Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Damian żołnierz

Ona jest starsza o 10 lat

Polecane posty

Gość Damian żołnierz

Witam Mam na imie Damian mam 23 lata. Poznałem kobietę starsza o 10 lat ma 33. Nie szukałem milosci sama mnie dopadla. Zakochałem sie w Dominice ja mieszkam w Belgii ona obecnie teraz w Hoszpani. BArdzo kocham Dominikę mieszkaliśmy razem tutaj w Belgii wszystko było cudownie. Dominika wyjechała ja nie potrafie zyc. Oboje pragniemy byc ze soba oboje sie kochamy, lecz Dominika boi sie co bedzie za 10, 20 lat kiedy wejdzie w fazę starzenia sie, boi sie ze zostawie ja dla młodszej ladniejszej. Ja naprawde planuje spedzic z nia resztę zycia, kocham ponad wszystko. Walczę o nia ale powoli brak mi sił, tłumacze jej ze zawsze bedzie dla mnie księżniczka ale te jej obawy. Prosze doradźcie coś

Gość Malinka8090
Sama mam faceta starszego o 9 lat, jestesmy w zbliżonym wieku do was i wszystko jest dobrze, oboj***ardzo sie kochamy. Na poczatku bardzo ciezko było zaakceptować mi jego wiek i miałam obawy. Zycze wam szczęścia. Wałcz o nia

Gość gość
Rozumiem jej obawy zwiazane z wiekiem jeśli sie kochacie to tak czy tak będziecie ze soba. Wiek to drugorzędne mysli w milosci. Mam teraz męża ktory ma 27 lat ja jestem starsza od niego o 13 lat. Jestesmy prawie 4 lata po ślubie mamy 3 letniego synka jestesmy bardzo szczesliwi. Kiedy zaczynaliśmy nie sposob było uniknąć spojrzeń ludzi dogryzania ze strony bliskich, przynajmniej teraz tak to widze nie zaluje swojej decyzji mam cudownego męża i w brew pozorą nie widac miedzy nami różnicy wieku. Jeśli nam sie udało wam tez sie uda. Nie załamuj rak musisz byc cierpliwy a twoja wybranka to doceni. Piszesz ze nie potrafisz zyc zrob tak by była przy Tobie. Z całego serca zycze wam szczęścia i milosci bo to w zyciu najpiękniejsze. Pozdrawiam

Gość Alicja00002
Tak jak koleżanka wyżej napisała bądź cierpliwy i nie załamuj rak. Ja mam faceta młodszego o 8 lat na wstępie bałam sie ze chce sie tylko zabawić ze jest nie dojrzały myliłam sie pomimo swojego młodego wielu jest nad wyraz dojrzały moge nawet powiedziec ze bardziej odemnie nie było nam łatwo odwróciła sie od nas nasza rodzina na wiadomosc o różnicy wieku ...(potrzebowali czasu) Czasem jestem zazdrosna lecz on nie daje mi powodów do zazdrości. Daje mi szczęście, i duzo milosci

Gość gość
Jeśli kochasz ja szczerze sercem a nie tym czym zazwyczaj myślą mażczyźni to nie poddaj sie ja sama półtora roku temu poczułam strach i odpuściłam mój partner nie chciał odpuścić zmarł w wypadku nigdy wiecej go nie zobacze.... Był młody ale dojrzały na swoj wiek popełniłam blad zycia. Ja nie mam szansy ty młody człowieku ja masz udowodnij w jakis sposob partnerce to co napisales nam tutaj. Czasami na pozór dorosłe kobiety skrywają w sobie dziecko potrzebują milosci a milosc= szczęście. Mysl pozytywnie

Gość Panipani B
Najcięższy jest sam początek, pozniej wszystko sie układa swietnie. Znajoma miała ten sam problem co Twoja Pani strach obawy niepewność zaryzykowała. I pozornie młody chłopak okazał sie bardzo dojrzały teraz twarzą szczęśliwa pare. Ja sama tez mam młodszego męża o niespełna 8 lat ja mam 34 lata tworzymy pare od 5 lat, urzekł mnie teraz nie wyobrażam sobie zycia bez niego. Powodzenia bo naprawde warto.

Gość gość
Nie załamuj sie chłopaku, przeżywałem to co Ty. W koncu moja obecna narzeczona zrozumiała ze wiek to tylko metryka.

Gość gość
Jezu, po co ci taka stara baba. Tego kwiatu pół świata.

Gość gość
I tak zostawisz ja za parę lat dla młodszej, zostaw ją i daj jej szansę na związek z facetem w jej wieku.

Gość Quendi82
Jako kobieta mogę powiedzieć że bałabym się podjąć taką decyzję. Ale dlaczego nie spróbować, czy strach może zapanować nad uczuciem przekreślić go? Są priorytety ważniejsze od pieniędzy dóbr materialnych. miłość łączy ludzi jest czymś cudownym, niewyobrażalnie silnym uczuciem i uważam Że zawsze jest szansa i warto spróbować każdy z nas dąży do szczęścia wy macie go oboje na wyciagnięcie ręki.

Gość gość
Ludzie piszecie głupoty negujecie chłopaka, skąd wy wiecie co skrywa jego serce. I komentarze tego typu nie sa na miejscu

Gość gość
P*****l to co piszą nie martw sie obrałeś cel zycia odnalazłeś sens. Idz do niego. Wałcz o ukochana. Kochaj ja a wszystko bedzie dobrze.

Gość gość
Przecież to nie możliwe żeby młody mężczyzna zakochał się w starszej o 10 lat i więcej kobiecie.

Gość gość
Rób to, co Ci serce podpowiada i walcz tak długo, jak długo starczy Ci sił. Tylko tak możesz ją przekonać, A że ma wątpliwości to naturalna sprawa, przecież nawet w małżeństwach między równolatkami dzieje się tak, że albo żona albo facet po jakimś tam czasie "rozglądają się" . Nie ma się więc co dziwić, że ona ma te wątpliwości będąc starszą o 10 lat. Tak naprawdę pomyśl też, co ona czuje, czy czuje to co Ty. Bo Ty może szczerze ją kochasz, ale czy ona odwzajemnia to ? Czy to jest dla Ciebie ważne ? Bo może i ją nawet zdobędziesz, ale czy to będzie na zasadzie wzajemności ? Zapytaj się siebie samego i pomyśl o tym. Ja też mam za sobą zakochanie, gdzie ja byłam tą młodszą i nie widziałam żadnych przeszkód. Chyba tak po prostu jest, że Ci młodsi zakochani nie mają problemu, gdy druga strona jest starsza; to starsi mają większy dylemat.

Gość gość
Doskonale rozumiem ją. Nie zrozum mnie źle, ale masz dopiero 23 lata i dużo rzeczy może Ci się wydawać... teraz ją kochasz, tak czujesz, ale za kilka lat może się coś zmienić. Powiedzmy za 5 lat, Ty będziesz miał 28 i życie przed sobą, ona prawie 40 i będzie jej trudno zacząć wszystko od początku...

Gość gość
Ja jestem tą starszą i dylemat miałam ale bardzo krótko. Kierując się zasadą " jak nie spróbujesz to nie dowiesz się " jestem w takim związku już prawie 3 lata. Kiedyś tu miałam parę pytań i dowiedziałam się, że jestem infantylna matrona a moj młody partner tylko mnie bzyka bo o miłości nie ma mowy. Dlatego nie dziwcie się młodzi, że starsi boją się, nietolerancja społeczna jest okrutna. Kto chcę być wytykany palcami i ośmieszany choćby na takim forum. Ja należę do odważnych ludzi i wiele opini i krytyki mam tam gdzie słońce nie dochodzi, życie uczy być twardym. :) Moje życie i wara od niego.

Gość gość
A jednak mozliwe. Jest tego mnóstwo na forach. Ludzie użyjcie wyobraźni, większość z was jest tak OGRANICZONA i zyje stereotypami, zabobonami. Nie potraficie otworzyć się na coś nowego, według was facet musi byc starszy a kobieta młodsza. Ludzie to jakas paranoja. Jestesmy wolnymi ludźmi i to my decydujemy o własnym zyciu. Przestańcie marudzić ze nie mozliwe, ze jest starsza od niego. Chłopak wie co ma robić, dostał przykłady od Pań ktore sa szczęśliwe teraz z młodszym wybrankiem. A wasze umysły najwyraźniej nie sa na tyle inteligentne aby pojąć czym jest uczucie "milosci" wiec skończcie z tymi bzdurami. Patrząc z drogiej strony To ta kobieta powinna byc cała w skowronkach zakochał sie w miej młody mężczyzna w sile wieku, nie jedna chciała by takiego. Damian jeśli jestes na tyle odważny masz "jaja" i jestes świadomy konsekwencji, spojrzeń ludzkosci, masz w sobie siłe to idz po swoje a to zaowocuje w przyszłości szczęśliwym finałem

Gość Damian żołnierz
Dziekuje wam za wsparcie i słowa mądrości, większości sie udało i stworzyli cos co w oczach innych nie miało szans przetrwać. Dla mnie Dominika jest skarbem, uwielbiam z Nia rozmawiac godzinami, przytulac, kocham jej ciężki charakterek, jestem w stanie poświecić bardzo wiele dla Tej wyjątkowej kobiety. Odpowiadając na pytanie czy Ona czuje to samo? Tak za kazdym razem widze to w jej oczkach widze szczęście i cały świat, ona dla mnie także jest całym światem. I dopóki bede miał wewnętrzna sile bede o to walczył. Możecie mowic ze na wiecie jest mnóstwo kobiet, ja juz wybrałem ta jedyna z krora chce isc przez zycie. A za 5 10 czy 30 lat bede trwał u jej boku, nie jestem typem palanta szukającym zabawy.

Gość gość
gość dziś Doskonale rozumiem ją. Nie zrozum mnie źle, ale masz dopiero 23 lata i dużo rzeczy może Ci się wydawać... teraz ją kochasz, tak czujesz, ale za kilka lat może się coś zmienić. Powiedzmy za 5 lat, Ty będziesz miał 28 i życie przed sobą, ona prawie 40 i będzie jej trudno zacząć wszystko od początku... x Podpisuję się po tym. Miałam o 8 lat młodszego i właśnie tak się stało. Deklarował dozgonną miłość, a nawet nie potrafił odejść jak mężczyzna. Skrajnie niedojrzały.

Gość gość
Życzę powodzenia i wytrwalosci. Znajdź siłe i Walcz do konca nawet jeśli przegrasz walkę to nie bedziesz pluc sobie w twarz do konca życia, bo zrobiłeś wszystko. Ja kiedys tez ignorowałam młodego zalotnika az mu sie udało, i do dziś jestesmy razem mija 7 rok. Jak ktoś napisał świat jest okrutny, oboje musicie Przez to przejść. A tak w nawiasie wczesniej byłam z partnerem zbliżonym do mojego wieku i był dupkiem, teraz jestem dumna mama i żona.

Gość gość
Czym jest zycie bez miłości? Pustką. Jeśli czujesz to co napisales bo ubierasz Ja w piękne słowa to zazdroszczę takiego faceta.

Gość gość
gość dziś Ile lat byłaś z nim w związku?

Gość gość
gość dziś Życzę powodzenia i wytrwalosci. Znajdź siłe i Walcz do konca nawet jeśli przegrasz walkę to nie bedziesz pluc sobie w twarz do konca życia, bo zrobiłeś wszystko. Ja kiedys tez ignorowałam młodego zalotnika az mu sie udało, i do dziś jestesmy razem mija 7 rok. Jak ktoś napisał świat jest okrutny, oboje musicie Przez to przejść. A tak w nawiasie wczesniej byłam z partnerem zbliżonym do mojego wieku i był dupkiem, teraz jestem dumna mama i żona. Ja byłam w związku z poprzednim partnerem od 20 roku zycia przez 8 lat, tak naprawde nie wiem dlaczego z nim byłam takie były czasy. Nie żałuje podjętej decyzji a bardzo ciezko było ja podjąć. Podjęłam zaryzykowałam i mam to co mam :)

Gość Gosc

Stara baba, ma juz za soba mlodosc. Takie zwiazki nie powinny istniec.... chyba, ze na odwrot