Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Delgado

Tabletki antykoncepcyjne i godziny

Polecane posty

Witam. Pierwszy raz biorę tabletki antykoncepcyjne niestety mój okres nie zawsze jest z dokładnościa 28/29 dni więc pierwszą tabletkę wziełam w momencie zobaczenia śladów krwawienia i moje pytanie brzmi: Jeżeli pierwszą różową wziełam o godz. 15:00 to następną i kolejne ( mam 21+7 ) mogę brać codziennie o 7 rano czy one wtedy nie będą skuteczne?

Gość gość
Napisz jakie masz tabletki

Gość gruppi
z tego co ja wiem to tabletki powinno się barać o tej samej stałej porze ale raczej wieczorami, ja biorę tabletki belara i zawsze biorę o 19, w sumie tak mi najwygodniej bo wtedy już wracam do domu i nie zapominam o wzięciu tabletki.

Gość gość
powinnaś brać o tej samej porze by miały najlepszą skuteczność czyli już najlepiej jak byś brała je o 15

Gość gość
Najlepiej o tej samej godzinie,ale zawsze przed bzykaniem.

Gość szyszeczkaa
ja zawsze biorę tabletkę wieczorem ok 19, wtedy mi najłatwiej o niej pamiętać w ciagu dnia pewnie by co jakiś czas zapominła więc wieczór jest dla mnie najlepszą porą, ja z kolei biorę belarę i nawet jak zapomnę wziąc o określonej godzinie to i tak przez najbliższe 8 godzin jestem chroniona.

Gość renago
Ja swoje Vixpo biorę według informacji na ulotce, ale przyjmuj tabletkę najpóźniej w ciągu 12 godzin od godziny, o której bierzesz je zazwyczaj. Potem to juz musisz zabezpieczać się dodatkowo. Ja zawsze biorę wieczorem po kolacji

Gość gość
Lepiej żebyś brala codziennie godzinę pozniej + prezerwatywy przez 7 dni od tego dnia, co wyjdzie ci 7. Dlaczego chcesz brać rano? W weekendy nie spisz dluzej?

Gość gość
Po nocnym ruchoaniu dłuzej nie spisz?

Gość figlufka
najlepiej to chyba właśnie brać wieczorami, ja borę belarę i zawsze ok 19 sięgam po tabletkę, jak zapomnę to też pilnję, żeby do 12 zażyć tabletkę wtedy ciągłość ochrony jest zachowana.

Gość gość
A ja zawsze sięgam po tabletkę w niedzielę wieczorem, to już mój taki rytuał i już od samego rana pamiętam że mam wziąć wieczorem swoją belarę

Gość barlinka
ja też biorę tabletki belara, ale zawsze łykam je wieczorami bo tak mi jest wygodniej, zawsze w okolicach kolacji pamiętam o tabletce.