Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

komputer czy taki kiepski

Polecane posty

Gość gość

mam komputer all in one procesor Atom(TM) CPU D410 @1,66 GHZ, RAM 1 GB. nie jest to jakies cudo techniki,ale ma dosc duzy ekran wiec np do ogladania filmow duzo lepszy niz laptop. mam go jakies 5-6 lat i nigdy go nie formatowalam wiec od jakiegos czasu bardzo wolno "chodzi' zawiesza się. chce go sformatowac,czy to poprawi jego wydanosc. uzywam go glownie do neta , ogldania filmow,nie gram w zadne gry.

Gość gość
Dołóż mu RAMU, bo te 1GB to strasznie mało jak na obecne czasy. Teraz to praktycznie każdy nowy smartfon ma 2GB albo i więcej. I jak oglądasz filmy, to kartę graficzną. Bez tego formatowanie pewnie niewiele da.

Gość gość
a ile taki 1 RAM kosztuje plus oczywiscie informatyk? sama musze to kupic czy jak zaniose do informatyka to on sam to zalatwi?kompletnie sie na tym nie znam:-( karta graficzna jakas est i chyba nie najgorsza.na początku tak nie "mulil' tylko z czasem bylo coraz gorzej

Gość Turkuć
Jak sama nie umiesz to serwis komputerowy się tym zajmie za ciebie. Czasem pomaga usuwanie plików tymczasowych, defragmentacja dysku lub reinstalacja Windowsa. Pamiętaj że przed formatem czy reinstalacją trzeba potrzebne dane przekopiować na dysk zewnętrzny lub pendrive.

Gość gość
Możesz sama kupić i założyć, to nic trudnego. Mozesz też zanieść do informatyka, każdy sobie z tym poradzi. Kość 2GB kosztuje kilkadziesiąt zł (30-40).

Gość gość
Ten komp to trup. Szkoda w niego kasy ładować.

Gość gość
dlaczego trup?

Gość gość
ale jak dokupie 1GB Ram to cos mu to da?

Gość prawictwo pospolite 152
ktos ci dobrze podpowiada .. Potrzebujesz kupic 1 gb ram

tak to coś da potrzebujesz 1 Gb ram kupic tak by miec razem 2 Gb .. PRzyspieszy to windowsa .. A jesli nigdy go nie formatowałaś to nic nie szkodzi .. nagraj sobie program CC cleaner.. O ile sie nie myle jest darmowy . .Sam mam go na komputerze .. Srednio co 2 dni mi usuwa niepotrzebne smieci w windowsa i przeglądarki

uzywa sie go prosto .. Tylko musisz miec wylaczoną przeglądarkę jak on ci usuwa programy wpisz sobie to w google - CCleaner

w pierwszej kolejnosci i tak jak ci mówilem nagraj CCleaner

Gość gość
cclenera mam ,ale chyba nie wiele juz pomaga. kiedys duzosciagalam z netu wiec moze jest zawirusowany i mysle ze taki format mu nie zaszkodzi.oddam do jakiegos informatyka. ja wiem,ze im wiecej pamieci RAM tym lepiej,tylko ten moj komp m chyba kiepski procesor i czy wiecej ram tu pomoze?

ur******asz ccleaner i tam na dole masz takie niebieskie ikony analiza i uruchom cclreaer.. Klikasz jedną z nich i gotowe.. Program zacznie przeszukiwac twoj windows w celu usuniecia z niego smieci po skonczeniu analizy potwierdzasz ze chcesz wszystko usunąć

Gość gość
nie napisałas a jaki system masz to terz warzne

Gość gość
windows7

pomoże mu wiecej ramu , bo windows nie potrzebuje mocniejszego procesora niż masz za to 1 GB ram to za mało do poprawnego działania windowsa trzeba miec 2 GB nie potrzebujesz wiecej poniewaz prawie niczego to nie zmieni Dlatego zakup kosc 1 GB RAm jak to zrobisz to windows powinien przyspieszyć wyraznie ..

Gość gość
Jakie 1 GB RAM-u? Ten komp to trup! Szkoda ładować w niego choćby i złotówki! Jedyne, w co warto zainwestować, to w dysk SSD, ale tylko przy założeniu, że zostanie on później wykorzystany w nowym kompie, jak ten pójdzie na złom.

tak naprawde to nie ma róznicy czy dokupisz 2 GB ram czy 1 GB ..Komputer będzie działał prakycznie jednakowo . Tylko zdaje sie ze 2 GB jest o 20 zł droższe też mam tak jak ty windows 7 i w tej chwili zużywa mi 1,5 GB ramu jak widzisz bierze wiecej niż posiadasz hehe co oznacza ze wskazane jest dokupienie u ciebie tej kosci

Gość gość
windows 7 sam potrzebuje 1,5 gb ramu a inne programy tak umnie było a w porywach nawet do 2,5 gb wykozystywanie pamieci było sama przegladarka mozila 400ram pamieci pobierała

Gość gość
ccleaner i uzyj program jest AdwCleaner bo wirusy szpiegujace programy takze moga zamulic kompa

Gość Turkuć
No i warto zmienić program antywirusowy na mniej zasobożerny.

nie sluchaj idiotów którzy mówia ci ze ten komp to trup .. Dokup 1 GB ramu koszt wynosi około 15 zł

Gość gość
Sam jesteś idiotą. Idź lepiej wklejać swoje gołe baby!

gole baby będą jutro .. Dzisiaj juz nie

nie sluchaj idiotow ktorzy mówia ze nie warto ładować 15 zł 15 zł to są grosze , a komputer z pewnoscia będzie nieco szybciej działał

informatyk zrobi to za 50 zł .. To sa drobne modyfikacje

Gość gość
Do tego kompa nie oplaca sie dokladac. Jesli nie grasz w gry to zainstaluj prostego linuxa z multimediami. Pc bedzie szybciej chodzil i bedzie bezpieczny do zakupow internetowych.