Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anka147

Sposób na afty

Polecane posty

Cześć! Mam problem z aftami. Pojawiają się co jakiś czas i bardzo mi przeszkadzają czasami nawet przy mówieniu. Teraz znowu są dwie. Do tej pory stosowałam domowe sposoby (płukanie szałwią i rumiankiem) z umiarkowanym skutkiem. Czy macie jakieś sprawdzone metody na pozbycie się tych aft?

Ja też borykam się z tym problemem często i też stosowałam domowe sposoby ale nie dają żadnych rezultatów. Mnie pomaga dezaftan.

Gość gość
Afty to przekleństwo, wszystko tylko łagodzi bolesność. Dentysta też nie do końca potrafił mi doradzić co jest najlepsze, mnie dezaftan pomaga tak sobie, lepiej działa perio

Gość zanzida
Nie musisz zaraz biegać do apteki po kolejną chemię! jest mnóstwo fajnych naturalnych sposobów na ich pozbycie się ich, np. olej kokosowy, olejek goździkowy czy miód naturalny. Poszperaj w necie.

Gość gość
ja raz miałam taki problem z aftami, że z bezradności wylądowałam na fotelu u mojej dentystki :/ po wizycie dała mi malutką próbkę żelu kin perio i byłabym bardzo zadowolona! Znalazłam w aptece internetowej ten żel i chyba sobie zakupię bo u mnie przez głupie ósemki często afty nawracają :/

Gość gość
mnie pomogła woda różana ,trzeba 2-3 razy dziennie płukać jamę ustną odwarem wody różanej, który zmniejsza odczyn zapalny. Inne zioła, które można zastosować w leczeniu aft i wykorzystać w postaci płukanek to rumianek, liść maliny, szałwia.Może tobie też pomoże?

Rozmawiałam z kilkoma osobami żeby poradzić się co do walki z aftami i dwie czy nawet trzy wspominały właśnie o tym żelu kinperio , wczoraj kupiłam go w aptece i zobaczymy za kilka dni jaki jest efekt. Wszyscy zachwalali więc powinno być dobrze. Dam znać co i jak. :)