Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Robert96

Zarejestrowanie samochodu, OC i kara z UFG

Polecane posty

Gość gość
OC nie przedłuża się, więc jak kupisz auto z OC, to sam musisz dopilnować, aby go przedłużyć. Nie wiem jak z tym samochodem, bo pisałeś coś o złomowaniu. Jeżeli nie jest ci potrzebny i nie rejestrowałeś go jeszcze i opłacałeś OC, to możesz próbować wymigać się od tego. Wspomnę tylko, że musiałbyś mieć umowę, że sprzedałeś go obcokrajowcowi przed końcem tamtego OC i potem próbować coś zdziałać, nie wiem na ile skuteczne, ale być może będzie mniejsza kara albo coś za zaniedbanie.

Gość gość
Ale zamieszanie ....ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem , albo nie czytają wszystkich postów i piszą bzdury. Jest brak ciągłości ubezpieczenia i to jest podstawowy błąd.Autor zapłacił oc po roku przerwy z umowy kupna sprzedaży , nie przerejestrowując.O złomowaniu nie myślał tylko gdybał...co by było gdyby.O fikcyjnej umowie z obcokrajowcem...nawet nie chce mi się komentować bzdurnego pomysłu, jak sytuacja zabrnęła tak daleko. {...} My kupując samochód jeszcze 3 miesiące jeżdziliśmy na oc poprzedniego właściciela , do końca ważności tak nam doradził ubezpieczyciel.To była 3 lata temu , chyba że teraz obowiązują inne przepisy.

Gość elizkaklosik
Oj z takimi rzeczami trzeba uważać i sobie dopilnować, bo potem niestety się upominają. Bardzo dobre ubezpieczenia tak na przyszłość znajdziecie tutaj https://superpolisa.pl . Wystarczy wypełnić podstawowe dane a system już sam dobierze odpowiednie ubezpieczenie i najbardziej korzystne.