przekraczać 2,5.. oczywiscie naczytałam się jakie tego mogą być skutki od opóźnienia umysłowego po poronienia czy urodzenie martwego płodu, więc zaraz obdzwoniłam endokrynologów i tu moje nerwy już całkiem puściły. Umówienie się na prywatną wizytę w szybkim czasie graniczy z cudem, tym bardziej, że dzwoniłam już dość późno a większość klinik/przychodzi w soboty jest nieczynna. Do tego dochodzi święto w poniedziałek, więc mogłabym zacząć załatwiać cokolwiek dopiero we wtorek. Przestałam się cieszyć tą ciążą a zaczęłam żyć obawą czy ją w ogóle donoszę :( jak już się gdzieś dodzwoniłam to znowu urlopy i najbliższa wizyta za miesiąc. Ogarnęła mnie straszna rozpacz, że człowiek chce działać szybko by zapobiec tragedii a pozostaje taki bezradny. Mężowi dzisiaj udało się dodzwonić do jednej lekarki i umówić mnie na najbliższą środę, chociaż pierwotnie też mówili, że dopiero pod koniec miesiąca, ale jak mąż wspomniał, że w ciąży jestem to powiedzieli, że ciężarne mają pierwszeństwo i udało się. Już nawet nie zajmowałam sobie głowy czy dany lekarz ma dobre referencje, opinie itp. chciałam tylko jak najszybciej dostać receptę na zbicie TSH żeby nie doszło do sytuacji, w które moje ft3 i ft4 będzie graniczne..w dodatku godziny przyjęć wszędzie takie, że musiałabym brać dzień wolny a na to nie mam co liczyć. . jak się wkurzę to wezmę L4 bo człowiek się tylko denerwuje, że ma zrobić ważne badania a nie ma jak.. ta do której idę na szczęście umówiła mnie na 19 wiec dam radę jechać po pracy.. oczywiście żeby nie było łatwo to muszę jechać jakieś 40 km.. ehh.. myślałam, że ciąża, zwłaszcza planowana to będzie taka sielanka a na razie jestem kłębkiem nerwów.. Zadzwoniłam do mojej ginekolog skonsultować wyniki to powiedziała, że da mi namiar na sprawdzoną lekarkę, do której ma zaufanie ale jak wygooglałam, to ta kobieta nawet nie jest endokrynologiem tylko diabetologiem internistą :/ Bez sensu, jak już mam iść i wydać pieniądze to nie po samą receptę, ale i po to by ktoś dobrał mi odpowiednią dawkę leku czy chociaż zrobić USG tarczycy..

Gość gość
Witam wszystkie kobietki :) Proszę bardziej doświadczone koleżanki o radę. 21 lipca miałam @ od 26 lipca co 2 dzień kochaliśmy się z Mężem, dodam że to nasz 1 cykl starań. 4 sierpnia przewidywana owulacja i wtedy doszło do zbliżenia, po tym przez kilka dni czułam się napompowana jak balon, czułam jakby ucisk w dolnej części brzucha i kłucie przez kilka dni. Odczuwam bóle w krzyżu. Od kilku dni jestem bardziej senna, osłabiona i nie mam do niczego chęci. Dalej dokuczają mi wzdęcia i 2 razy płakałam bez powodu. Piersi bolące po bokach. Wczoraj stan podgorączkowy a dziś było mi zimno i temp 36,8. Dziś zrobiłam test ciążowy taki, który podobno wykrywa ciążę po 6 dniach a jest 9 i wyszedł negatywny. Czy zrobiłam go za wcześnie i jest możliwość że mimo tego jestem w ciąży?

Gość Angelowa11
Zaden test nie wykryje 6dniowej ciazy ,zaden ,to zwykly chwyt marketingowy .Test najlepiej zrobic najwcześniej w okolicy terminu @ ,wielu kobietom pierwsze pozytywne testy wychodzily dopiero kilka dni po terminie@ ,zycze powodzenia.

Gość gość
Dziękuję Angelowa11, zasiałaś ziarenko nadziei :)

9dpo to zdecydowanie za wcześnie raz ,na testowanie a dwa na objawy ,tak mi sie wydaje ,w koncu jeszcze mogło nie dojsc do zagniezdzienia na tym etapie ,chcialam tylko dodac :(

Gość gość
Angelowa11 w sumie masz rację. Może po prostu będę chora :/

Gość gość
A Ty jesteś może w ciąży? :)