Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość Bluebell1984
Nana, nie u każdej wygląda to tak samo, więc kto wie ;) trzymam kciuki!

Gość nana266
Małła mam bardzo nieregularne cykle. Ostatnio 29 dni poprzednie 34, 29, 32 a nawet 43 także nie jestem pewna co do owu. Zobaczymy co będzie dalej

Gość gość
Caroline tyle osób na badanie krwi? Masakra jakaś! X Nana w jaki sposób sprawdzasz owulacje?

Gość Małła
Ten gosc z 19:39 to ja;)

Gość nana266
Małła sugeruje sie śluzem i teraz robiłam testy owulacyjne ale takiej 2 wyraźnej kreski na dobrą sprawę nie było. Ale @ nie ma teraz

Gość nana266
Minęło 3 godziny ale @ nie ma...

Gość Bluebell1984
Nana, poczekaj jeszcze. Kiedy planujesz testować?

Gość gość
Nana wydaje mi się ze skoro miałaś to plamienie to nie czekalabym z testowaniem bo jeśli w razie zaszlas w ciążę to wydaje mi się ze w tej sytuacji poradzilabym się lekarza. Ana

Gość nana266
Miałam zamiar w czwartek lub piątek ale teraz nie wiem co zrobić. Co radzicie dziewczyny? Sprawdzić jutro? Może to było plamienie implantacyjne? Teraz czuję jakby kłucie z prawej str w dole brzucha.

Miałam zamiar testować w czwartek lub piątek ale teraz nie wiem sama. Co radzicie? Teraz czuję jakby kłucie z prawej str w dole brzucha, może to było jednak plamienie implantacyjne?

Miałam zamiar testować w czwartek lub piątek ale teraz nie wiem sama, co radzicie? Może to jednak było plamienie implantacyjne? Czuję jakby kłucie z prawej str w dole brzucha.

Gość Kuchcinka
Caroline29, mam 26 lat. Co do kwasu foliowego dla facetów, to zanim wyszło ze mój mąż ma problemy, a juz po poronieniu lekarz zapłacił zeby on tez łykał kwas foliowy bo podobno wpływa na jakość plemników. W tych witaminach które teraz bierze (fertilman) wyczytałam ze tez jest kwas foliowy więc nie przyjmuje go juz osobno.

Nana zgadzam sie z dziewczynami,powinnas zrobic test i jestes w ciazy to skontaktować sie ze swoim lekarzem ,trzulymam kciuki :)

Gość caroline29
Malla podejrzewam ze przez te wczorajsze swieto dzis takie oblężenie w przychodni :) dziewczyny kto będzie w najbliższych dniach testować ? Lapka do góry :( malla i jak @ zawitala?

Gość gość martaaaa
dziewczyny bylam z wami jakis ponad miesiac temu gdy czekalam na @, a wlasciwie jej brak. za mna kolejny cykl, kolejne spoznienie. dzis zrobilam test dwie grube krechy;))))). dziewczyny trzymam za kazda mocne kciuki.

Gość gość
Cześć dziewczyny1 My od 9 cykli nic, nawet sobie odpuściłam, ale za tym ostatnim razem gdy widze taki smutek męza, chociaz nie chce bym tego widziała to już mi się też robi smutno. Jakie badania trzeba wykonać. Dodam ze mam niedoczynność i mam wszytko wyregulowane.

Gość caroline29
Gość martaaaa super ze się udalo :) gratulacje. Bylas bardzo krótko ale bylas cos kojaze:) dzis testowalas? Gość a lekarz prowadzący nie zlecil ci badan ? Mi narazie zlecil tsh i prolaktyne moze dziewczyny podpowiedzą jakie badania warto zrobić jeszcze.

Gość Małła
Caroline możesz mieć racje z tym świętem. chyba @ nadszedł bo czuje takie kłucie/mrowienie w lewym jajniku ale na bieliźnie jeszcze nic, na papierze tylko tak leciutko różowawe:) zaliczam to do 1dc i mam nadzieje ze szczęśliwego;) wypada ze cykl skrócił sie do 28dni a i tak owu była dopiero ok 18dc. X Nana osobiście jakbym miała test w domu to bym z rana zatestowala:) Nie wytrzymałabym. tylko obawiam sie ze 25 może nic nie pokazać jak jest tak wczesnie:( X Martaaa gratuluje:) X Kuchcinka podobno dieta to podstawa. Sama pisałaś ze sie kiedyś udało, wiec raczej nie jest tak złe z tymi plemnikami. Trzeba próbować:) i za jakiś czas powtórzyć badania. Trzymam za Was mocno kciuki. X Gościu z 21:47 po pierwsze i najważniejsze pomysł nad pseudonimem...będzie nam łatwiej rozmawiać:) rownież mam niedoczynnosc i nawet w pakiecie z hashimoto ;) mysle ze najważniejsze to ustalenie czy jest owulacja i sprawdzanie poziomu tsh teraz. Ja miałam rożne badania wykonane dodatkowo poziom wapnia, kwasu foliowego, witaminy d, prolaktyny. Mam tego cały segregator:) a w ciazy nie jestem. I najważniejsze po 9 miesiącach ważne by przebadać tez partnera.

Gość nana266
Mam test więc sprawdzę jutro rano i dam znać :)

Gość Małła
Nana jaka czułość?

Test kasetowy niby najczulszy 25 mIU/ml, tylko, że robiłam go już w sobotę i był negatywny.

Ale piersi mam takie twarde jak nigdy przed @. Boję się, że się jutro rozczaruję jeśli znowu będzie jedna kreska :(

Gość Małła
10 byłaby lepsza. W sobotę był negat bo to na 25 za wczesnie było. Jak nie masz innego to zrób ten ;)

Gość Małła
Albo...przyszłego tatę wyślij jeszcze do nocnej apteki ;) :p taki żarcik. Przypomniało mi sie jak jakieś 2 tygodnie temu dziewczyna wrzuciła fotki 4 testów rożnych firm i jakie rozbieżności były. Test testowi nie równy:(

Zrobię jutro ten i zobaczę co pokaże. A jeśli negatywny to będę czekać na @ a jak nie przyjdzie to powtórzę za 2 dni :) Dziękuję Ci Małła za rady :)

Gość Kuchcinka
A propos BADAŃ, to jeśli chodzi o badania kobiet to najlepiej żeby lekarz zlecił jakie - ja miałam ich zrobionych z milion :) ale pamiętajcie żeby przebadać tez PARTNERÓW!!! ja jak głupia szukałam u siebie przyczyn niepowodzeń a wyszło ze to z mężem są kłopoty. Miłła - dzięki za dobre słowa , wiem ze coś tam u niego pływa szkoda tylko ze tak mizernie :) :p Na pierwsza ciąże czekaliśmy 7 miesięcy i zakończyła sie po 4 dniach od testowania, teraz minęły juz znowu 4 miejsce i nic. Jest to dość frustrujace i tle :/

Gość Małła
Kuchcinka zgadzam sie z Tobą badanie partnera po dłuższym czasie to konieczność. My kobiety szukamy źrodła niepowodzeń u siebie, a przeciez zajście w ciąże nie zależy tylko od nas.

Gość caroline29
Kuchcinka uda nam się na pewno :) najgorsze ze czekasz miesiącami i zakonczone niepowodzeniem ale będzie dobrze musi sie udać. Zazwyczaj mężczyźni nie chca sie poddawac badaniom ale jak mus to mus :) musze mojemu wciskać kwas foliowy nie zaszkodzi :) Nana266 trzymam kciuki za ll kreski !

Gość nana266
Dziewczyny niestety jedna kreska :( nie wiem o co chodzi...

Gość KateA92
Na na mnie się wydaje, że to albo plamienie implantacyjne (ja miałam dłuższe cykle i przy cyklach 34dniowych blada kreseczka wyszła mi właśnie 34dnia. Także jakbym zatestowala wcześniej to na pewno ujtzalabym negatyw) albo to po prostu @ która tak pomału się rozkręca bo spadek progesteronu jest za mało gwałtowny... Poczekaj cierpliwie. Jeśli za 3-4 dni małpy dalej nie będzie to wtedy powtórz test