Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odnoszę wrażenie ze odkąd rządzi pis to wszędzie smutnej. gazety smutno piszą

Polecane posty

Gość gość
19:36 i rozumiem, że na takie operacje za sto tysiaków też by Cię było stać?

Gość gość
Chwalę PiS bo ta partia budzi we mnie bezgraniczne zaufanie. Oni obdarzą nas dobrobytem. Już są na dobrej drodze.

Gość gość
Chwalę PiS bo ta partia budzi we mnie bezgraniczne zaufanie. Oni obdarzą nas dobrobytem. Już są na dobrej drodze.

Gość gość
Evva79, tak dostałaś 500 zł i tym samym PIS sobie kupiło głosy tysięcy Polaków. Bo dostali, mają i mogą wydawać. A reszta już ich nie obchodzi (bo "bliższa ciału koszula, guzik mnie obchodzą trybunały konst. i inne dziadostwa które zupełnie mnie nie dotyczą" ). Otóż dotyczą cię, dotyczą nas wszystkich. Za rozdawnictwo 500 + będą płacić jeszcze nasze wnuki. Patrzysz krótkowzrocznie i tylko z własnej perspektywy, jak większość elektoratu PIS. Na zasadzie: co mnie tam obchodzi nasz kraj, ważne, że mi jest lepiej - tu i teraz. Smutne to strasznie.

Gość gość
PiS -Boże patrzysz i nie grzmisz na to co wyprawiają.

Gość gość
19:56 dokladnie! Te 5 stów kupiło głosy krótkowzrocznie patrzącej części społeczeństwa. A ta cała reszta dotyczy nas bardziej niż byśmy chcieli, tyle że większość ma to gdzieś bo ma 5 stówek.

Gość Evva79
Na prawdę wisi mi to czy jestem krotkowzroczna czy dalekowzroczna a może zupełnie ślepa. Poprzednie partie rozkładamy społeczeństwo na łopatki, maglowaly pieniędzmi, upychaly nie tam gdzie trzeba (najczęściej na własne wyskoki), nikt się nie pytał co będzie za 30lat, nikt nie zarzucał krotkowzrocznosci. Nie jestem z PiS-u, ale tak, dzięki tej partii moja rodzina dobrnela do 31 każdego miesiąca, a nie do 21. Stać nas po 21 na zakup pelnowartosciowego jedzenia. Na zbytki nie wydajemy. Ba! Nawet uda mi się odłożyć na "czarną godzinę"- szczyt rozpusty! Nie- nie widzę konsekwencji tej pomocy za 10/20/30lat. Nie jestem magiem ale podejrzewam że konsekwencje będą zupełnie identyczne jak przy każdej innej partii, która nie dałabym ludziom, a wzielaby te pieniądze sobie. I jeszcze raz potwierdze, wali mnie wszystko co nie jest związane z moją rodziną i jej dobrostanem. Zupełnie jak Was, drogie kafeterianki, choć niezwykle mi milo, że troszczycie się globalnie o przyszłość sfery budżetowej kraju, o wysokość wydatków strukturalnych i inwestycyjnych przez to nieszczęsne 500. Gratuluję problemów.

Gość gość
Gość 14:06 Haha , idealnie podsumowałeś

Gość gość
2016.07.25 A uważasz , że to, że po 21 każdego miesiąca kupowałaś niepełnowartosciowa zywnosc to wina aktualnie rządzącej partii a nie Waszej życiowej bezradności?

Gość gość
Ewa jest krótkowzroczna. Poza tym pochodzi z niewyedukowanej rodziny, więc nic dziwnego, że nie widzi nic poza dziś i czubkiem własnego nosa. Jeśli ktoś pisze, że sprawa TK go nie dotyczy, to naprawdę ma zerową świadomość obywatelską i żadne argumenty do niego nie dotrą Ja skończyłam ekonomię i wiem, że taka polityka MUSI się skończyć mega kryzysem finansowym, a w takich sytuacjach najbardziej dotknięci są ci, którzy dziś żyją biednie. Ja sobie poradzę, ale masakrycznie wkurza mnie to, że jestem karana za ciężką pracę. Po raz pierwszy w życiu mam ochotę uciekać z własnego kraju z obawy, co będzie dalej. Z rzeczy, które MNIE DOTYCZĄ: rozwalili TK, więc nie ma żadnej bariery, która by powstrzymała możliwość wprowadzania niekonstytucyjnych i chorych przepisów. Podatki już podnieśli, zamierzają podnieść bardziej (zmieniają zasady opłacania składek ZUS) - w przyszłym roku stracę ok. 10 tysięcy zł, po to, żeby patologii społecznej żyło się lepiej. Ubezpieczenie samochodu wzrosło o kilkaset zł, czynsz za mieszkanie wzrośnie w przyszłym roku po ustaleniu płacy minimalnej, ceny w sklepach rosną również, itd. itp. Zamierzają mnie też okraść do reszty ze składek emerytalnych. Z ostatnich dni: - chcą wypowiedzieć konwencję antyprzemocową - chcą znieśc standardy opieki nad kobietą w ciąży (a tam jest m.in. o prawie do znieczulenia przy porodzie) - chcą prowadzić wycinkę drzew na masową skalę - niestabilna gospodarka =kursy walut rosną = rośnie cena paliw, i wszystkie inne o całej reszcie - spartolonej "reformie" edukacji, podstawie programowej jak dla sprzątaczek, ograniczeniu miejsc na bezpłatnych studiach państwowych, aborcji, dostępie do antykoncepcji i invitro nawet nie warto wspominać.

Gość ibrahimmustafa
A jak byś się czuł gdyby Twoje ubezpieczenie samochodu podskoczło o ponad 500 zł a ty nie masz dziecka żeby to spłacić? trzeba kombinować na każdym kroku. akurat z oc mam szczescie bo w PZU nie naliczyli mi zadnych wiekszych podwyzek ale znajomi płacą nawet 2 razy więcej.

Gość gość
Weź mocny rozpęd i strzel baranka, autorko :D