Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to prawda, że ciemne włosy postarzają?

Polecane posty

Gość gość

witajcie :) mam włosy ciemny blond/jasny brąz takie nijakie, mysi kolor. Chciałabym sobie pofarbować na czekoladowy brąz ale wszyscy mi odradzają mówiąc, że mnie to postarzy i doradzają blond. Nigdy nie farbowałam włosów. Cerę mam jasną (ale niestety taką ziemistą szarą), oczy niebieskie. Jakie jest Wasze zdanie?

Gość gość
Czarny powtarza, brąz trochę mniej, ale to juz zależy od wieku i jak kto wygląda, bo jak jesteś po 30 i masz trochę zmarszczek to raczej bym odradzila.

Gość gmagda 5763
Wszystko zależy od "obóbki :D " . Wiesz, jeśli zrobisz sobie włosy na czekoladowy brąz , do tego czerwone usta , bronzer na policzki plus mocno podkreślone rzęsy to bedziesz wygląać świetnie! Typ megan fox , angeliny jolie i wielu innych. Ja mam taki kolor i rano wyglądam okropnie :D z podkrązonymi oczami jakimis przebarwnieniami, ale potem makijaz i wygladam świetnie :) tez mam bardzo jasna cere i jasne oczy, a moj naturalny kolor to ciemny brąz ( teraz farbuje bo mam siwe) Spróbuj ! ale jak wrócisz od fryjera to koneicznie najpierw sie pomaluj zanim pokazesz sie innym :D bo to zawsze jest szok !

Gość gość
Potwierdzam tę teorię, sama na sobie ją wypróbowałam :D Od lat farbowałam się na różne blondy od naturalnego do ciemnego. Niestety szybko mi kolor blakł od słońca i postanowiłam, że ufarbuję się na czekoladowy brąz to dłużej będę miał kolor jaki mi odpowiada. Okazało się, że brąz tak łatwo się nie zmywa a ja w tak ciemnych wyglądam na kilka lat starszą, chorą i zmęczoną. A nie mam zamiaru przed każdym wyjściem z domu robić pełnego makijażu :O Teraz powoli przestawiam się na jaśniejsze farby ;)

Gość gość
dziękuję Wam serdeznie za odpowiedzi :) niestety nadal nic nie wiem bo sprzeczne są opinie :) kurczę, problem w tym, że ja mam tę cerę taką niezdrową, nie mam co prawda zmarszczek (mam 36 lat) ani wyprysków ale właśnie jest taka szara. Może gdybym miała oliwkową cerę to by to lepiej wyglądało. Może fryzjer mi coś doradzi :)

Gość gość
napisalam jak chora i szlag trafil moj komentarz. Nie rob tego. Nie drozsze Ci sa ladne i zdrowe wlosy? Zrob sobie grzywke jak masz dosc image'u. Mialam jadby blond 15 lat i jak zafarbiwalam na jasny braz zeby nie mylo widac odrostow- a chcialam wrocic do swojego koloru to bylam w niebo wzieta, choc kolor byl za ciemny faktycznie wygladalam starzej niz przedtem. Teraz mam swoj naturalny blond-bardziej ciemny, a przy koncach jasny-ot taki mam natruralnie. I farbowac bede sie na starsze lata

Gość gość
Zależy od typu urody. Są też takie osoby, ktore to blond postarza. Po prostu nie da sie jednoznacznie stwierdzic, to zalezy od typu urody

Gość gość
tu autorka no właśnie najlepiej mieć swój naturalny kolor ale mój jest naprawdę okropny, taki mysi, szary, no po prostu okropny, więc przy mojej szarej cerze i tych włosach też za młodo nie wyglądam dlatego się zastanawiam nad farbowaniem

Gość gość
Idź do dobrego fryzjera, który dobierze ci kolor farby do koloru cery i ogólnego typu urody.

Gość gość
Mój tata jak się zrobiłam na blond powiedział, ze wyglądam jakbym miała 10 lat więcej :D i to nie była jedyna taka opinia więc może coś w tym jest, ze jasny kolor postarza. W końcu siwieje się na starość :P

Gość gość
tak, prawda. Jesli osoba o cimnej karnacji przefarbuje sie na blonbd raczej nie odmlodnieje, wyjatkiem moze byc jedynie Shakira ;)

Gość gość
Ja wlasnie ufarbowalam wlosy na braz i wyglądam na 10 lat starsza, smutna poszazala, zmeczona. Jestem wsciekla bo sama fryzjerka mi doradzila ten braz- a poszlam do salonu z zamiarem rozjaśnienia. Te fryzjerki to na pal z nimi. Teraz postanowiłam, ze kupie sobie upatrzona farbe w drogerii i mam mi nalozy, p*****le te niekompetentne i niedouczone c**y , które za duza kase robia człowiekowi krzywdę.

Gość gość ja z 9 34
również mam jak ty niebieskie oczy , jasna skore i taka same oprawe oczu.

Gość gość
tak to prawda , ciemny postarza ale nie wszystkich

Gość gość
No cóż, gdybym ja z moją śniadą cerą zrezygnowała z naturalnego ciemnego brązu, postarzyłabym się z całą pewnością.

Gość gość
ciemne kolory postarzają, szczególnie jak się ma jasną cerę.

Gość gość
ja mam 36 lat i po roznych eksperymentach z farbami na glowie postanowiłam odpuscic farbowanie. Od 2 lat nie farbuje , mam naturalny kolor wlosow które nareszcie przestaly mi wypadac.

Gość gość
Zależy od typu urody. Ja mam śniadą karnację i ciemne oczy. Gdybym nosiła jasne włosy wyglądałabym jak typowa karyna z solarki

Gość gość
Ja mam naturalnie czarne włosy, czarne brwi i rzęsy i nigdy nie wyglądałam starzej niż moje rówieśniczki z jasnymi włosami. Postarza nieumiejętnie dobrany kolor włosów lub/i zły makijaż. Mam 36 lat i nikt mi tyle nie daje. Niektórzy nie wierzą, ile mam lat. Oczywiście nikt mi nie daje 18, ale spokojnie około 30. Ale to może też przez cerę i brak zmęczenia życiem ;). No i oczywiście geny.

Gość Carycka
O ile ciemny kolor pasuje do cery to jest ok. Zauważyłam, że są kobiety, które niezmiennie farbuja, pewnie w domu, wlosy na granatowa czern. I nijak to się ma do ich typu urody. Okropnie to wygląda. I staro, i tanio.

Gość gość
Ja nosiłam długo jasne włosy. Teraz mam ciemny brąz od 8 lat i nigdy nie wrócę do jasniejszych odcieni.mam sniada cere, Winę oczy ciemne brwi i te włosy mi dopełniają urodę. Wyglądam z nimi jak kim Kardashian

Gość gość
Długo farbowąłam włosy ale jednak juz od kilku lat pozostałam przy swoich brązowych. Latem mam jaśniejsze, potem ciemnieją. Już nie zamierzam farbować, zostaję przy swoim naturalnym kolorze. żeby go pogłębić znajoma poleciła mi te preparaty Seboradin Ciemne włosy z chlorofilem i wyciągiem z pokrzywy https://seboradin.pl/pl/19-seboradin-ciemne-wlosy . Mam ładne, lśniące włosy, wcale nie postarzają mnie a są naturalne

Gość gość
Jestem naturalna brunetka z ciemna oprawa oczu. Nigdy w zyciu nie chciałam byc blondynka, byłam i jestem pewna, ze to kolor nie dla mnie.. blond zawsze kojarzy mi sie ze słodka idiotka.. no taki stereotyp. Robie sobie rudawe refleksy we włosach, rozswietlam *****awie sie kolorem..Robie to ruda henna,i teraz gdy zaczełam siwiec, te siwe robia sie własnie na rudo :) Zle dobrany kolor włosów,niewspólgrajacy z cera, oczami czy osobowoscia kobiety moze nie tyle postarza, co od razu rzuca sie w oczy - cos tu jest nie tak i koszmarnie to wyglada.. Autorko, nie rob jednego koloru tylko pocieniuj, niech zblizone kolory przechodza sobie wzajemnie( ale nie ombre ), zrób refleksy itp. odświerz sobie kolor po prostu, a nie radykalnie zmieniaj.

Gość gość
Ja myślę,ze postarzają radykalne zmiany, jak Twoje naturalne włosy są mysie to zapewne jak byłaś młodsza , jako dziecko miałaś blond włosy . Poszłabym w tym kierunku. Pewnie jesteś typem urody określanym jako Lato, poczytaj o tym.